FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 oktober 2001

Titel derde Matrix-film bekend

De titel van het laatste deel uit de Matrix-trilogie is bekend. Regisseur Joel Silver maakte bekend dat de film de titel The Matrix Revolutions gaat dragen. De film wordt verwacht in 2004 in de bioscopen te zien te zijn.

Hoofdrolspelers Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Carrie-Anne Moss verblijven momenteel in AustraliŽ, alwaar ze de twee vervolgfilms op het succesvolle The Matrix aan het opnemen zijn.
Voor de rol van de onlangs omgekomen R&B-ster Aaliyah wordt nog hard gezocht naar een vervangster. Aaliyah moet vervangen worden omdat haar karakter in het derde deel de hoofdrol heeft. Zangeres en actrice Brandy maakt volgens insiders de grootste kans op de rol.

Het eerste vervolg, 'The Matrix Reloaded', zal naar verwachting in de zomer van 2003 in de bioscopen verschijnen.

Kranten willen geld voor internet

Het gaat niet goed met de internetversies van kranten, zo viel wel te zien aan het stoppen van de 'krantensite' EN.nl eerder deze maand. Oorzaak: geld tekort.

Rop2000 meldde ons vandaag via de newssubmit dat organisaties in de dagbladwereld geld uit het Bedrijfsfonds voor de Pers willen voor de online activiteiten van de kranten. Op dit moment ontvangen kranten geen steun vanuit het fonds voor het onderhouden van hun sites.

Organisaties Nederlandse Dagblad Pers (NDP), het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vragen staatssecretaris Van der Ploeg en het fonds om verruiming van de regels voor steunverlening.
De verslecherende economie zou er de reden van zijn dat de on-line ontwikkeling van kranten zo onder druk staat. Niet voor niks liet uitgeversconcern PCM vorige maand weten flink te gaan snijden in de internetactiviteiten, en veeerwacht wordt dat De Telegraaf volgt.

De drie organisaties willen onder andere dat ook dagbladen die deel uitmaken van een winstgevend concern, in aanmerking komen voor steun uit het bedrijfsfonds of dat hun aanvraag op z'n minst wordt bekeken.

Miltvuurbrieven NBC & NY Post identiek

De miltvuurbrieven, zoals deze ontvangen zijn door NBC en de New York Post, zijn identiek. Volgens la.femme.nikita lijkt het erop dat het kopieŽn van elkaar zijn, zo meldde ze in de newssubmit.
Op beide brieven staat als datum 11 september, de zwarte dag in de USA. Op 18 september zijn ze echter op de bus gegaan in Trenton, New Jersey.

De brieven bevatten de volgende tekst: "09-11-01. Dit staat te gebeuren. Neem nu peniciline (sic). Dood aan Amerika. Dood aan IsraŽl. Allah is groot."

De brieven zijn afgelopen dinsdag vrijgegeven door het Amerikaanse ministerie van Justitie. Ze hebben hetzelfde handschrift als de miltvuurbrief die naar senator Tom Daschle was verstuurd.

De brief aan Daschle kwam ook uit Trenton, maar ging pas op 9 oktober de deur uit. De tekst hiervan luidde: "09-11-01. U kunt ons niet stoppen. Wij hebben dit miltvuur. U gaat nu dood. Bent u bang? Dood aan Amerika. Dood aan IsraŽl. Allah is groot."

De bedoeling van Justitie was aanvankelijk om alleen de enveloppen openbaar te maken, totdat de Amerkaanse media de inhoud van sommige brieven hadden verspreid. Justitie is bang dat mensen de brieven gaan namaken.

Afpakken gsm zorgt voor seksproblemen

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Italiaanse onderzoekers hebben een waarschuwing voor mensen met een relatie: pak nooit de mobiele telefoon af van je partner. Het kan seksuele problemen veroorzaken. Dit meldt de Britse internetnieuwsdienst Ananova woensdag.

Tijdens een onderzoek werd van driehonderd Italiaanse vrijwilligers het mobieltje afgenomen voor een periode van vijftien dagen. Maar liefst een kwart van de 'mobiellozen' zei dat hun zelfvertrouwen een forse deuk opliep wat leidde tot seksuele problemen. Van alle vrijwilligers konden 48 het helemaal niet opbrengen om seks te hebben als ze hun trouwe mobieltje moesten missen.

Meer dan de helft van de proefkonijnen zei niet meer zonder zijn of haar telefoontje te kunnen. De eerste dagen was voor de meesten nog wel vol te houden, maar daarna voelden de meesten het effect van hun dramatische gemis. Slechts 30 procent van de vrijwilligers zei achteraf totaal geen hinder te hebben ondervonden van hun vijftien dagen zonder mobiele telefoon.

Katvangers gevangen

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rijksdienst voor het wegverkeer heeft sinds februari 735 mensen achterhaald die onrechtmatig in totaal 23.400 auto's op hun naam hadden staan. Minister Korthals van Justitie schrijft dat in antwoord op Kamervragen.

Deze 'katvangers' zorgen er tegen betaling voor dat de werkelijke eigenaars wegenbelasting en boetes kunnen ontlopen, omdat die niet te traceren zijn. Katvangers zijn vaak drugsverslaafden of zwervers, zodat de verschuldigde bedragen niet bij hen te incasseren zijn.

Door een aanpassing van het kentekenregelement krijgt iemand die minstens vijf maal zijn belasting of bonnen niet heeft betaald, een aantekening in het register. Een volgende aanvraag om een kenteken te registreren wordt dan geweigerd.

De 735 katvangers hadden verder nog openstaande schulden op hun naam staan die betrekking hadden op 120.000 voertuigen die inmiddels waren doorverkocht. De Belastingdienst en het incassobureau van Justitie treft met hen een betalingsregeling. Daarnaast kan de politie de bewuste auto's die tijdens controles worden aangehouden, meenemen voor nader onderzoek. De Belastingdienst kan de wagens in beslag nemen en verkopen. De opbrengst zal worden gebruikt om de schuld te saneren.

Politie moet gsm-bombardement staken

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden: Politie moet gsm-bombardement staken

De politie in Amsterdam moet haar succesvolle actie tegen gestolen gsm-telefoons noodgedwongen staken. KPN heeft zijn medewerking namelijk onlangs gestaakt wegens een wetswijziging, aldus een woordvoerster van de politie woensdag.

Afgelopen maart begon de politie een actie waarbij gestolen mobieltjes met sms-berichten worden bestookt. Na aangifte van een gestolen gsm stuurt de politie om de drie minuten een sms-bericht naar het betreffende mobieltje met de tekst dat het gestolen is.

De actie bleek zeer succesvol. Werden in januari nog 340 mobieltjes gestolen, in juli was dit getal met ruim de helft gedaald. Deze zogenoemde gsm-bom is genomineerd voor de Hein Roethofprijs 2001 voor het beste initiatief om criminaliteit te voorkomen.

Volgens de politiewoordvoerster heeft KPN de medewerking gestaakt wegens een wijziging in de wet. Aanvankelijk vorderde de officier van justitie de gegevens van KPN. Door een wetswijziging is de vordering volgens de woordvoerster omgezet in een verzoek.

Een KPN-woordvoerster zei desgevraagd dat KPN verplicht is gegevens te verstrekken bij een vordering van justitie en niet bij een verzoek, omdat iedereen dan gegevens kan opvragen.
De politie zegt nog in gesprek te zijn met KPN en heeft goede hoop dat de samenwerking snel wordt hervat, want "de actie liep geweldig goed".

12-jarige achter 'miltvuuraanslag' Rabobank

Een 12-jarige Alkmaarse scholier blijkt verantwoordelijk te zijn voor de 'miltvuuraanslag' op een filiaal van de Rabobank in Alkmaar vorige week.

De jongen zette vorige week dinsdag winkelcentrum De Hoef in rep en roer met zijn actie. Hij gooide witpoeder in de brievenbus bij de Rabobank en schoof daar een kaartje bij met de tekst 'Dit is miltvuur, Bin Laden'. Als gevolg van zijn 'lollige' actie werd een deel van het winkelcentrum ruim 4 uur als besmet gebied behandeld waarbij zelfs 28 mensen in quarantaine werden gezet.

De jongen is gisteren voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Scheuring dreigt binnen Leefbaar Nederland

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuyn is nog maar net voorgedragen als lijsttrekker voor Leefbaar Nederland, of er dreigt een scheuring binnen die partij. De opstand wordt onder andere geleid door Sjon Lammerts. De groep van tien dissidenten en 'een redelijk deel van de achterban' vindt dat de Rotterdammer Manuel Kneepkens (Stadspartij Rotterdam) een veel gematigder lijsttrekker is en daarom veel beter. Kneepkens zou samen met de Amsterdamse hoogleraar interculturele communicatie David Pinto lijsttrekker willen worden.

Volgens Lammerts, die zichzelf ook verkiesbaar heeft gesteld, handelt Jan Nagel in strijd met alle wetten van de partij-democratie omdat de overige 21 alternatieve kandidaten niet eens de gelegenheid krijgen om zich in november aan het congres te presenteren, waardoor ze bij voorbaat kansloos zijn. Ook heeft Fortuyn volgens hem al meegewerkt aan de totstandkoming van het concept-partijprogramma.

Ook veel van de 21 anderen gegadigden die zich verkiesbaar hadden gesteld zijn het volstrekt oneens met de voordracht van de in hun ogen "ultra-rechtse" Fortuyn. Wanneer hij op 25 november inderdaad gekozen wordt tot voorzitter dan zullen de tegenstanders er alles aan doen om Jan Nagel en Pim Fortuyn weg te krijgen. Zo niet, dan dreigen ze massaal de partij te verlaten en over te gaan tot de oprichting van een andere onafhankelijke partij.

 

Zeker zes doden bij ongeluk Gotthard-Tunnel

In de Gotthard-tunnel (Zwitserland) zijn woensdagmorgen zeker zes doden en een onbekend aantal gewonden gevallen door een frontale botsing tussen twee vrachtwagens. Beide chauffeurs zijn waarschijnlijk omgekomen. Na de botsing brak brand uit en er is een deel van het tunneldak ingestort, aldus de regionale politie.

Een van de vrachtwagens was geladen met banden en dekzeilen. Door het verbranden van de vracht is een hevige rookontwikkeling ontstaan, die de brandweer hinderde bij de bluswerkzaamheden. De tunnel is afgesloten voor het verkeer.

Ongeveer 150 reddingswerkers en vier helikopters zijn ingezet. Enkele gewonden zijn met rookvergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Beloning voor gouden tip over kattenbeul

Rop2000 en Mr_Opel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Dierenbescherming looft een beloning van 10.000 gulden uit voor tips die kunnen leiden tot de aanhouding van een kattenbeul. De afgelopen weken zijn in de Langeraarse Plassen bij Alphen aan den Rijn twaalf katten verdronken in het water.

De dieren waren met touwtjes aan elkaar gebonden en met bakstenen om hun nek in het water gegooid. De Dierenbescherming is "ernstig verontwaardigd over deze afschuwelijke vorm van dierenmishandeling". Ze hoopt dat met het uitloven van de beloning de dader snel aangehouden kan worden.

Met een tank naar de disco

Medi@Watzjer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gebeurt wel vaker dat personen die in een discotheek geweigerd worden even later terug komen met enkele vrienden om 'wraak' te nemen. In veel gevallen eindigt zo'n 'wraakactie' met een paar fikse klappen van de portiers.

In Noord-Griekenland stonden de portiers echter machteloos... Een geweigerde klant besloot namelijk de disco een bezoekje te brengen met een legertank. De chauffeur was een dancingbezoeker die enkele uren eerder buiten de deur was gezet, door de portiers van de discotheek. Alexandros Mitrakas, militair, liet het daar niet bij. De 22-jarige man kwam de portiers een bezoekje brengen in zijn M-113 tank. De security moest machteloos toekijken hoe de chauffeur de voorgevel van de danstent ramde. Bij de niet alledaagse raid raakte niemand gewond. De wraaklustige jonge militair werd gearresteerd!

Wacko Jacko engste man ter wereld

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zanger Michael Jackson is de meest afschrikwekkende persoon ter wereld. Dat blijkt uit een enquete gehouden in de Verenigde Staten. Van de 1800 jongeren die werden ondervraagd zette 37 procent Wacko Jacko op de eerste plaats.

De onderzochte groep vindt de zanger enger dan Dracula, die de tweede plek bezet met 23 procent van de stemmen. Bill Gates bezorgt de Amerikaanse jeugd ook slapeloze nachten, hij staat op de derde plaats met 15 procent van de stemmen.

Ruim de helft van de ondervraagden tussen 12 en 17 jaar oud zeggen Jackson eng te vinden door zijn maskerachtige gezicht.

De door plastische chirugie compleet verbouwde zanger trekt zich weinig aan van het nieuws en lanceert op 30 oktober zijn nieuwe album. Vier dagen eerder, 26 oktober, is het gehele album al te beluisteren via de officiŽle site Jackson.

Op het album is onder meer het vierjarig zoontje van Michael Jackson te beluisteren. Bij het nummer "Lost Children" is de stem van het jongetje op de achtergrond te horen. Het is opmerkelijk dat Jackson ervoor koos zijn zoontje op de plaat te laten horen. Zelf uitte hij ooit zware kritiek op zijn vader, omdat die hem op zeer jonge leeftijd zou hebben gedwongen op te treden.

BelgiŽ: 2 jongeren slaan schedel opvoedster in

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een opvangtehuis voor jongeren in de Belgische plaats Veldwezelt (gemeente Lanaken) hebben een jongen en een meisje van 15 en 16 jaar gisterenavond de schedel van een 23-jarige opvoedster ingeslagen. Het slachtoffer overleed vrijwel onmiddellijk.

Na de moord sloegen de twee minderjarige daders op de vlucht in een wagen. De andere aanwezige kinderen worden in de loop van de dag overgebracht naar een ander opvangtehuis.

Ballenjongen geschorst door voetbalbond

KELDER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een speler die geschorst wordt is geen opvallend nieuws, maar een ballenjongen die tegen een schorsing oploopt is andere koek.

Het overkwam de 15-jarige ballenjongen Lucas Santana uit BraziliŽ die door de tuchtcommissie van de Braziliaanse voetbalbond tegen een schorsing voor zestig dagen aanliep.

Het te langzaam terugwerpen van de ballen tijdens de topper tussen Santos - Sao Paulo is de reden van deze schorsing. Lucas stond begin deze maand langs de lijn bij die wedstrijd. Santos won het duel met 1-0. Lucas Santana, ballenjongen van Santos, zou te opzichtig enkele vertragingstactieken hebben toegepast. De scheidsrechter maakte daar melding van op het wedstrijdrapport.

Veel Nederlanders bang voor de Islam

Nederlanders voelen zich niet echt op hun gemak met de godsdienst van de meeste allochtonen in ons land. Maar liefst 75% van de autochtone Nederlanders heeft angst voor de islam. Zes procent gaf zelfs aan 'erg bang' te zijn voor deze religie.

Dit blijkt uit gegevens van een onderzoek verricht door de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN). Onderzoeker L. Wecke maakte deze cijfers woensdagmorgen openbaar in het programma De Ochtenden op Radio 1. 'Tamelijk verontrustend' noemt Wecke de cijfers, 'Blijkbaar geloven de ondervraagden niet in de verklaringen van westerse politici als Blair en Bush dat een dergelijke confrontatie niet in de lucht zit'.
Het kan echter ook zijn dat veel ondervraagden de ingewikkelde problematiek versimpelen tot de voor iedereen begrijpelijke islam versus de eigen westerse wereld, zei Wecke.

Van de ondervraagden noemt ruim 30% Osama bin Laden de oorzaak van het wereldterrorisme. Iets minder mensen wijten het bestaan daarvan aan armoede en uitzichtloosheid. Bijna 20% beschuldigt onverantwoordelijke geestelijk leiders.

Feminisme

Wat hebben al die jaren feminisme ons opgeleverd? Is het leven er op vooruit gegaan? Ik had er laatst een discussie over met mijn vrienden. Al die vrouwen met burn-out, overvolle kinderdagverblijven, ingewikkelde levensstijlenÖWas het dat allemaal waard, en waar moet het heen? Hebben de Dolle Minaís hiervoor hun BHís verbrand? Voor welk recht hebben ze nu gevochten en wat moet er anders?

Laetitia Casta is moeder geworden

Laetitia Casta (23) is afgelopen donderdagnacht moeder geworden van een dochtertje genaamd Sahteene, aldus haar manager. De Francaise begon als tiener kleding te showen en acteerde onder andere in Savage Souls en Asterix en Obelix vs Ceasar. In 1998 werd zij als model voor de buste van "Marianne" gekozen, het symbool van Frankrijk, eerdere modellen waren Catherine Deneuve en Brigitte Bardot.

Boeren storten zich op modderborden

The BOSschenaar en merulez hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is de laatste maand een ware stormloop naar verkeersborden die waarschuwen voor modder op de weg. Eind september besloot het Openbaar Ministerie twee boeren te vervolgen voor dood door schuld, omdat zij andere weggebruikers niet voldoende hadden gewaarschuwd voor de modder die hun voertuigen op het wegdek achterlieten. Veel boeren schaffen daarom nu een waarschuwingsbord aan.

3VO Nederland is erg tevreden over deze ontwikkeling, maar waarschuwt wel dat het plaatsen van een bord boeren niet van de plicht ontslaat om de weg schoon te houden.

Korthals neemt irisscan in gebruik

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister Korthals van Justitie heeft dinsdag op Schiphol de irisscan in gebruik genomen. Met het apparaat dat de iris van reizigers vergelijkt met de gegevens op hun chipkaart, kunnen passagiers snel door de controle.

Schiphol is de eerste luchthaven die gebruik maakt van de irisscan. Voor 99 euro kunnen reizigers gebruik maken van de service die van Schiphol de naam Privium meekreeg. Van de Priviumklanten worden de persoonsgegevens gecontroleerd in het zogenoemde Privium Service Point op Schiphol. De marechaussee controleert daar de nationaliteit, identiteit en de geldigheid van de reispapieren. Dan wordt een opname gemaakt van beide irissen. De gegevens worden opgeslagen op een chipkaart.

Bij de grenspassage steekt de reiziger zijn Priviumkaart in een apparaat dat de gegevens leest. Vervolgens kijkt hij in een lens. Kloppen de gegevens op de kaart met de iris van de reiziger, dan gaat het grenspoortje open. Is er iets niet in de haak, dan draait het poortje de andere kant op en staat de reiziger oog in oog met de marechaussee.

Schiphol verwacht enkele tienduizenden aanmeldingen voor Privium. Vanaf dinsdag kunnen de eerste reizigers voor de service terecht op Schiphol. Alleen mensen uit de zogenoemde Europese Economische Ruimte kunnen gebruik maken van de irisscan. Voor de Priviumklanten zijn ook nog eens vooraan in parkeergarage P2 parkeerplaatsen gereserveerd en ze krijgen bij veel luchtvaartmaatschappijen voorrang bij het inchecken.

Rolstoelgebruikers kunnen geen gebruikmaken van de irisscan, zij kunnen niet door de draaideur bij de grensovergang. Mensen met een glazen oog kunnen wel meedoen. Hun overgebleven eigen oog is genoeg voor de irisscan. Schiphol gebruikt de irisscan niet alleen voor reizigers. Vanaf medio volgend jaar worden ook alle personeelspassen van irisgegevens voorzien.

Militairen Nigeria richten bloedbad aan

Nigeriaanse militairen hebben in vier dorpen een bloedbad aangericht waarbij volgens ooggetuigen meer dan tweehonderd mensen zijn gedood. Dat gebeurde in de buurt van een plaats waar eerder deze maand de verminkte lijken van negentien soldaten werden gevonden.

De militairen drongen maandag eerst het dorp Gbeji binnen in het midden van het land. Ze begonnen om zich heen te schieten en brachten daarbij meer dan honderd mensen om. Het geweld verspreidde zich daarna naar de nabijgelegen dorpen Vaase, Anyiin en Zaki-Bian.

Een verslaggever van het radiostation Radio Benue bracht dinsdag een bezoek aan Zaki-Bian. Het dorpsplein lag bezaaid met meer dan honderd lijken, zo zei hij. Een boer uit Gbeji overleefde het bloedbad. Hij hield zich schuil in bosjes. Na het bloedbad staken de soldaten het dorp in brand.

Een woordvoerder van het leger sprak tegen dat soldaten dorpelingen hebben gedood. Wel zei hij dat de strijdkrachten op zoek naar wapens van de negentien militairen waarvan de lijken op 12 oktober werden gevonden. De soldaten zijn maandag met militaire eer begraven.

Overspelige man geen terrorist

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De angst voor terrorisme is een overspelige zakenman uit Milaan duur komen te staan. De man ging zo op in een geheim uitje in het Noord-Italiaanse Crema dat hij daar zijn koffer uit het oog verloor.

Agenten ontfermden zich direct over de 'verdachte' koffer en belden de vrouw van de zakenman toen was gebleken dat het niet om een bom, maar om achtergebleven bagage ging. De man uit Milaan had zijn vrouw verteld dat hij op zakenreis naar InnsbrŁck moest. In werkelijkheid verbleef hij met een vriend en twee Cubaanse danseressen in Crema. "De bom barstte thuis alsnog", aldus een Italiaans persbureau

Britney Spears verjaagt everzwijnen

Vampier had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitse boeren zijn erachter wat ze het beste kunnen doen tegen een plaag wilde everzwijnen: de muziek van tieneridool Britney Spears opzetten. Neerschieten van de dieren is geen optie omdat ze beschermd zijn. Dit meldde de Britse internetnieuwsdienst Ananova.

Volgens de "uitvinder van de remedie" Herrmann-Josef Becker kunnen de zwijnen de muziek van Britney niet uitstaan. "Als ik haar hit 'Oops... I did it again' of 'I'm not that innocent' opzette, begonnen de zwijnen verachtelijk te snuiven en renden het bos in." In navolging van Becker zijn nu op verschillende akkers in de buurt van de Duitste stad Trier de vrolijke deuntjes van het tieneridool te horen.

De Duitser had eerst flink geŽxperimenteerd met verschillende soorten muziek om de dieren de verdrijven. "Madonna had geen effect en als ik Robbie Williams opzette kwamen er juist meer dieren. Britney is echt perfect. Geen everzwijn die haar muziek kan verdragen."

Twee postbeambten in VS dood door miltvuur

Twee medewerkers van de 'Amerikaanse PTT' in Washington zijn gestorven door besmetting aan de miltvuurbacterie. Dit heeft de burgemeester van Washington dinsdag bekendgemaakt.

Ook zijn in de stad vier nieuwe verdachte gevallen van miltvuur en twaalf ,,vage verdenkingen'' opgedoken, aldus de autoriteiten. De maandag overleden mannen werkten voor de Amerikaanse dienst Brentwood, die post verwerkt voor een groot deel van Washington, waaronder het Capitool. In het Capitool zijn de Senaat en het Huis van Afgevaardigden gevestigd. De autoriteiten maakten al bekend dat de medewerkers getest waren op miltvuur en dat het resultaat ,,verdacht'' was. Naderhand bleek dat ze leden aan de gevaarlijkste variant van antrax, de soort die door de longen binnendringt.

In totaal zijn inmiddels drie Amerikanen overleden aan miltvuur. Eerder deze maand stierf een man uit Boca Raton in Florida aan de dodelijke bacterie. In de staat New Jersey is dinsdag ook bekendgemaakt dat een postbeambte uit Hamilton mogelijk besmet is met antrax.

Man eet deel van oom op

Een geestelijk gestoorde man uit de OekraÔne heeft zijn oom vermoord en vervolgens diens hart en longen opgegeten. Dinsdag kregen de twee een woordenwisseling, nadat zij samen wat gedronken hadden. De ruzie liep hoog op en de neef sloeg het hoofd van zijn oom tegen een muur, waarna hij hart en longen uit het lichaam sneed en nuttigde.

Het drama gebeurde in het plaatsje Koulichivka in de oostelijke regio Tchernivtsi. De politie heeft de man gearresteerd. Hij bleek al enige jaren verpleegd te worden in een psychiatrische kliniek.

Uitslag Feyenoord-Bayern MŁnchen

Feyenoord moet in de laatste groepswedstrijd tegen Spartak Moskou de volle winst behalen om vervolg van Europees voetbal zeker te stellen. De Rotterdammers verloren dinsdagavond het vijfde duel van de eerste Champions League-ronde met 3-1 van Bayern MŁnchen.

Feyenoord is na deze nederlaag definitief uitgeschakeld in de Champions League en heeft slechts uitzicht op de derde eindplaats in de poule, die recht geeft op deelname aan de Uefa-cup.

De wedstrijd

Feyenoord kwam al in de dertiende minuut op achterstand door een eigen doelpunt van Van Gobbel. De verdediger kreeg een kopbal vanuit een corner ongelukkig op zijn bovenbeen, en de bal verdween achter Zoetebier.
12 Minuten later scoorde de jonge Zweed Elmander, vervanger van de geschorste Van Hooydonk, de gelijkmaker. Elmander bleef na verschillende tackles overeind en plaatste de bal knap achter doelman Kahn.
Bayern MŁnchen kwam in de 31e minuut weer op voorsprong door een treffer van Santa Cruz. De spits scoorde op aangeven van Sergio.

In de tweede helft werd Gyan in gebracht voor Van Gobbel, hetgeen resulteerde in meer rust vanuit de achterhoede.
Het verdedigende Feyenoord probeerde weliswaar iets meer naar voren te voetballen maar kwam pas in de slotfase met twee goede kansen. Na de wissel van Smolarek voor de moegespeelde Van Gastel stuitten Elmander en Bosvelt op doelman Kahn. Santa Cruz maakte in de slotminuut een einde aan het slotoffensiefje en scoorde zijn tweede en Bayern's derde treffer: 3-1.

Na Afloop

Bert van Marwijk meende na afloop dat een gelijkspel een betere afspiegeling van de krachtsverhoudingen zou hebben gegeven. ,,In de tweede helft hebben we goed gespeeld en kregen we de nodige kansen op de gelijkmaker.'' Van Marwijk constateerde dat Feyenoord in de eerste helft tekort schoot: ,,We hebben twee doelpunten weggeven. Doodzonde''.

De Zweedse spits Johan Elmander was - ondanks het feit dat hij zijn eerste doelpunt voor Feyenoord maakte - ontevreden over zijn eigen presteren, omdat hij daarna nog een grote kans verprutste. ,,Ik zag Emerton niet vrijstaan. Helaas. We moeten volgende week winnen van Spartak en ik geef ons een goede kans.''

IRA begint met inleveren wapens

Het Ierse Republikeinse Leger heeft zich dindsag voor het eerst bereid getoond zijn wapens in te leveren. Hiermee wil de IRA het vredesproces in Noord-Ierland weer op gang helpen. Niet bekend is om wat voor wapens het gaat.

De leider van Sin Feinn, de politieke tak van de IRA had maandag al opgeroepen tot de baanbrekende actie van de IRA, waardoor het vredesproces van instorten zou worden gered.

Er gaan geruchten dat de financiers van de IRA, in Amerika wonende Ieren, willen stoppen met geld geven na de aanslagen van 11 september. Het steunen van een terroristische organisatie blijkt toch niet zo leuk te zijn.

Bod van fl 50.000 voor doorbreken zwijgplicht

Arjan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De hoteleigenaar Van den Berg uit Leeuwarden heeft de ex-Burgemeester Loeki Van Maaren-van Balen 50 duizend gulden geboden voor het doorbreken van haar zwijgcontract. Dit is het bedrag van de boete die zij van de gemeente krijgt opgelegd als zij praat over wat er is voorgevallen, en waarom zij is opgestapt.

Van den Berg wil dat zij dan een boek gaat schrijven over haar tweejarige tijd als burgemeester. Van Maaren-Van Balen schreef al eerder een boek, Te Veel Vrouw, over de tijd dat ze wethouder was in Haarlem. Hierin was ze erg kritisch over voormalige collega's, dit wilde de gemeente Leeuwarden ditmaal voorkomen.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.