Dodenaantal WTC mogelijk lager

Het dodenaantal van de terroristische aanslagen op het World Trade Center in New York hebben waarschijnlijk aan veel minder mensen het leven gekost dan de autoriteiten tot nu toe aannemen. De New York Times meldde donderdag dat het aantal slachtoffers uitkomt op hooguit 2950, inclusief de 157 mensen die in de twee vliegtuigen zaten. Dat zijn er zo'n 1800 minder dan de daglijst van het gemeentebestuur van New York aangeven.

De krant baseert haar onderzoek op meerdere bronnen, waaronder de lijsten van vermisten van bedrijven die in het WTC waren gevestigd.

Onenigheid over schadeclaim

Terwijl de meeste slachtoffers nog geborgen moeten worden hebben de eigenaar van het World Trade Center en een van de verzekeraars onenigheid gekregen over het uit te keren schadebedrag.

Vastgoedmagnaat Larry Silverstein eist 7 miljard dollar (7,8 miljard euro) terwijl de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re slechts 3,5 miljard dollar (3,9 miljard euro) wil uitbetalen. Swiss Re is naar de federale rechtbank in New York gestapt om de claim van Silverstein aan te vechten.

Het geschil draait rond de vraag of de aanslag met twee vliegtuigen beschouwd moet worden als ťťn "gebeurtenis" of als twee gebeurtenissen.