Discovery Of Heaven gaat records breken

De verfilming van Harry Mulisch' boek 'De Ontdekking van de Hemel', The Discovery of Heaven, gaat waarschijnlijk bezoekerrecords breken in Nederland. Dat blijkt uit de openingscijfers van vier theaters in Amsterdam.

De film van Jeroen Krabbé ging vandaag (officieel) in premiere en had met 35.435 gulden de afgelopen week (sinds de onoffciële premiere) de hoogste gemiddelde omzet per bioscoopzaal ooit. Dat meldde distributeur RCV.

De Engelstalige film liet daarmee Jurassic Park (27.519 gulden) en Hannibal (25.472 gulden) ver achter zich. Verschil tussen die films en deze is dat The Discovery of Heaven in veel minder zalen begonnen is. Vanavond gaat de film in de rest van Nederland (41 bioscopen) in première.

Sinds de Amsterdamse première op 18 oktober zagen 9415 bezoekers de film. Vanzelfsprekend was deze daarmee de best bezochte van afgelopen week in de hoofdstad. Volgens RCV is ook elders de animo voor de film groot, al ontbreken totaalcijfers over reserveringen. Diverse bioscopen zijn donderdagavond uitverkocht.