Ook Bernardtunnel afgesloten na ongeluk

MrPopocatepetl en Ettepet hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De tunnel onder de Sint Bernardpas in Italiaanssprekend Zwitserland is donderdagmiddag uren dicht geweest na een verkeersongeluk waarbij een dode was gevallen. Bij het ongeval ten zuiden van de pas waren drie personenauto's en een vrachtauto betrokken.

De Sint Bernard werd juist gebruikt als alternatief voor de westelijker gelegen Gotthardpas en -tunnel, die sinds woensdag is gesloten. In de Gotthardtunnel zijn woensdag mogelijk twintig doden gevallen door een brand als gevolg van een botsing in die tunnel.

Het officiële dodental staat donderdagmorgen nog op tien. De brand in de tunnel woedt nog steeds en het dodental zal stijgen, vrezen de autoriteiten. Het autoverkeer tussen Zwitserland en Italië wordt voor een belangrijk deel lamgelegd door de ongelukken van woensdag en donderdag. Het treinverkeer op de noord-zuidroute is door de Zwitserse federale spoorwegen geïntensiveerd om reizigers een alternatief te bieden.

De Zwitserse politie sloot donderdag overigens uit dat er enige verband zou zijn tussen de ongevallen in de Berhard- en de Gotthardtunnel. Er deden geruchten de ronde dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van terroristische aanslagen. De politie sprak dit resoluut tegen, en zei dat het echt ging om ongelukken.