WK 2002 : Cohen wilde wildcard kopen

Rob Cohen heeft de voetbalwereld verrast met een, ogenschijnlijk, bizar plan.
Cohen, zaakwaarnemer van Ronald en Frank de Boer heeft de FIFA gevraagd of een bod van tientallen miljoenen guldens voldoende is om een wildcard voor het Nederlands elftal voor het WK in Zuid-Korea en Japan te krijgen.

De hoogte van het bedrag is gebaseerd op de inkomsten die het Nederlands bedrijfsleven mis zou lopen, nu Oranje niet deelneemt aan het WK.
Cohen bekent zijn aanbieding in het jongste nummer van Nieuwe Revu. ,,De FIFA heeft het idee tijdens een vergadering behandeld en gezegd dat het onbespreekbaar is. Daarna hebben we niets meer van de FIFA gehoord, maar via diverse bronnen binnen de FIFA hebben we wel begrepen dat de FIFA het idee steeds serieuzer is gaan nemen. Het zou me niets verbazen als het idee van een wildcard bij een volgend WK weer opduikt en dan gepresenteerd wordt als iets wat de FIFA zelf heeft bedacht'', aldus Cohen.

De KNVB zal het plan niet ondersteunen : ,,Cohen is geen partij, noch voor de KNVB noch voor de FIFA'', zei een woordvoerster gisteren. ,,Hij is een willekeurige Nederlander die met zo'n plan komt. De KNVB is in een procedure verwikkeld met de FIFA rond de zaak-Davids. Op basis daarvan proberen wij ons gelijk te halen, maar dat heeft niets te maken met een eventuele wildcard. Die is nooit een reële optie en dus niet aan de orde.''