Actie tegen Kwartje van Kok

Bovag en Rai gaan met gifgroene protestlintjes protesteren tegen de 'torenhoge' benzineprijzen. Van de week kregen automobilisten en tankstationhouders tussen Hilversum en Den Haag de eerste protestlintjes uitgereikt.

Bovag en Rai willen dat het 'kwartje van Kok' van de benzineprijs wordt afgehaald. Beide organisaties hopen dat heel Nederland de groene lintjes gaat dragen als protest tegen de hoge belastingen op de benzine.

Volgens de actievoerders zijn automobilisten sinds juli 1991 18 tot 25 cent extra accijns gaan betalen om zo het financieringstekort bij de overheid te dichten. 'Nu zo'n 10 jaar later, is de overheid rijker dan ooit en heeft het kwartje de staatskas inmiddels zo'n 15,5 miljard gulden extra opgeleverd', stellen Bovag en Rai.

Dinsdagmiddag overhandigen zij een petitie aan de Tweede Kamer. Door het gifgroene lintje aan hun auto te bevestigen kunnen bestuurders ook laten zien hoe giftig zij op de minister-president zijn. De lintjes zijn bij veel tankstations te verkrijgen. De Bovag en Rai zullen ook met advertenties en gifgroene vlaggen bij tankstations en garages de aandacht op hun actie trachten te vestigen.