Duizenden e-mails naar Tweede Kamer

De mediawoordvoerders van de verschillende partijen in de Tweede Kamer zijn de afgelopen dagen getroffen door een bombardement aan e-mails. De berichten komen van luisteraars die het oneens zijn met de voorgenomen veiling van commerciŽle radiofrequenties.

De stroom aan protest-e-mails kwam vorige week donderdag op gang toen duidelijk werd waar het kabinet een dag later tijdens de ministerraad op zou uitkomen. De dagen erna is het aantal elektronische berichten alleen maar toegenomen.

Dinsdagmiddag maakten de staatssecretarissen De Vries (Verkeer en Waterstaat) en Van der Ploeg (Media) hun veilingplannen bekend. Sindsdien gaat het aantal e-mails weer naar een piek.

Bij CDA-Kamerlid Atsma stond de teller dinsdag aan het eind van de middag op ruim 2600 e-mailtjes, bij VVD'er NicolaÔ op 2046 en bij PvdA-woordvoerder Wagenaar en D66'er Bakker ook op bijna 2000. Daarnaast staat bij alle fracties de telefoon roodgloeiend door luisteraars die telefonisch hun onvrede kenbaar maken.

De actie van luisteraars is het gevolg van spotjes op commerciŽle radiostations waarin ze opgeroepen worden de politiek te laten weten dat ze tegen de veilingplannen van het kabinet zijn.