FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 31 mei 2001

Nog één examendag

Examendag nummer 10 is voorbij en HAVO kan vakantie gaan vieren (gefeliciteerd!). Op de herexamens van het Tweede Tijdvak na, zijn er dit schooljaar geen examens voor HAVO meer. Het laatste vak dat de Havisten voor de neus kregen was Handel en Recht.
Ook vandaag: MAVO deed vanmorgen examen Aardrijkskunde en vanmiddag Biologie. VWO tenslotte deed vandaag Muziek en Wiskunde A.

Van Muziek kunnen we melden dat naar verluidt de leestijd van de teksten te kort was. De kandidaten hadden tussen het beluisteren van muziekstukken niet genoeg tijd de bijbehorende teksten te lezen.

Morgen kunnen we voor de laatste keer van de examens genieten. MAVO doet dan Nederlands en Scheikunde, en VWO sluit de examens af met eveneens Nederlands.

Examenlinks
Vandaag geen verslagen van users. Zie ook het Examenforum voor meer info hierover.

Examens dag 9

Dit is het Examen Dagverslag van Dag 9 - woensdag 30 mei 2001.

Met de negende examendag is het vandaag precies twee weken na het begin van de examens. Vanmorgen werd voor MAVO het examen Duits gehouden, voor HAVO Nederlands Stelopdracht en M&O en voor VWO ging het over Aardrijkskunde.
Vanmiddag was het de beurt aan Natuurkunde voor MAVO, Wiskunde B voor HAVO en Biologie voor VWO.

Het Landelijk Actie Komité Scholieren kreeg vandaag meer dan 1000 klachten binnen over Aardrijkskunde. Het merendeel van de klachten meldde dat er voor het examen meer geleerd moest worden dan er gevraagd werd. Veel nutteloos leerwerk dus. Duits was voornamelijk erg saai.
Bij het vak M&O was het gebruik van de door kandidaten veelgeprezen Grafische Rekenmachine niet toegestaan. De berekeningen moesten daarom met een normale rekenmachine gemaakt worden.

Morgen is de op één na laatste dag van de Eindexamens 2001. Dan worden voor MAVO Aardrijkskunde en Biologie getoetst, VWO buigt zich over Muziek en Wiskunde A, en HAVO maakt het examen Handel en Recht.

Examenlinks

Nieuw bezoekersrecord Mei

Naast het slechte nieuws van vandaag mbt de crash is er ook GOED nieuws te melden natuurlijk
Ik had 't al aangekondigd in een bericht dat nu niet meer bestaat mbt het dagrecord van dik 247000 pageviews, maar in Mei hebben we ondanks de downtijden het maandrecord van april (4.1Miljoen views) DIK verbroken.

De exacte cijfers zijn helaas niet te achterhalen daar we die data kwijt zijn, maar net VOOR de crash zaten we op 5.1Miljoen views (was iets meer, maar weet 't precieze aantal niet meer). Daar komen er vandaag nog 50.000 bij wat inhoudt dat we rond de 5.2 miljoen views zijn geëindigd. Exacte cijfers ontbreken zoals gezegd, maar het zel net iets meer of net iets minder dan 5.2 miljoen zijn.
Al met al dik 1 miljoen views meer dan onze recordmaand vorige maand.

Vandaag dus een mixed feeling dag.
Aan de ene kant teleurgesteld vanwege het verliezen van een flink deel van de database, aan de andere kant de trots van het record. Op naar een volgend record maar weer en iedereen ontzettend bedankt.

Nog even voor degenen die zich na 18 april geregistreerd hebben en wiens username niet meer blijkt te bestaan:
Vanwege de verloren gegane data zul je even opnieuw moeten registreren.
Excuses voor het ongemak.

Dienstmeisje met apart eetgedrag

Een Egyptisch dienstmeisje heeft een jaar lang elke dag haar eigen haar opgegeten, zo meldde de Egyptische krant Al Ahram dinsdag.

De 23-jarige Hanan Ahmed Mohammed werkte als dienstmeisje in Caïro. Op een dag vond ze bij het opstaan plukken uitgevallen haar in haar bed. Ze besloot de lange zwarte haren maar op te eten en sindsdien maakte ze daar een gewoonte van.

Haar werkgever kwam achter dit merkwaardige ritueel en liet haar daarvoor door een psychiater met electroschokken behandelen. Aangezien dit niet hielp keerde het depressieve meisje vervolgens terug naar haar moeder.

Met buikpijn meldde ze zich vervolgens bij een arts in Mansura. Deze constateerde de haarbal op een röntgenfoto en verloste de Egyptische van de klomp haar.
De arts verwijderde van de week operatief een halve kilo haar uit de maag van de vrouw.

Voorlichting vermindert sexuele drift

Seksuele voorlichting aan tieners leidt niet tot meer seks in die leeftijdsgroep. Het tegengestelde is zelfs waar, er is een kans dat voorlichtings-campganes op dat gebied een reden kunnen zijn voor uitstel van seksuele activiteiten.

Tot die conclusie komt de Amerikaanse wetenschapper Douglas Kirby. Hij onderzocht de gevolgen van seksuele voorlichting in opdracht van de Amerikaanse nationale campagne ter voorkoming van zwangerschappen bij tieners.

Door seksuele voorlichting gaan tieners zeker niet eerder of meer aan seks doen, noch neemt het aantal sekspartners toe. Sommige voorlichtingscampagnes leiden zelfs tot een afname van seksuele activiteit, aldus Kirby tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Door de voorlichting hebben tieners minder geslachtsgemeenschap, ook daalt het aantal zwangerschappen. De wetenschapper bestempelt deze resultaten als uiterst bemoedigend.

De meeste voorlichtingscampagnes in de Verenigde Staten benadrukken voornamelijk dat onthouding de veiligste manier is om zwangerschappen en seksueel overdraagbare ziektes te ontlopen. Vier op de tien Amerikaanse vrouwen zijn voor hun twintigste minstens een keer zwanger.

Akker met korenwolven omgeploegd

In het Zuid-Limburgse Heer is een akker omgeploegd waar de laatste hamsters of korenwolven nog in de Nederlands natuur oin het wild leefden. De hamsterburchten zijn vernietigd om op het terrein aardappels te kunnen poten.

Voorzitter J. Dirkmaat van de vereniging Das en Boom, die al jaren opkomt voor bedreigde diersoorten in Nederland, is verbijsterd over het gebeuren. Hij is vooral boos op staatssecretaris Faber (Natuurbeheer). Die zou geen actie hebben ondernomen nadat de boer had gemeld dat hij het terrein niet langer hamstervriendelijk wilde beheren.

Dirkmaat is van mening dat de staatssecretaris daarmee de Natuurbeschermingswet heeft overtreden. Hij heeft daarvan dan ook aangifte gedaan bij de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw. Ook staakt de vereniging elk overleg met het ministerie over de korenwolven.

Op het terrein in Heer zijn twee jaar geleden enkele hamsters gevangen. Daarmee wordt nu gefokt bij de vereniging Das en Boom in Beek-Ubbergen en bij diergaarde Blijdorp te Rotterdam. Hun aantal is inmiddels uitgebreid tot 41 exemplaren. Uitzetten is vooralsnog niet mogelijk, meent Dirkmaat. Volgens hem heeft Faber nog steeds niet gezorgd voor een reservaat van voldoende omvang.

De AID is inmiddels begonnen aan een onderzoek naar mogelijk strafbare feiten. "We onderzoeken of er een overtreding is gepleegd, en wie eventueel aansprakelijk is, aldus een woordvoerder. Hij denkt over een week meer duidelijkheid te hebben.

Een woordvoerder van de provincie Limburg heeft bevestigd dat de betrokken boer de beheerovereenkomst met Landbouw heeft opgezegd. De boer kreeg voor het hamstervriendelijk onderhouden van zijn akker 4000 gulden per hectare, maar dat vond hij niet genoeg. Hij heeft het land vervolgens verpacht. De pachter heeft er 12 mei de ploeg door gehaald om er aardappelen te poten. De provincie onderzoekt wat er met de hamsters is gebeurd.

Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij verwacht donderdag te kunnen reageren.

Dochters Bush weer in overtreding

Jenna Bush, één van de 19-jarige tweelingdochters van president Bush, is wederom betrapt op het overtreden van de wet op alcoholhoudende dranken. Ook haar zus Barbara was er dit keer weer bij betrokken.

In een restaurant in Austin, de stad waar Jenna studeert, probeerde het tweetal dinsdag drank te krijgen, iets wat in de staat Texas, net als elders in Amerika, pas vanaf de 21ste verjaardag is toegestaan.

De politie van de stad bevestigde tegenover nieuwszender CNN het feit dat de presidentsdochter was betrapt. Zij zou een geleend identificatiebewijs hebben getoond om een drankje te kunnen bestellen. Er word benadrukte dat Jenna Bush niet was gearresteerd. De zaak is nog in behandeling. Wat de rol van Barbara was wil de politie niet vertellen.

Jenna kwam vorige maand ook al uitgebreid in het nieuws toen ze een biertje dronk in een kroeg in dezelfde stad. De presidentsdochter kreeg toen acht uur dienstverlening, een verplichte cursus over de gevaren van alcohol en een boete van ruim 120 gulden opgelegd. De rechter dreigde destijds met een strafblad als zij opnieuw in de fout zou gaan.

Pinkpop Nieuws op je mobile

Met een kater in je tent liggen en daardoor het optreden van je favoriete band missen. Dat rampscenario is dit jaar bij het popfestival Pinkpop onmogelijk voor wie zich aanmeldt bij een deze week ingestelde SMS-dienst.

Gebruikers krijgen een half uur voor de aanvang van een optreden een alarm via de mobiele telefoon. De gratis SMS-dienst is een initiatief van Radio 3FM, dat samen met het VPRO-programma 3voor12 rechtstreeks verslag doet van het driedaagse festival in Zuid-Limburg. Via internet en SMS kunnen geïnteresseerden in Pinkpop zich opgeven voor twee diensten.

Wie drie tot vijf keer per dag op de hoogte wil worden gesteld van de laatste festivalnieuwtjes, moet een SMS-boodschap met het woord 'Pinkpop' versturen naar 06-54radio3. "Vijf is wat ons betreft het maximum", zegt een woordvoerster van het radiostation. "Bij meer boodschappen raken mensen mogelijk geïrriteerd."

Op de internetpagina www.3fm.nl worden bezoekers gevraagd om hun mobiele telefoonnummer en hun vijf favoriete Pinkpop-bands op te geven. Fans van Radiohead bijvoorbeeld krijgen dan op pinkstermaandag om 20.30 uur een SMS-alarm, een half uur later begint het afsluitende concert van deze Britse band.

De diensten voorzien duidelijk in een behoefte, want in twee dagen tijd hebben zich al 2000 mensen aangemeld. Een woordvoerster van Radio 3 FM verwacht dat in totaal zo'n 20.000 SMS-jes zullen worden verstuurd.

Aanmelden kan hier.

Boyzone-zanger gaat in de hiphop

Het voormalige Boyzone-lid, Shane Lynch, heeft een nieuwe band opgericht. Samen met zanger 'Big' Ben vormt hij de hip-hop-formatie Redhill.

Lynch liet al eerder weten dat zijn hart bij hip-hop-muziek ligt. "Ik heb gewoon gewacht op het juiste moment en de juiste mensen", zo verklaarde hij aan het Britse showbizzpersbureau WENN.

De zanger voorspelt dat Redhill een succes wordt. "We hebben veel materiaal opgenomen en er ligt een single klaar", aldus Lynch.

Lynch is niet het eerste ex-Boyzone-lid dat op eigen houtje verder gaat. Al eerder koos de voormalige leadzanger Ronan Keating voor een solo-carrière.

Brandweerman opgepakt om brandstichting

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 27-jarige brandweerman uit Cuijk aangehouden omdat hij brand zou hebben gesticht in een auto. De verdachte is werkzaam bij het plaatselijke vrijwilligerskorps. Het college van B en W heeft de man geschorst.

Politiemensen zagen de verdachte kort voor het uitbreken van de brand verdacht rondscharrelen in de omgeving van de auto. Wat hij precies deed, wil een woordvoerster van depolitie in het belang van het onderzoek niet zeggen.

De afgelopen jaren zijn in Cuijk tientallen auto's in brand gestoken. Daarvoor is nooit een verdachte aangehouden. De politie onderzoekt of de brandweerman daar wellicht ook de hand in heeft gehad.

Brugleuningen gestolen

Heb je wel eens op een brug gestaan, met je handen op de leuning, en gedacht: "Goh, leuk die leuning, die neem ik mee..."? Nee? In Zuid-Afrika zullen ze er niet zo snel meer van opkijken.

Volgens de autoriteiten van de provicie Kaapstad hebben onbekenden van 33 bruggen de leuningen gestolen, zo meldt Sp!ts vandaag. In totaal is er voor 5,8 kilometer aan metalen leuningen verwijderd en verkocht als oud ijzer.

Nieuwe, betonnen, brugleuningen zijn inmiddels geplaatst.

Levenslang voor gifaanval

Een Japans sektelid is gisteren tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor onder meer een aanval met gifgas in 1994.
De aanslag in de plaats Matsumoto kostte zeven mensen het leven. Zeshonderd anderen werden ziek.

De veroordeelde is lid van de Japanse sekte De Hoogste Waarheid, die in 1995 een aanval met het zenuwgas sarin uitvoerde op de ondergrondse van Tokio. Hierbij kwamen twaalf mensen om het leven en werden er duizenden ziek.

Bij de aanval in Matsumoto werd 12 liter sarin gebruikt.

Virtueel kijkje in politiecel

Mocht je altijd al de behoefte hebben gehad om een kijkje te nemen in een heuse politiecel, maar geen zin hebben om daarvoor eerst even een misdrijfje te plegen, dan heeft de Amsterdamse politie een oplossing voor je.

De politie van de hoofdstad heeft op het internet een virtuele rondleiding geopend van alle cellen in het arrestantenblok. De Amsterdamse politie is naar eigen zeggen het eerste Nederlandse korps dat een virtueel kijkje in het arrestantenblok gunt. Bezoekers kunnen de diverse cellen vanuit verschillende invalshoeken nauwkeurig bekijken.

Deurbeleid disco's: steeds meer klachten

Allochtone jongeren klagen steeds meer over het deurbeleid in Amsterdamse disco's. Dat blijkt uit het jaarverslag 2000 van het Amsterdamse Meldpunt Discriminatie.

Het aantal klachten over het deurbeleid is in 2000 ten opzichte van 1997 met ruim 160% gestegen. Directeur J. Silversmith van het meldpunt noemt dit aantal slechts het "topje van de spreekwoordelijke ijsberg".

De meest gehoorde redenen die de allochtone jongeren van portiers te horen krijgen zijn "geen pasje", "geen vaste klant", "besloten avond" en "te vol".

Koopjesjagers op de vuist met politie

De politie in Zeist is eergisteren opgetreden tegen koopjesjagers, die in groten getale waren afgekomen op aanbiedingen van een kledingdiscounter in die plaats.

Door de grote toeloop kon het personeel het aanbod niet verwerken en ontstonden vooral buiten de winkel kleine incidentjes. Klanten weigerden op hun beurt te wachten, wat leidde tot duw- en trekwerk.

Twee te hulp geroepen agenten moesten assistentie vragen om het publiek achter een afzetting plaats te laten nemen. Daarbij vielen rake klappen. In overleg met de bedrijfsleiding werd vervolgens besloten de zaak te sluiten.

Becker terug op de tennisbaan

Boris Becker gaat weer tennissen. De 33-jarige Duitser zal op 15 augustus zijn rentree maken in Graz in de Senior Tour, het veteranencircuit. Becker nam twee jaar geleden op het gras van Wimbledon afscheid.

,,Graz'', zei de drievoudig Wimbledonwinnaar donderdag, ,,is voor mij het begin van mijn tweede leven in en rond het tennis''. Becker wil in de toekomst zelf toernooien gaan organiseren. ,,Bij mij moet tennis een combinatie zijn van entertainment, lifestyle en sport.'' Twee weken geleden heeft Becker de training weer ter hand genomen.

Star Wars-beelden uitgelekt

Hoe groter je geheim, hoe meer mensen erachter willen komen. Dat is iets dat onder andere geldt voor grote prestigieuze films als Star Wars. Filmbeelden van de nieuwe Star Wars film, 'Episode II' zijn namelijk uitgelekt en staan op het internet.

Ondanks de grote beveiliging rond het project zijn er met een verborgen camera beelden gemaakt tijdens de opnamen. Deel II van de zesdelige serie komt pas uit in mei 2002 en regisseur George Lucas houdt zijn lippen stijf op elkaar over de inhoud ervan.

Producent Rick McCallum bevestigt dat de meeste scènes in Engeland met een chromokey (zo'n blauw doek) zijn gefilmd. De titel van de film is nog onbekend. Maar natuurlijk wordt er heftig gespeculeerd. Goede kanshebber is 'The Shadow Falls'.

Illustrator boek Saddam weet van niets

De Canadese artiest J.E. Bowser doet alle mogelijke moeite om zich te distantiëren van de Iraakse dictator Saddam Hussein. Een illustratie van zijn hand blijkt de omslag te sieren van een boek dat mogelijk door de Iraakse leider is geschreven.

Bowser was uiterst onaangenaam verrast toen fans hem erop attent maakten dat zijn werk 'The Awakening' op de voorkant van het boek staat. Hij nam zelfs de moeite de Amerikaanse inlichtingendienst CIA te verwittigen dat hij niets met Saddam Hussein te maken heeft, meldt de Britse krant The Independent.

De CIA had naar verluidt grote interesse in de roman met de naam 'Zabibah en de koning'. De dienst kwam na uitvoerige conclusie dat Saddam het boek weliswaar niet letterlijk heeft geschreven, maar dat hij zich nadrukkelijk met de inhoud heeft beziggehouden.

Bowser staat niet de trappelen de Iraakse leider aan te klagen wegens schending van zijn auteursrecht. ,,Er is een lange lijst van mensen die belangrijker klachten heeft tegen Saddam Hussein, en zij staan al machteloos'', merkt de kunstenaar op.

Nieuwe kinderziekte ontdekt

Nederlandse virologen van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben een nieuwe kinderziekte ontdekt. Het gaat om een aandoening die bij jonge kinderen ernstige problemen aan de luchtwegen kan veroorzaken.

De ontdekking wordt woensdag gemeld in het medische vaktijdschrift Nature Medicine. Daarin staat dat de ziekte, die nog geen naam heeft, wordt veroorzaakt door besmetting met het humaan meta-pneumovirus. Geïnfecteerden hebben ziekteverschijnselen die variëren van een milde verkoudheid tot een ernstige longontsteking.

De ziekteverschijnselen lijken sterk op besmetting met het gevreesde rs-virus. Dit virus heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een van de meest voorkomende oorzaken van infecties aan de onderste luchtwegen bij peuters en zuigelingen. Jaarlijks moeten hierdoor twee- tot vierduizend kinderen met spoed in het ziekenhuis worden opgenomen.

Kidman verlost van stalker

Nicole Kidman is verlost van haar stalker. Een rechtbank heeft bepaald dat de 40-jarige man, die de actrice drie jaar lang achtervolgde, niet meer in haar buurt mag komen.

Matthew Hooker is veroordeeld wegens het lastig vallen en ernstig irriteren van de filmster nadat hij haar een liefdesgedicht schreef en haar had gebeld om haar uit te nodigen voor een balletvoorstelling. Volgens de Britse zender BBC heeft Hooker gedreigd in hoger beroep te gaan en Kidman aan te klagen voor laster.

De stalker moet voortaan minstens 250 meter uit de buurt blijven van Kidman en haar gezin. De actrice was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak. In een verklaring schreef zij dat Hooker's acties haar bang maakten.

Hooker vindt de straf onterecht: ,,Ik heb nog nooit iemand bedreigd. Ik ben een echte heer''. Hij ontkende dat hij Kidman heeft achtervolgd en verklaarde dat zij met hem had geflirt toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten.

De man vreest nu dat zijn ambities zich verkiesbaar te stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2004 zullen lijden onder de beschuldigingen.

Charles Z. drie dagen thuis

De 45-jarige Charles Z., verdachte in een zeer omvangrijke drugszaak, mag van de rechtbank in Amsterdam drie dagen vrij rondlopen, tot ongenoegen van de officier van justitie. De rechtbank besloot dit donderdag tijdens een proformazitting, na een verzoek van Z.

De voormalig autocoureur en veroordeeld drugshandelaar wil zijn geestelijk gehandicapte pleegdochter bijstaan en hij wil de uitvaart van de grootmoeder van zijn partner bijwonen. De pleegdochter is vermoedelijk slachtoffer geworden van een zedenmisdrijf.

In maart vroeg Z. ook al om schorsing om het meisje bijstand te verlenen, maar toen wees de rechtbank dit af. Het college vreesde toen ondermeer dat Z. de benen zou nemen. Die vrees lijkt niet geheel ongegrond: Z. hangt nog steeds een claim van justitie boven het hoofd van enkele tientallen miljoenen in verband met de vorige drugszaak tegen hem. Daarbij riskeert hij in de nieuwe zaak een jarenlange celstraf en andermaal een miljoenencl! aim. De rechtbank was ditmaal echter bereid Z. op zijn woord te geloven dat hij vrijwillig zal terugkeren naar zijn cel.

Z. mag het huis van bewaring vrijdagochtend verlaten en moet zich daar maandagochtend weer melden. Als waarborg moet hij 75.000 gulden ter griffie van de rechtbank deponeren. Officier van justitie J. Plooy noemde deze borgsom ,,een lachertje'', gezien de vele miljoenen die Z. na zijn vrijlating in 1997 met de handel in hard- en softdrugs verdiend zou hebben.

FIFA schorst Davids

Edgar Davids heeft van de FIFA een schorsing gekregen wegens het overtreden van het dopingreglement. Hierdoor speelt Davids ook niet in de wedstrijd tegen Estland.

Het Nederlands elftal speelt zaterdag in en tegen Estland. Het betreft hier een WK-kwalificatieduel. Ook de Portugees Fernando Couto kreeg van de wereldvoetbalbond FIFA een schorsing. De Portugees kan daardoor niet spelen met zijn land tegen Ierland en Cyprus.

Beide spelers hadden al een voorlopige schorsing voor wedstrijden in de Italiaanse Serie A gekregen. De sanctie van de FIFA duurt in ieder geval tot het einde van de [voorlopige] schorsing door de Italiaanse voetbalbond.

Frank de Boer kan wel meespelen met Oranje. Zijn zaak wordt pas op 14 juni in behandeling genomen.

Fok! Downtime - De verklaring

Ongetwijfeld is het iedereen opgevallen dat Tweakers, Fok!Zine en RealGamer de afgelopen twee dagen niet op de gebruikelijke manier functioneerden zoals jullie dat van ons gewend waren. Op beide sites was al te lezen dat door de crash van één van de Seagate Cheetah-schijven de sites en de forums voor onbepaalde tijd off-line waren.

Om precies te zijn trad tijdens de werkzaamheden die op 30 mei zouden plaatsvinden en waarbij Apollo en Appie teruggeplaatst werden bij onderhoud aan Artemis de bewuste crash van de harde schijf op. De schijf was in een RAID array geplaatst die helaas door een communicatiefout niet als mirroring was geconfigureerd. De andere schijven in de array die dus normaal voor extra back-ups zouden zorgen bevatte dus geen back-up en daardoor moesten we teruggrijpen naar de back-ups die op Athena gemaakt waren.

Door de problemen die met Artemis optraden moest er gisteren door tijdsgebrek de verdere installatie van Apollo en de geplande ontkoppeling van Athena gestaakt worden. Op dat moment was het niet duidelijk waarom Artemis niet meer wilde booten en werd Artemis door Kees naar huis meegenomen om alsnog te achterhalen wat het probleem was. Nadat vannacht duidelijk was geworden dat het probleem bij de harde schijf lag, zijn Kees, Floris en Daniel vanmiddag richting Vuurwerk vertrokken om Apollo online te brengen en de backups over te brengen van Athena naar Apollo. Apollo zal dus tijdelijk de taken van Artemis waarnemen.

De back-ups zijn helaas alleen van een oudere datum en zijn van 2 april jl en concreet betekent dit dus dat alle acties (posts, registraties, reacties, etc.) van na 2 april niet in de database staan en dus ook niet meer te benaderen zijn. Een zure les, maar wel eentje waar we lering uit getrokken hebben.

Namens de gehele Fok!, Tweakers en RealGamer-crew willen we dan ook bij deze alle users onze excuses aanbieden voor ruim 24 uur downtime en de verdwenen posts.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
©FOK.nl e.a.