Kidman verlost van stalker

Nicole Kidman is verlost van haar stalker. Een rechtbank heeft bepaald dat de 40-jarige man, die de actrice drie jaar lang achtervolgde, niet meer in haar buurt mag komen.

Matthew Hooker is veroordeeld wegens het lastig vallen en ernstig irriteren van de filmster nadat hij haar een liefdesgedicht schreef en haar had gebeld om haar uit te nodigen voor een balletvoorstelling. Volgens de Britse zender BBC heeft Hooker gedreigd in hoger beroep te gaan en Kidman aan te klagen voor laster.

De stalker moet voortaan minstens 250 meter uit de buurt blijven van Kidman en haar gezin. De actrice was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak. In een verklaring schreef zij dat Hooker's acties haar bang maakten.

Hooker vindt de straf onterecht: ,,Ik heb nog nooit iemand bedreigd. Ik ben een echte heer''. Hij ontkende dat hij Kidman heeft achtervolgd en verklaarde dat zij met hem had geflirt toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten.

De man vreest nu dat zijn ambities zich verkiesbaar te stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2004 zullen lijden onder de beschuldigingen.