Pinkpop Nieuws op je mobile

Met een kater in je tent liggen en daardoor het optreden van je favoriete band missen. Dat rampscenario is dit jaar bij het popfestival Pinkpop onmogelijk voor wie zich aanmeldt bij een deze week ingestelde SMS-dienst.

Gebruikers krijgen een half uur voor de aanvang van een optreden een alarm via de mobiele telefoon. De gratis SMS-dienst is een initiatief van Radio 3FM, dat samen met het VPRO-programma 3voor12 rechtstreeks verslag doet van het driedaagse festival in Zuid-Limburg. Via internet en SMS kunnen geïnteresseerden in Pinkpop zich opgeven voor twee diensten.

Wie drie tot vijf keer per dag op de hoogte wil worden gesteld van de laatste festivalnieuwtjes, moet een SMS-boodschap met het woord 'Pinkpop' versturen naar 06-54radio3. "Vijf is wat ons betreft het maximum", zegt een woordvoerster van het radiostation. "Bij meer boodschappen raken mensen mogelijk geïrriteerd."

Op de internetpagina www.3fm.nl worden bezoekers gevraagd om hun mobiele telefoonnummer en hun vijf favoriete Pinkpop-bands op te geven. Fans van Radiohead bijvoorbeeld krijgen dan op pinkstermaandag om 20.30 uur een SMS-alarm, een half uur later begint het afsluitende concert van deze Britse band.

De diensten voorzien duidelijk in een behoefte, want in twee dagen tijd hebben zich al 2000 mensen aangemeld. Een woordvoerster van Radio 3 FM verwacht dat in totaal zo'n 20.000 SMS-jes zullen worden verstuurd.

Aanmelden kan hier.