Fok! Downtime - De verklaring

Ongetwijfeld is het iedereen opgevallen dat Tweakers, Fok!Zine en RealGamer de afgelopen twee dagen niet op de gebruikelijke manier functioneerden zoals jullie dat van ons gewend waren. Op beide sites was al te lezen dat door de crash van één van de Seagate Cheetah-schijven de sites en de forums voor onbepaalde tijd off-line waren.

Om precies te zijn trad tijdens de werkzaamheden die op 30 mei zouden plaatsvinden en waarbij Apollo en Appie teruggeplaatst werden bij onderhoud aan Artemis de bewuste crash van de harde schijf op. De schijf was in een RAID array geplaatst die helaas door een communicatiefout niet als mirroring was geconfigureerd. De andere schijven in de array die dus normaal voor extra back-ups zouden zorgen bevatte dus geen back-up en daardoor moesten we teruggrijpen naar de back-ups die op Athena gemaakt waren.

Door de problemen die met Artemis optraden moest er gisteren door tijdsgebrek de verdere installatie van Apollo en de geplande ontkoppeling van Athena gestaakt worden. Op dat moment was het niet duidelijk waarom Artemis niet meer wilde booten en werd Artemis door Kees naar huis meegenomen om alsnog te achterhalen wat het probleem was. Nadat vannacht duidelijk was geworden dat het probleem bij de harde schijf lag, zijn Kees, Floris en Daniel vanmiddag richting Vuurwerk vertrokken om Apollo online te brengen en de backups over te brengen van Athena naar Apollo. Apollo zal dus tijdelijk de taken van Artemis waarnemen.

De back-ups zijn helaas alleen van een oudere datum en zijn van 2 april jl en concreet betekent dit dus dat alle acties (posts, registraties, reacties, etc.) van na 2 april niet in de database staan en dus ook niet meer te benaderen zijn. Een zure les, maar wel eentje waar we lering uit getrokken hebben.

Namens de gehele Fok!, Tweakers en RealGamer-crew willen we dan ook bij deze alle users onze excuses aanbieden voor ruim 24 uur downtime en de verdwenen posts.