FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 april 2001

Blaren van het liefdesvuur

Migibon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Roemeen dacht na een heftige vrijpartij in de auto even te kunnen nagenieten met een sigaretje. Toen hij de peuk uit het raam gooide ontstond er echter plotseling een bosbrand.

Zijn vriendin sprong vervolgens poedelnaakt uit de auto om het vuur met een deken te lijf te gaan. Bij deze moedige actie verbrandde de 21-jarige Roemeense haar achterste.

De man had gelukkig een mobiele telefoon bij zich, waarmee hij hulpdiensten kon waarschuwen. Uiteindelijk wist de brandweer het stel uit zijn netelige situatie te bevrijden.

Gans van Schröder depressief

edwtie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Doretta, de gans van de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder, was tot voor kort zwaar depressief. Inmiddels is zij aan de beterende hand omdat zij gezelschap heeft gekregen van Gert, een mannetjesgans, aldus de krant Bild am Sonntag.

Doretta verwierf vlak voor kerst internationale bekendheid. De Duitse bondskanselier had de gans aangeschaft om met kerst op te eten, maar zijn 9-jarige stiefdochter Klara was daar faliekant tegen. Zo kreeg Doretta gratie en ze werd bij een boer in Brandenburg gestald. Daar had zij een stal van tien vierkante meter helemaal voor zich alleen.

Doretta is veel opgewekter sinds zij mannelijk gezelschap heeft gekregen en is inmiddels ook aan het broeden geslagen.

Veroorzaker 'gruwelrit' bekent

De 20-jarige Groninger die woensdagmorgen werd aangehouden, heeft bekend dat hij vorige week donderdag een fietser heeft geschept en vervolgens bijna een kilometer is doorgereden met de fietser onder zijn auto. Hij heeft zichzelf aangegeven.

De man blijkt na het ongeval de auto in de parkeergarage aan de Rademarkt te hebben geparkeerd. Vervolgens ging hij terug naar de plaats van het ongeval om de voortgang van het politieonderzoek aldaar te bekijken.

De 18-jarige passagier ten tijde van het ongeval werd afgelopen maandag aangehouden toen hij in een gestolen auto reed. Tijdens zijn verhoor legde hij ook een verklaring af over het ongeval. De ander passagier werd ook gevonden en verhoord.

De politie kwam de auto op het spoor na diverse telefoontjes van getuigen en zorgvuldige bestudering van de beelden die een videocamera bij de Poelebrug heeft gemaakt. Op basis hiervan wist de politie de rode Ford Escort in de parkeergarage aan de Rademarkt te lokaliseren. Deze bleek op naam van de vriendin van de dader te staan, die zei niet te weten waar haar vriend zich bevond. Zij is later weer aangehouden op grond van het beschermen van een verdachte.

De verdachte meldde zich woensdagochtend uiteindelijk zelf op het hoofdbureau van politie. Hij verklaarde te weten dat hij het slachtoffer had aangereden en vervolgens meegesleept. Waarom hij dan toch doorreed, is onbekend.

Zie ook dit nieuwsbericht

Suske & Wiske gemoderniseerd

Suske en Wiske zullen een drastische gedaanteverandering ondergaan. In het nieuwste album, 'De Koeiencommissie', is daar al wat van te merken. Zo loopt Suske met een GSM rond en blijkt Wiske fan van de Ierse rockgroep U2 en toont ze haar navel.

In het nog op stapel staande 'De Europummel' zullen scenario en dialogen nog eigentijdser worden. Studio Vandersteen, die de reeks produceert, heeft politiek cartonist Eric Meynen aangetrokken om de modernisering verder gestalte te geven.

Suske en Wiske werden 55 jaar geleden bedacht door tekenaar Willy Vandersteen, die in 1990 overleed. De serie is daarna blijven verschijnen.

Uitglijder kost prinses Sophie baan

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse prinses Sophie geeft haar baan op als co-directeur van het pr-bureau R-JH Public Relations. In een zondag uitgegeven verklaring noemt zij als reden dat ze in de 'val' van een krant is gelopen. Sophie, de vrouw van koningin Elizabeths jongste zoon Edward, had allerlei weinig vleiende uitspraken over Britse politici en de koninklijke familie gedaan in een gesprek met een journalist van de krant News of the World, die zich als Arabische sjeik en potentiële klant had vermomd.

De gravin van Wessex is "diep bedroefd" door deze truc en betreurt tegelijkertijd dat zij erin is getrapt. Zij heeft de zaak met de koningin besproken en besloten haar baan op te geven. Sophie gaat volgens de BBC op zoek naar een andere functie. Zij weet zich daarin gesteund door de koningin die volgens een verklaring van Buckingham Palace Edward en Sophie "volledig steunt in hun pogingen koninklijke verplichtingen met een carrière te verbinden" Sophie heeft samen met Murray Harkin een public-relationsbureau.

Dat een lid van de koninklijke familie in de commerciële wereld bijklust, is in Groot-Brittannië niet onomstreden. De weinig vleiende uitspraken die Sophie tegenover de vermomde journalist deed, zouden niet worden gepubliceerd in ruil voor een interview dat Sophie (37) de krant een week geleden gaf. Sindsdien zijn in andere publicaties allerlei geruchten opgedoken wat Sophie, gravin van Wessex, op de omstreden 'sjeikbandjes' zou zeggen. Zo zou ze de echtgenote van Blair 'verschrikkelijk' en oppositieleider Hague 'misvormd' hebben genoemd

Ajax fan belt PSV-trainer wakker

Een fan van Ajax is er in de nacht van zaterdag op zondag ingeslaagd PSV-trainer Erik Gerets in zijn hotel in Hilversum wakker te bellen.

,,Hij zei dat er voor ons in de Arena niets te halen viel'', verklaarde de trainer na de 0-1 winst van zijn elftal.

Een groot probleem was het niet voor Gerets: ,,Na zijn eerste opmerking heb ik het gesprek maar afgesloten. Hoe laat het was weet ik ook niet. Ik heb het licht niet aangedaan''

21 jarige A'dammer doodgestoken in Schagen

Een 21 jarige Amsterdammer is zaterdagnacht om het leven gekomen na een ruzie bij discotheek Vernes in de binnenstad van Schagen.

Het slachtoffer kreeg op straat ruzie met een 18- jarige man uit Utrecht. Daarbij is de Amsterdammer waarschijnlijk door de Utrechter met een mes in de borst gestoken. Onder anderen portiers hebben de man nog geprobeerd te reanimeren.

Ook de hulp van ambulance personeel kwam te laat. Het slachtoffer overleed ter plaatse op straat. Op aanwijzingen van het publiek kon de politie de man uit Utrecht aanhouden.

Grote brand op Schiphol

Op de luchthaven Schiphol is een grote brand uitgebroken, nadat er in een restaurant op de begane grond zich een ontploffing had voorgedaan.

De brand is overgeslagen naar enkele winkels. Een deel van Schiphol is ontruimd.Duizenden reizigers zijn naar buiten gedirigeerd. Het is niet bekend of er gewonden zijn. Bij de luchthaven staan ambulances en de brandweer is uitgerukt met groot materieel.

Update 21.00u
De oorzaak van de brand was een steekvlam in de Burger King die door de ventilatie andere gedeeltes van de plaza in brand zette. Eén persoon is opgenomen met ademhalingsproblemen, verder zijn er geen gewonden.

Extreem rechtse kerk naar België

De extreem-rechtse Amerikaanse kerk Church of the Creator, die de leerstelling verkondigt dat ,,zwarten en joden het zuivere blanke ras bedreigen'', probeert in België vaste voet aan de grond te krijgen. Eén van de leden is Dimitri Vandenheede, die vorig jaar opkwam voor het Vlaams Blok in Ichtegem.

De kerk adoreert Hitler, ontkent de holocaust en streeft ernaar het blanke ras zuiver te houden. Op haar internetsite staan uitspraken zoals ,,Als je het blanke ras wil beschermen, is het onvermijdelijk dat je joden, zwarten en andere rassen haat,, of ,,Hitler is niet verantwoordelijk voor de dood van zes miljoen joden, die niets anders doen dan liegen over de holocaust''.

Vandenheede legt deze zomer zijn examen af als ,,reverend'' bij de moederkerk in de Verenigde Staten. Dan is hij een officiële vertegenwoordiger van de kerk. Hij denkt tienduizenden Vlaamse en Nederlandse leden te kunnen ronselen.

We mogen toch hopen dat er geen 10.000-den Nederlanders lid willen worden van zo een kerk

Robbie Williams doet het met Geri Halliwell

Robbie Williams heeft toegegeven zo nu en dan het bed te delen met ex-Spice Girl Geri Halliwell. " We zijn eigenlijk alleen maar vrienden, maar zo nu en dan doen we het met elkaar", onthulde de popster in een interview met de Engelse radio.

De twee zijn heel close met elkaar sinds ze vorig jaar samen een maand op vakantie zijn geweest naar St. Tropez. Maar ondertussen zijn ze wel met anderen uitgeweest.

Robbie, die ook wat met Spice Mel C. heeft gehad, wakkerde de roddel zelf aan door een keertje te roepen: 'Ik zat ook in de Spice Girls; Ik ben bij twee binnen geweest.'

Tevens zei de zanger nog dat hij volledig met de drank en drugs is gestopt. "Ik ben nu oom geworden en ik wil er voor mijn kleine neefje zijn." Zijn zuster Sally is in november van zoontje Freddie bevallen.

Het enige wat zowel Robbie als Geri niet kunnen laten is roken. Robbie rookt zo'n 80 sigaretten per dag en Geri houdt hem daarmee gezelschap om af te vallen.

Verder maakte Willams bekend dat hij wil stoppen met het maken van tournees.

Zelf zegt hij: "Ik word doodziek van tournees. We zijn nu bezig met allerlei nieuwe songs voor mijn komende cd. Als we hiermee klaar zijn wil ik vrij nemen. Heel veel vrij nemen."

"Ik word er doodziek van dat Robbie Williams altijd maar overal aanwezig moet zijn, terwijl dat niet mijn eigen keuze is. Als de tournee in november eindigt, weet ik niet of ik nog ooit op tournee wil gaan. Nee serieus, dit is mijn laatste tournee."

ET komt gere-released terug

Darklight had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgend jaar april is het de 20ste verjaardag van Steven Spielberg's 'E.T.: The Extra-Terrestrial' en om dat te vieren zal de science fiction classic gere-released worden. In 1982 werd 'E.T.'in Amerika selectief in (grote) bioscopen uitgebracht om zo met de bijsmaak van exclusiviteit een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Dit keer zal het anders gaan, maakte Spielberg bekend: met een enorme campagne zal 'E.T' straks overal te zien zijn,en om het publiek nog nieuwsgieriger te maken zal Spielberg nooit eerder vertoonde scenes toevoegen.

Man belt politie voor seks

Migibon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man uit de Amerikaanse staat New York heeft, tot zes keer toe, per ongeluk de politie gebeld, in de hoop een prostituee te kunnen bestellen.

Waarschijnlijk heeft de man het nummer van de politie verward met het nummer wat hij in een advertentie aantrof.

De politietelefoniste hing vijf keer op na het aanhoren van zijn vurige wensen. De zesde maal echter, stemde ze toe in een ontmoeting in een hotel. Daar trof de 22-jarige New Yorker echter niet de telefoniste, maar enkele agenten. De man is vervolgens gearresteerd.

Radicale moslims: Jihad via Internet

Change had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlandse moslims roepen hun geloofsgenoten op om internet lid te worden van schietclubs en vechtsportverenigingen om zich zo voor te bereiden op de Jihad, de Heilige Oorlog.

Op de internetsite (www.qoqaz.nl) van de Haagse stichting Funds Beyond Frontiers staat propaganda voor de Mujahideen, de moslimstrijders die in Tsjetsjenië tegen het Russische leger strijden. Op foto's is te zien hoe 'martelaren' zelfmoordaanslagen op Russische kazernes plegen.

Op de internetpagina's staan ook adressen van schietverenigingen. Ook wordt voor informatie over militaire oefeningen en tactieken doorverwezen naar banenwinkels van de landmacht.

Potentiële moslim-strijders wordt aangeraden om bij schietclubs geheim te houden waarom ze met wapens willen trainen.

MKZ rellen in Kootwijkerbroek

De blokkadeacties tegen de ruimingen in Kootwijkerbroek zijn vanavond uit de hand gelopen. Toen de ME werd ingezet tegen de blokkades, gooiden de actievoerders stenen naar de ME en naar auto's van de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV). Rond middernacht keerde de rust terug.

De mobiele eenheid heeft zich teruggetrokken van de Veluweweg in Kootwijkerbroek, nadat zij daar was bekogeld met stenen, balken en grint. De RVV'ers die in de buurt stonden, zijn met auto's weggereden. Een dolle menigte heeft de auto's bekogeld en ruiten ingeslagen.

Een busje van de RVV dat eerder op de dag door actievoerders was gegijzeld, is in brand gestoken. Een andere auto ligt in de sloot. Volgens omstanders is deze auto ook van de RVV.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn alle RVV'ers het dorp uit. Er is schade ontstaan aan auto's van de RVV, de politie en van burgers. Een politieagent heeft een gebroken vinger opgelopen.

De politiewoordvoerder zegt dat het ook "best mogelijk" is dat vluchtende RVV'ers verwondingen hebben opgelopen door glassplinters van de ruiten van de auto's waarin zij zaten.

Oprichter Superweb bezig met doorstart

De ter ziele gegane 0800-internetprovider Superweb komt misschien terug. Oprichter Martijn Eier schijnt aan een doorstart te werken, en het domein superweb.nl werkt ook al weer.

Eier is van plan een goedkope ADSL-provider te beginnen, iets wat hij dan voor de tweede keer doet. Vlak na het faillissement startte hij een breedbandprovider: Dasnel. Voordat hij echter kon beginnen trok de financier zich terug. De nieuwe dienst wordt mogelijk een combinatie van Dasnel en Superweb.

Eier is al bezig met financiering, allemaal informele partijen. De apparatuur heeft hij uit de failliete boedel van Superweb teruggekocht. Eier wil klein beginnen, hij denkt aanvankelijk aan maximaal 20 man.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.