FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 17 december 2000

Britney niet welkom op Madonna's bruiloft

Britney Spears zal niet als gast aanwezig zijn op Madonna's bruiloft, omdat de 42-jarige superster bang is dat Britney alle aandacht naar zich toe zal trekken.
Oscar-winnares Gwyneth Paltrow zal optreden als bruidsmeisje voor Madonna en acteur Vinnie Jones (Lock, Stock And Two Smoking Barrels) wordt de getuige voor Guy Ritchie. Andere celebrities zijn Sting, Paul McCartney en Brad Pitt.

Maar er is dus geen plek voor de 19-jarige Britney die er alles aan gedaan heeft om een uitnodiging te bemachtigen. Een bron wist te melden: "Britney heeft haar hele netwerk ingezet om aan een kaartje te komen, maar het mocht niet baten. Madonna kan het zich niet veroorloven dat ze de media-aandacht moet delen met iemand anders".

Ondertussen is Madonnna volgens ingewijden al een tijdje bezig met haar bruiloftskleding en staat ze op het punt een definitieve beslissing te maken over haar schoeisel. Zoals we van de Material Girl mogen verwachten betreft het hier niet een doorsnee keuze. Tijdens de bruiloft zal Madonna namelijk een paar met diamanten ingelegde cowboylaarzen gaan dragen!

De cowboylaarzen, die een belangrijk onderdeel vormen van Madonna’s nieuwe ‘Wild West imago’ zijn ontworpen door Stella McCartney, de dochter van Paul McCartney.

Time: Bush Persoon van het Jaar

Het Amerikaanse weekblad Time heeft de toekomstige president van de Verenigde Staten, George W. Bush, tot Persoon van het Jaar gekozen. Het blad omschrijft hem als het symbool van het 'verdeelde' Amerikaanse electoraat die mogelijk toch nog in staat is om de nationale verschillen te overbruggen met zijn innemende wijze om problemen te benaderen.

Time verkoos de Texaanse gouverneur boven Al Gore, de Democratische kandidaat voor het presidentschap. Het blad maakte zijn keuze voordat het federaal hooggerechtshof woensdag haar beslissende uitspraak deed en Bush de zege in de schoot wierp.

In een interview met het weekblad zegt Bush dat er niet onderhandeld kan worden over zijn voorgestelde belastingverlaging van 1,3 biljoen dollar (ruim 3 biljoen gulden). Hij noemt het een verzekering tegen een economische neergang. "Ik ben niet bereid tot compromissen", aldus Bush.

CNV tegen Kerstkoopzondag

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het CNV gaat komende week via radiospotjes en krantenadvertenties consumenten oproepen om de winkels op de zondag voor kerstmis links te laten liggen. "Het dient geen enkel maatschappelijk doel om het winkelpersoneel die dag te laten werken", vindt de christelijke vakbond.
Het CNV voert de advertentiecampagne in de kranten onder de kop: 'Gooien we de zondag voor kerst nu ook al in de aanbieding?'

Uit solidariteit met het winkelpersoneel moeten consumenten hun kropje sla maar een dag eerder kopen, vindt de bond.
Eerder deze week riep de Raad van Kerken gelovigen op om niet te gaan winkelen op de zondag voor kerst.

Omstreden bezoek Haider aan paus

In Rome zijn rellen uitgebroken na het bezoek van de Oostenrijkse politicus Jörg Haider aan het Vaticaan. Linkse betogers die demonstreerderden tegen de ontmoeting van de extreemrechtse Haider met de paus raakten slaags met de oproerpolitie.

De Oostenrijkse politicus Jörg Haider was vandaag op bezoek bij paus Johannes Paulus de Tweede, omdat Karinthië dit jaar de kerstboom heeft geleverd voor het Sint Pietersplein. Het plein in Rome was grotendeels afgegrendeld in verband met het bezoek van Haider.

Haider was te voet naar het Vaticaan gekomen, omringd door bodyguards, politie-agenten en journalisten. De Oostenrijkse politicus leek zichtbaar te genieten van alle aandacht voor zijn persoon.

Met spandoeken als "Lees Haider, denk Hitler" maakten betogers in het centrum van de stad duidelijk dat wat hen betreft Haider niet welkom is in Rome. Eerder hadden ook al Joodse organisaties, partizanen uit de Tweede Wereldoorlog en homosexuelen het bezoek van Haider aan de paus veroordeeld.

Het Vaticaan verdedigt de ontvangst van Haider, door te zeggen dat het niet om een politiek, maar om een pastoraal bezoek gaat. Tijdens de ontmoeting sprak de paus niet over politieke zaken. Maar hij merkte wel op dat Karinthië de kerstboom drie jaar geleden al had aangeboden, voordat Haider gouverneur werd van de provincie. Een kerkelijke functionaris gaf Haider een exemplaar van een boodschap van de paus tegen vreemdelingenhaat en racisme.

De Italiaanse politie en de ordedienst van het Vaticaan hebben aangekondigd dat ze Haiders boom dag en nacht zullen bewaken om vernieling te voorkomen.

Patiënten SZ in de kou

Een gesprongen leiding heeft het programma van het Scheper Ziekenhuis in Emmen vrijdag behoorlijk in de war gestuurd. Doordat er een leiding in de warmtekrachtcentrale sprong, bleef de temperatuur in het ziekenhuis in de ochtenduren aan de lage kant. Dat had onder meer tot gevolg dat de eerste operaties voor de dag –die normaal voor half negen ’s ochtends in de agenda staan- moesten worden uitgesteld, omdat het iets te koud was in de operatiekamers.

Volgens woordvoerster Els Lammers van het ziekenhuis ging het niet om een ’ernstige’ situatie: ”De leiding was tegen tien uur alweer gerepareerd”, stelt ze. De chirurgen konden rond elf uur dan ook alsnog aan de slag.

Krankzinnige stalkt Gwyneth Paltrow

Een Californische rechter heeft de stalker van Gwyneth Paltrow krankzinnig verklaard. De 49-jarige Dante Soiu uit Ohio is door het hof voor onbepaalde tijd in een psychiatrische inrichting opgesloten.
Soiu werd afgelopen mei opgepakt toen hij voor de vierde keer het huis van Gwyneths ouders probeerde binnen te vallen. In 1999 viel Dante de ouders van Paltrow voor het eerst lastig. Ondanks waarschuwingen van de politie bleef hij de actrice en haar familie bestoken. De stalker heeft de 28-jarige Oscarwinnares honderden brieven geschreven, soms wel vijf per dag.

Ook stuurde hij haar emails, bloemen, snoepjes, pizza's en pornografie. Gwyneth vertelde het hof dat ze last had van nachtmerries en bang was dat Soiu haar sexueel zou lastig vallen. Dante Soiu zei tegen de rechter dat hij haar inderdaad wel het een en ander gestuurd heeft, maar dat het niet de bedoeling was haar bang te maken.

Pffff, sommige mensen hebben echt geen leven

Europa wil .eu domein

De Europese Commissie wil binnen afzienbare tijd een eigen .eu-domein en onderhandelt daarover met de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). De plannen moeten nog wel worden goedgekeurd door het Europees Parlement en de Raad van Ministers.

Volgens de Commissie zullen vooral bedrijven en organisaties profijt hebben van het .eu-domein. Zo zouden zij er een 'pan-Europese uitstraling' mee krijgen. De commissie hoopt dan ook dat het domein zo spoedig mogelijk kan worden geregistreerd.

Geslachtsoperatie online

Zuid-Koreaanse doktoren zeggen de manier gevonden te hebben waarop bezoekers naar websites toe komen. Volgens de artsen zouden filmpjes van geslachtsoperaties de bezoekers aantrekken.

Een privé-kliniek en een medisch informatiecentrum die betrokken zijn bij de stunt zeggen dat de site al 19.000 hits kreeg van bezoekers die hoopten een glimp van het tien minuten durende filmpje op te vangen.

Het filmpje is al bekritiseerd als 'sensatie-achtig', maar de twee bedrijven die er achter zitten hopen dat het uitzenden van het filmpje een beter beeld schetst bij mogelijk geïnteresseerden'. "De meeste mensen die de site bezoeken overwegen al een operatie. Ik denk niet dat er andere bezoekers op de site komen," zegt Chang Song Sun, de uroloog die de orginele zeven uur durende operatie uitvoerde.

Mexicaanse vulkaan lijkt milder gestemd

De dreiging van een uitbarsting van de Mexicaanse vulkaan Popocatepetl lijkt zaterdag te zijn afgenomen. Vrijdagavond verordonneerden de autoriteiten nog een massale evacuatie, maar inmiddels keren de eerste omwonenden terug naar huis.

De nationale commissie voor rampenbestrijding nam een drastische afname van de activiteit van Popocatepetl waar. De evacuaties werden daarop opgeschort. Op eigen houtje ging een deel van de circa 10.000 mensen die op dat moment al waren weggestuurd, terug. De autoriteiten ondervonden veel weerstand bij de massale evacuatie. In eerste instantie was sprake van een evacuatie van 14.000 mensen, later werd dat aantal zelfs opgeschroefd tot meer dan 30.000. Dat aantal werd bij lange na niet gehaald, omdat bewoners bang waren dat hun huis geplunderd zou worden als zij waren vertrokken.

Sinds begin deze week hielden seismologen de berg argwanend in de gaten. Volgens Mexicaanse vulkaandeskundigen heeft zich in de krater van de Popocatepetl een soort prop gevormd, waardoor de druk in het binnenste van de 5452 meter hoge vulkaan toeneemt. Popocatepetl, 50 kilometer ten zuiden van Mexico-stad, is sinds een plotselinge uitbarsting in 1994 zeer actief. De asregen uit de vulkaan heeft ook in de hoofstad voor een grauwsluier gezorgd. Op de luchthaven zijn tientallen vluchten geannuleerd.

Schröder verleent gans gratie

De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder ziet onder druk van zijn negenjarige stiefdochter Klara af van gans op het kerstmenu. Hij had in augustus al een gans besteld, die komende week geslacht en panklaar gemaakt afgeleverd zou worden.

Dat was zeer tegen de zin van Klara, die vindt "dat het geen goed kerstfeest kan zijn als er een dode gans in huis ligt". Schröder streek zijn hand over het hart en verleende de inmiddels 'Doretta' gedoopte gans gratie. Wat de Schröders nu met Kerstmis eten, is niet bekend.

Een aantal kranten had Schröder ook al opgeroepen een voorbeeld te nemen aan de ruimhartigheid van de Amerikaanse president Clinton. Die schonk voor Thanksgiving Day een voor zijn diner bestemde kalkoen genade.

Volkel onder vuur

Op de vliegbasis Volkel zijn zondagochtend acht betogers aangehouden. Ze waren de vliegbasis binnengedrongen om te protesteren tegen de mogelijke aanwezigheid van kernwapens op de basis.

De demonstranten waren onder bescherming van de duisternis de vliegbasis binnengegaan. Daar beklommen zij een bunker waarin zich, volgens de actievoerders, kernwapens zouden bevinden. De bunker werd beklad en spandoeken werden ontrold. De betogers horen bij een actiegroep die onder de naam 'Kernwapens de wereld uit, te beginnen bij Volkel' demonstreert.

De militaire politie arriveerde rond negen uur, maar had aanvankelijk moeite de demonstranten van de bunker te verwijderen. De bunker is zonder ladder moeilijk te beklimmen.

De acht demonstranten, vijf vrouwen en drie mannen, worden het onbevoegd betreden van militair terrein ten laste gelegd. Zes van hen worden volgens een woordvoerder van defensie ook vervolgd wegens bekladding. Op de bunker staat 'No bombs, ontwapen' geschilderd. Volgens de actievoerders zou ook een negende demonstrant buiten de vliegbasis zijn opgepakt.

Ziektebestendige stier gekloond

0nderzoekers aan A and M University in Texas zeggen dat ze een stier hebben gekloond die bestand is tegen ziekten als tuberculose en salmonellabesmetting. Het klonen gebeurde met DNA-materiaal van de drie jaar geleden overleden stier, die speciaal was geselecteerd op zijn weerbaarheid tegen allerlei ziekten, waaronder een aandoening die bij koeien leidt tot vermindering van de vruchtbaarheid en de melkproductie. De kloon is nu ongeveer een maand oud, zei een woordvoerster van de universiteit vrijdag. Het is de tweede keer dat de onderzoekers van de universiteit een stier klonen. Eerder deden ze dat in 1999.

Onderzocht vóór geboorte

In Rotterdam begint in het voorjaar een onderzoek waarin 10 duizend jongeren worden gevolgd van embryo tot volwassene. Het project moet uitwijzen waarom sommige jongeren crimineel of ziek worden en anderen zonder problemen opgroeien.

"Deze generatie moet een schat aan informatie opleveren voor komende generaties", zegt onderzoekscoördinator en gynaecoloog Wildschut in het Algemeen Dagblad. Het onderzoek, 'Generation R' genaamd, wordt uitgevoerd door de Erasmus Universiteit en het Academisch Ziekenhuis Rotterdam. Het kost 100 miljoen gulden en is volgens Wildschut "vanwege zijn grootte en samenstelling uniek in Nederland."

In april worden de eerste zwangere vrouwen gevraagd om mee te doen aan 'Generation R'. De onderzoekers willen de jeugd al voor de geboorte volgen, omdat de embryonale fase grote invloed zou hebben op het latere leven. De helft van de deelnemers is allochtoon, aangezien de onderzoeksgroep een doorsnede moet zijn van de Rotterdamse bevolking.

Aan 'Generation R' werken consultatiebureaus, verloskundigen en de GGD's mee. Ook het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshaving levert een bijdrage.

Powell wil Irak hard aanpakken

De toekomstige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell wil Irak hard aanpakken. Hij kondigde aan met de Amerikaanse bondgenoten te willen samenwerken om de sancties tegen het land van Saddam Hussein nieuw leven in te blazen.

Powell, die een prominente rol speelde in de Golfoorlog, vindt dat Irak zich niet houdt aan zijn verplichtingen die voortvloeien uit de wapenstilstand van 1991, zoals openheid verschaffen over massavernietigingswapens en wapentechnologie. "Zij hebben nog niet aan die verplichtingen voldaan en daarom ben ik van oordeel dat er enige vorm van sanctie moet blijven tot dat wel het geval is." Powell noemde de positie van Saddam Hussein zwak.

Ook andere landen die zich niet aan de internationale afspraken houden en die zich bezighouden met de vervaardiging van massavernietigingswapens of die het terrorisme steunen, kunnen er volgens de pas benoemde minister op rekenen dat de VS hen hard zullen behandelen.

Bij de ontwikkelingen in het Midden-Oosten zullen de Verenigde Staten volgens Powell nauw betrokken blijven. Washington zal er volgens hem voor zorgen dat de Israëliërs in vrede kunnen leven. Maar daarbij zullen de VS wel de belangen van de Palestijnen in acht nemen.

Rellen in centrum Den Bosch

In het centrum van Den Bosch zijn zaterdagavond hevige rellen uitgebroken. Volgens een politiewoordvoerder hebben de relschoppers ruiten ingegooid en zijn enkele winkels geplunderd. Hij bevestigde dat de materiële schade groot is. De ME probeert de relschoppers met "krachtdadig optreden" tot staan te brengen.

De rellen volgen op een schietincident zaterdagochtend, waarbij een politieagent een 31-jarige Bosschenaar neerschoot. De man overleed later in het ziekenhuis. De schietpartij veroorzaakte in Den Bosch verhitte gemoederen.

Burgemeester Rombouts verbood de wedstrijd FC Den Bosch - VVV in de Toto Divisie, die zaterdagavond zou plaatsvinden. Het slachtoffer was een bekende supporter van de plaatselijke voetbalclub. Het is niet duidelijk of de relschoppers in het centrum van de stad voetbalsupporters zijn.

Babylijkje bij afvalverwerking

Flexer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Academisch Ziekenhuis Groningen heeft een babylijkje ter verbranding aangeboden aan een gespecialiseerde dochteronderneming van de Afvalverwerking Rijnmond (AVR). Aan de ouders is verteld (en schriftelijk medegedeeld) dat het kind in het crematorium van Groningen is gecremeerd en dat de as is verstrooid. Pas recentelijk heeft de moeder vernomen wat er daadwerkelijk met haar kind is gebeurd.

Volgens de advocate van de moeder, mr. L.J. van der Veen, heeft het AZG een strafbaar feit gepleegd. Het ziekenhuis heeft de moeder 5000 gulden aangeboden ter compensatie. In ruil voor dit bedrag dient de vrouw een verklaring te ondertekenen waarin zij zich verplicht af te zien van een eventuele rechtszaak. De moeder weigert dit.

Het AZG zegt in een reactie op grond van het medisch beroepsgeheim niet inhoudelijk te kunnen reageren. ”Daardoor kunnen wij ons ook niet verdedigen”, zegt een woordvoerder. Wel erkent het AZG dat het bewijs van crematie ten onrechte is afgegeven.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.