FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 15 december 2000

Erotisch emailtje door miljoenen gelezen

SuperFreak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een zeer persoonlijke e-mail die een jonge vrouw naar een Londense advocaat stuurde, is door miljoenen internetters gelezen. In de boodschap werd in expliciete termen hun seksuele relatie beschreven.

De advocaat en vier betrokken collega's kunnen disciplinaire maatregelen verwachten van hun baas. De vrouw stuurde op 7 december de e-mail naar een advocaat van het gerenommeerde advocatenbureau Norton Rose. Ze complimenteerde hem met zijn recente seksuele prestaties en onthulde details over haar seksuele voorkeuren.

Na een aantal e-mails heen en weer besloot de advocaat de conversatie door te sturen naar zes vrienden, eraan toevoegend: "Dit is pas een compliment van een lekker ding." Een van de vrienden stuurde het bericht weer naar elf anderen. Zo ontstond een enorm sneeuwbaleffect. Binnen een paar uur was de tekst al in Amerika en Japan te lezen en na 24 uur hadden miljoenen mensen de e-mail ontvangen.

Man in kroeg aangevallen door haai

Administr8or had ons via de newssubmit het volgende te melden:

15-12-2000 - Een man in het Engelse Tenbury Wells blijkt te zijn aangevallen door een haai, terwijl hij lekker in zijn eigen pub zat. De eigenaar van het eetcafé had in de eetzaal een groot bassin met daarin drie haaien geplaatst. Leuk voor de gasten, dacht hij. Tijdens zijn lunchpauze besloot de kok om één van de drie, Miami geheten, wat garnalen te voeren. De drie roofvissen vlogen op de man af en Miami zette zijn haaientanden in de hand van de man. De kok liep zes grote hechtingen op. Of Miami in het bassin mag blijven, is onbekend.

Tegenvaller door minder brandstofaccijnzen

DenTheMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zelden is een belastingtegenvaller met zoveel enthousiasme onthaald. De schatkist ontving in het derde kwartaal een half miljard gulden minder aan benzine- en dieselaccijnzen. De hoge prijzen hebben de automobilisten zijn wagen uitgejaagd, aldus minister Zalm van Financiën woensdag.

Ondanks de tegenvaller, merken pompbedienden niets van een dalende verkoop van brandstof. "De mensen tanken eerst, en kijken dan pas hoe duur het is", ervaart de pompbediende van een BP-station. "Klanten mopperen aan de kassa, maar rijden er geen kilometer minder om. Tegen klagers zeg ik dat de prijs pas écht daalt als ze allemaal minder gaan rijden. Maar ze tanken echt niet minder. Klanten die standaard voor één geeltje tanken, zie ik simpelweg vaker terug."

Bill Gates vermoord

superdopey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Topman Bill Gates van Microsoft is dood. Althans, volgens de makers van de nieuwe film MacArthur Park. De film is een documentaire film, die geregisseerd word door Brian Flemming.

In de film worden de mysteries rond de moord op Bill Gates op 2 december 1999 ontrafeld door een groep die de 'Citizens for Truth' heet. De film vertelt vooral het verhaal rond deze 'Citizens for Truth' en hun tegenslagen tijdens het onderzoek naar de laatste grote misdaad van de 20e eeuw.

Aangezien de film nog in produktiefase zit, is het nog onbekend wanneer en of de film ook in Nederland uitkomt.

Kijk voor meer info op de MacArthur Park website.

Inter Milan trekt handjevol toeschouwers

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gaat niet goed met de miljoenenploeg van Clarence Seedorf, Internazionale. Inter, dat op dit moment de 10e plek in de Seria A bezet werd al in de voorronde van de Champions League uitgeschakeld en ook in de Italiaanse beker ging het niet goed.

Na het verlies bij Parma (6-1) werd de thuisclub deze week bij het eigen stadion getrakteerd op een bekogeling door de eigen supporters. Daarbij knalde ook een molotov-cocktail tegen het raam en de spelers kwamen met de schrik vrij.

De trainer verklaarde later dat de ploeg geschokt reageerde en ongerust aan het returnduel begon. Het duel eindigde in 0-0 en betekende uitschakeling voor Inter. Dit alles onder ogen van slechts 1114 toeschouwers.

Dag tegen irritante mobieltjes

'The Real Slim Shady' van Eminem, 'Freestyler' van de Bomb Funk MC's en 'Last Christmas' van Wham. Je kent ze wel. Waarvan ook al weer? Oh ja, het mobieltje van je overbuurman in de trein. Leuk op de radio, maar via mobiel een steeds grotere bron van ergernis. Elf Haarlemse studenten hebben daarom donderdag tot "Dag voor Mobiel Bellen en Omgangsvormen" uitgeroepen.

De studenten richtten dit jaar in het kader van hun opleiding small business de ideële organisatie Communiquete op die mensen bewust wil maken van het omgaan met de mobiele telefoon. "Veel mensen blijken zich te ergeren aan het belgedrag van anderen", zegt voorzitter Udo Waltman van Communiquette in het Algemeen Dagblad. "Maar als je vraagt of ze er zelf rekening mee houden, is dat vaak niet het geval."

De studenten denken met de actie niet het belgedrag van de acht miljoen mobiele bellers in Nederland te veranderen, maar een discussie op gang brengen ligt in ieder geval binnen de mogelijkheden. "Je kunt toch ook kiezen voor een zachte, minder irritante beltoon? Of zet je telefoon op de trilstand, dan heeft niemand er last van", aldus Waltman.

Of iedereen binnenkort loopt te trillen is nog maar de vraag. De muzikale beltonen zijn onder de mobiele bellers immens populair. Maar voor ieder die toch wil weten hoe het minder kan, wordt op alle grote NS-stations donderdag de gratis krant 'De Beltoon' uitgedeeld, die ook op internet te lezen valt (www.debeltoon.nl). Nu maar hopen dat het effect heeft voordat de 'Last Christmas'-sen, 'I'm dreaming of a white Christmas' en nog vele andere Kerst-evergreens de treincoupés zullen vullen.

Bron van Amazone gevonden

Een expeditie van de National Geographic Society heeft hoog in het Andesgebergte in Peru de bron gevonden waar de rivier de Amazone ontspringt. Dat heeft het Amerikaanse genootschap donderdag bekendgemaakt.

In 1971 stelde een expeditie van National Geographic al vast dat de machtige rivier op de 5.509 meter hoge berg Nevado Mismi ontspringt. Daarover was de afgelopen jaren twijfel gerezen, maar een nieuwe expeditie in juli heeft met behulp van geavanceerde GPS-apparatuur (Global Positioning System) bevestigd dat het aanvankelijke vermoeden juist was.

De expeditie stond onder leiding van de Pool Andrew Pietowski, die wiskunde doceert in de VS, en telde 22 leden, afkomstig uit de Verenigde Staten, Polen, Peru, Canada en Spanje. De groep onderzocht vijf rivieren in de Andes - de Apurimac, Huallaga, Mantaro, Maranion en Urubamba-Vilcanota - die samen de Amazone vormen. De Apurimac ligt het verst van de monding van de Amazone verwijderd.

Internetman van het jaar

Lezers van Planet Multimedia hebben Femme Taken, oprichter van Tweakers.net, verkozen tot 'Internetman van het jaar 2000'. De 21-jarige Taken bleef de vooraf als grote kanshebbers beschouwde internetjournalist Fransisco van Jole, internetfilosofe Karin Spaink en internetpromoter Roel Pieper voor. Zij eindigden respectievelijk op de tweede, derde en vijfde plaats.

Tweakers.net, een digitale gemeenschap waar internetters nieuws en informatie kunnen vinden over hard- en software en internet, werd opgericht in september 1998. De site biedt ook prijsvergelijkingen, beoordelingen van computerwinkels en een forum waar de bezoekers met elkaar kunnen discussiëren.

Taken won de verkiezing met grote overtuiging. Hij kreeg 24,5 procent van de in totaal 2600 geldige stemmen. De op de tweede plaats geëindigde Van Jole kreeg slechts 10,9 procent van de stemmen. Spaink volgde met 9,5 procent.

Femme, namens de gehele Fok!crew en alle Fok!kers van harte gefeliciteerd.

Gewonden bij busongeluk op A2

In de buurt van Loenersloot in de provincie Utrecht is een touringcar met verstandelijk gehandicapte kinderen en hun begeleiders verongelukt. Er zijn tientallen gewonden gevallen. Achttien slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de regio, vier van hen zijn er slecht aan toe.

De gehandicapte kinderen en hun begeleiders waren op de terugweg van tv-opnamen van het programma Knoop in je Zakdoek. De bus raakte bij de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal in een slip. Daarna rolde de bus zeker tien meter naar beneden. Uiteindelijk kwam de bus op z'n zijkant terecht in een greppel.

Disco discrimineerde Turkse student

Een discotheek in Utrecht heeft discriminerend gehandeld. De portier zou een Turkse student de toegang hebben geweigerd met de woorden: "Ik ben blij dat ik jullie avond heb verpest. Ik ben een racist." Dat zegt de Commissie Gelijke Behandeling, die de zaak heeft onderzocht.

De jongen wilde op 19 januari een studentenfeest in de discotheek bezoeken. Hij mocht niet naar binnen, hoewel hij in het bezit was van de vereiste toegangspas.

De portier verklaarde later dat hij de jongen niet had toegelaten, omdat die als lastig bekend stond. De Commissie Gelijke Behandeling vond hier echter geen bewijzen voor. De directie van de discotheek kon niet weerleggen dat de portier discriminerende opmerkingen had gemaakt.

De jongen heeft aangifte van zijn weigering gedaan, zodat de disco strafrechtelijk kan worden vervolgd. Bovendien heeft de commissie heeft de resultaten van haar onderzoek naar de gemeente Utrecht gestuurd, die kan besluiten de discotheek te sluiten.

Volgens commissielid Bob van Schijndel komt het steeds vaker voor dat allochtone jongeren vanuit discriminerende motieven de toegang tot discotheken wordt geweigerd. "Dat lijkt steeds meer geaccepteerd te zijn. Niemand kijkt er zelfs maar van op."

Dikke reiziger betaalt dubbel tarief in VS

Luchtvaartmaatschappijen mogen van dikke reizigers eisen dat ze voor twee personen betalen. Dat heeft een Amerikaanse rechtbank bepaald in een zaak die door de minstens 150 kilogram zware Cynthia Luther was aangespannen.

Luther voerde aan dat vliegmaatschappij Southwest haar had beledigd en gediscrimineerd door van haar te eisen dat ze gezien haar postuur ook voor de stoel naast haar moest betalen.

Hoewel Luther stelde dat ze binnen de leuningen van haar eigen stoel had gepast, oordeelde de rechtbank dat de maatschappij het recht heeft het dubbele tarief te eisen als de kans groot is dat een passagier te veel beslag legt op de plek van zijn of haar buurman.

Wetenschapper promoveert op 'omdat'

Een wetenschapper van de Katholieke Universiteit Tilburg (KUB) promoveert begin volgende week op slechts één woordje. De 43-jarige drs. Reinier Cozijn heeft een uitgebreide studie gemaakt over het voegwoord 'omdat'.

De promovendus vroeg zich af wat de rol van de kennis van de lezer moet zijn om de regels in een zin, die na het voegwoordje volgen, thuis te kunnen brengen. Volgens hem wordt het woordje omdat vaak toegepast in een zin, terwijl de lezer het gevolg lang niet altijd snapt.

Volgens Cozijn kan bijvoorbeeld uit de zin "Meneer Smit ondervond die ochtend een vertraging, omdat er een file was ontstaan op de snelweg", afgeleid worden dat een file leidt tot vertraging.

De wetenschapper concludeert nu onder meer dat een normale lezer over de nodige kennis moet beschikken om de betekenis van de informatie, die na het voegwoordje volgt, volledig te kunnen begrijpen.

Kerstgroet via e-mail fataal voor PC

Kerst- en nieuwjaarsgroeten die in deze periode via de elektronische post worden verstuurd, kunnen de feestdagen van menig computerbezitter ernstig vergallen.

Informatiseringsspecialisten waarschuwen dat met het naderen van de feestdagen ook de kans op het binnenhalen van allerhande computervirussen snel toeneemt. Veel virussen worden momenteel, vermomd als kerst- of nieuwjaarswens, per e-mail verstuurd.

Wie de vriendelijk ogende mailtjes opent, activeert daarmee vanzelf het virus. Dit maakt in de computer opgeslagen bestanden in rap tempo volstrekt onbruikbaar. In het ergste geval wordt de harde schijf van de computer totaal gewist of worden de opgeslagen data gekopieerd naar de computer van de virusverzender.

Bedrijven en instanties zijn in de regel terughoudend met het geven van informatie over de vervuiling van hun computerbestanden. Het ministerie van Landbouw maakt hierop een uitzondering. In een interne uitgave publiceerde het departement gisteren cijfers waaruit blijkt dat het aantal aangetroffen virussen zeer snel toeneemt nu kerst en de jaarwisseling in zicht komen.

Zo zijn er op het ministerie de laatste weken al 711 van internet afkomstige boodschappen onderschept waarin een virus zat opgeslagen.

Nieuw onderzoek oliekartel geëist

Vijftien grote transportbedrijven willen dat de oliemaatschappijen alsnog worden vervolgd voor het maken van prijsafspraken. Zij vinden dat er wel degelijk bewijzen zijn voor het feit dat de olieconcerns de benzineprijzen kunstmatig hooghouden.

De vijftien transporteurs eisen dat werkgeversvoorzitter J. Schraven als getuige optreedt. Schraven zou dan moeten verhalen over zijn vroegere rol in de Olie Contactcommissie (OCC), het exclusieve overleg tussen de grote oliemaatschappijen in ons land. Dat zegt J. Vallenduuk, de advocaat van de transporteurs.

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft dit voorjaar afgezien van vervolging van de zeven grote oliemaatschappijen en de Bovag. De laatste was volgens de Economische Controledienst (ECD) de spin in het kartelweb.

De ECD, die de afspraken tussen de partijen onderzocht, pleitte in een proces-verbaal wel voor vervolging. Het gaat om de Bovag, Shell, Fina, BP, Esso, Kuwait, Texaco en Total.

Nominaties en tranentrekkerij

Vanavond was de laatste nominatieronde te zien. Met een overvloed aan stemmen is Desiree genomineerd, naast haar kan de kijker er ook voor kiezen Robin of Koos het huis uit te stemmen.

Het toppunt van tranentrekkerij kwam aan het einde. Hieke liep in bruidsjurk op de catwalk toen opeens haar vriend Farid en haar "mem" uit het bakje van de kraan kwamen gekropen.

Big Brother heeft definitief afscheid genomen van haar principes; waar verleden jaar Karin precies 2 minuten met haar man mag bellen krijgt Hieke eerst een filmpje van haar dochter te zien (2 weken geleden) en wordt nu dus haar familie de tuin in gedonderd.

3e huwelijk 94-jarige man kapot: teveel sex

Lithion had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het heeft bijna een eeuw geduurd, maar een Italiaanse gepensioneerde man is er achtergekomen dat ervaring en enthousiasme in bed geen voorwaarde zijn voor een gelukkig huwelijk

De 94-jarige man werd in de Italiaanse stad Chieti voor de rechter gedaagd door zijn 52 jaar oude vrouw, die hij 5 maanden geleden via een dating-agency had ontmoet, voor een echtscheiding.

Op de vraag, waarom hij dacht dat zijn 3e huwelijk mislukt was, zei de onvermoeibare man dat het waarschijnlijk te maken had met het feit dat hij te veel sex wilde.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.