FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 13 december 2000

Verstappen test voor de eerste keer

The foXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verstappen zette vandaag een vierde tijd neer op de eerste testdag op het circuit van Valencia. Het was voor hem de eerste keer van het nieuwe seizoen dat hij weer in een F1-wagen reed. Hij reed in totaal 65 ronden in de Arrows A21 met onderdelen van de A22 waar volgend jaar mee gereden gaat worden.

David Coulthard was vandaag de snelste coureur in zijn Mc-Laren Mercedes legde hij maarliefst 99 ronden af. Het testen gaat nog 2 dagen door op het circuit van Valencia

Hopen maar dat volgend seizoen nog beter dan dit seizoen gaat

Meisje (10) stikt in pion spel

IJskast had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 10-jarig meisje uit Rotterdam is gisteravond in een pionnetje van het Mens-erger-je-nietspel gestikt. Toen het meisje thuis aan de Jagerslaan de pion inslikte en dreigde te stikken, werd direct de politie gewaarschuwd. Een politiepatrouille haalde met grote spoed een chirurgisch noodteam in het Dijkzigtziekenhuis op.

De artsen behandelden het kind thuis met enkele chirurgische ingrepen en lieten haar daarna naar het Sophia kinderziekenhuis vervoeren. Desondanks overleed het meisje.

Acda terug bij Dit Was Het Nieuws

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Cabaretier en muzikant Thomas Acda zal in het nieuwe seizoen van het satirische nieuwsprogramma Dit Was Het Nieuws weer te zien zijn als vast panellid. Wegens persoonlijke omstandigheden was hij het afgelopen seizoen niet te zien.

Tijdens zijn afwezigheid was cabaretier Marc-Marie Huijbregts zijn vaste invaller. Nu Acda terugkomt, rijst de vraag of Marc-Marie weg moet of niet. De TROS is er in ieder geval nog niet uit. Een mogelijkheid is dat Raoul Heertje en Marc-Marie afwisselend te zien zijn naast Thomas Acda.

In februari zijn er zes nieuwe afleveringen van Dit Was Het Nieuws te zien.

Endemol: Big Diet ook in Nederland

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Endemol heeft bekend gemaakt dat ze zowel in Nederland als in Duitsland aan de slag gaan met een opvolger van Big Brother: Big Diet. Twaalf dikke deelnemers worden onder het oog van de camera's 84 dagen in een kuuroord opgesloten om af te slanken. Degene die de meeste kilo's kwijtraakt wint een geldbedrag. Robert ten Brink zal de Nederlandse Big Diet gaan presenteren.

Nog liefhebbers aanwezig ?

Metallica klaagt parfumfabrikanten aan

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De heren van Metallica zijn hard bezig de risée van de rockwereld te worden. Nadat ze eerder al Napstergebruikers tegen zich in het harnas joegen, hebben ze nu hun pijlen gericht op een parfumfabrikant.

De luchtjesmaker, Guerlain, heeft het gewaagd een parfum met een vanille-achtige geur op de markt te brengen onder de naam Metallica. De band vindt dat hiermee misbruik van de bandnaam wordt gemaakt. Er zou namelijk onder het publiek verwarring kunnen ontstaan over de herkomst van het product, zo claimt de band.

In januari daagde de band ook al een lipstickmaker voor de rechter, omdat die make up op de markt bracht onder dezelfde naam.

Van Diepen draait niet meer door

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

538-DJ Wessel van Diepen stopt met zijn doordeweekse middagprogramma Van Diepen Draait door. Hij wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin (vriendin Irene van der Laar en kind) en zijn werkzaamheden als producer van onder andere de Vengaboys.

Opvolger in de middag wordt Jeroen Nieuwenhuize, die het programma vanaf volgende week al zal overnemen. Nieuwenhuize presenteert nu nog zijn programma op vrijdag, zaterdag en zondag van twaalf tot drie. Wessel van Diepen hoeft niet bang te zijn dat hij ineens een stuk armer wordt: hij blijft wel werkzaam bij 538, onder andere met zijn programma Van Diepens Dance Departement op zaterdag.

Ook heeft hij nog werkzaamheden als voice over bij TMF, danceproducer en stem in recamespotjes.

Politie wil Tuf-Tuf Club aanpakken

Arne had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft het Openbaar Ministerie gevraagd te onderzoeken of het mogelijk is op te treden tegen de Tuf-Tuf Club, een landelijk opererende actiegroep die ageert tegen snelheidscontroles. B. Broers, leider van het team verkeershandhaving van het korps Brabant Zuidoost, heeft dat woensdag bevestigd.

Leden van de actiegroep verstoren geregeld snelheidscontroles. Op de eigen website staan volgens Broers verkapte oproepen om flitskasten te vernielen. "Ze plaatsen ook borden om weggebruikers te waarschuwen tegen controles. Zo blokkeren en frusteren ze de politiemensen die ermee bezig zijn", aldus Broers.

Volgens hem is er sprake van belemmering van ambtenaren in de uitoefening van hun functie. De grenzen van het toelatbare zijn naar zijn mening overschreden.

Of de leden van de actiegroep, vernoemd naar een stripalbum van Suske en Wiske, daadwerkelijk betrokken zijn bij het vernielen van flitspalen, weet de politie niet. Dit jaar is in Zuidoost-Brabant al voor ongeveer zeven ton schade aangericht.

De actiegroep was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.(WOL/ANP)Telefoontikkers weg uit studentenhuizen.

Administr8or had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bewoners van studentenhuizen kunnen vanaf uiterlijk 1 januari 2002 geen gebruik meer maken van een telefoontikkenteller. KPN stopt met de service om technische redenen. Maudy Keulemans, voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg, noemt het verdwijnen van de tikkers een "enorme ramp" en schat dat er minimaal enkele tienduizenden studentenhuizen worden gedupeerd.

Begin volgend jaar krijgt iedere gebruiker een brief met tekst en uitleg. "Technisch kunnen de telefoontikken niet langer. Het is als een oude auto waarvoor geen onderdelen meer beschikbaar zijn. Daar komt bij dat we in de wirwar van tarieven door onder meer goedkopere aanbieders steeds moeilijker zien wat een tik moet kosten", aldus KPN-woordvoerder Michel Huebert.

Tienjarig jongetje steekt zijn vader neer

Nick27 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 34-jarige man uit Helmond is dinsdag door zijn tienjarig zoontje neergestoken. De man is opgenomen op de afdeling intensieve zorg van een ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar, aldus een woordvoerder van de politie. Het kind is toevertrouwd aan de Kinderbescherming.

Het slachtoffer en zijn 35-jarige vrouw liggen in echtscheiding. De vrouw heeft de afgelopen dagen samen met haar zoon en achtjarige dochter elders doorgebracht. Toen zij dinsdagmorgen thuiskwam, ontaardde een ruzie met haar man in een worsteling. Daarbij heeft de man zijn vrouw geslagen.

De jongen heeft daarop een mes gepakt en zijn vader enkele malen gestoken. Het kind is daarna samen met zijn zusje naar school gegaan. Aanvankelijk hield de politie de vrouw aan als verdachte. Pas in de loop van de dag is de juiste toedracht duidelijk geworden.

Beetje Ciske de Rat-achtig...

Moederverkrachter krijgt 3 jaar

designerflash had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Arnhem heeft gisteren de Nederlandse 42 jarige A.K. uit Overloon veroordeeld tot de geëiste 3 jaar gevangenisstraf en tbs met verpleging. De Nederlandse man verkrachte in maart zijn eigen moeder met grof geweld tijdens een proefverlof.

De man zat al een straf uit voor een andere verkrachting. Tijdens een proefverlof mocht hij een weekend naar huis. Volgens zijn 68-jarige moeder gedroeg hij zich erg klef en aanhamkelijk. In de keuken greep hij haar plotseling vast en verkrachte haar.

Alleen in Enschede minder vuurwerk

rooz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Enschede zijn bij de komende jaarwisseling veel minder verkooppunten van vuurwerk dan eerder. Bij de politie hebben zich acht detaillisten gemeld die in vuurwerk willen handelen tegen 46 vorig jaar. In de rest van Twente en de Achterhoek wordt wel volop verkocht.

De sterk afnemende belangstelling om in Enschede vuurwerk te verkopen houdt verband met de ramp van 13 mei bij S.E. Fireworks. Uit piëteit met de slachtoffers zien handelaren er van af. ‘Ik heb veel klanten uit het rampgebied. Tegenover die mensen kun je het niet maken dat je in vuurwerk doet’, zegt M.A. Kroeze van de tweewielershop aan de Kerkstraat in Glanerbrug.

Tot de acht aanvragers voor een verkoopvergunning in Enschede behoort de winkel van Haarman aan de Lipperkerkstraat. ‘Wij vinden dat iedereen zelf moet bepalen of-ie wel of geen vuurwerk koopt. We hebben bovendien klanten tot ver buiten Enschede. Die willen we niet teleurstellen’, aldus K. Haarman. Voor Haarmans groothandel is de vermindering van het aantal verkoopppunten in de stad een strop. ‘Ik schat de consumentenwaarde van het vuurwerk dat we nu minder afzetten op één miljoen gulden’.

De politie adviseert de gemeente deze week over het afgeven van verkoopvergunningen. Wanneer B en W beslissen is onbekend. Het zouden er minder kunnen worden dan acht.

Hof stuurt stemmenkwestie terug

Het federaal hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft besloten het vraagstuk om de omstreden stemmen voor de presidentsverkiezingen terug te sturen naar het hooggerechtshof van de staat Florida. Volgens het federale hof hebben de collega's in Florida een fout gemaakt door de hertelling van omstreden stemmen zonder duidelijke richtlijnen toe te staan.

Het hooggerechtshof van Florida stond drie counties vorige maand toe om opnieuw te tellen, waarbij moest worden gelet op de "bedoeling van de kiezer". Het federale hooggerechtshof heeft deze uitspraak nu verworpen.

De uitspraak laat nog iedere beslissing door het hooggrechtshof van Florida open, maar betekent in de praktijk extra voordeel voor de Republikeinse kandidaat Bush, menen analisten. Als de rechters in Florida besluiten om alsnog de omstreden telling toe te staan, zal dit besluit vergezeld moeten gaan van precieze richtlijnen die moeten gelden voor de hele staat. Tijdsdruk maakt het vrijwel onmogelijk een dergelijke telling nog uit te voeren voor op 18 december het kiescollege bijeen komt om de 43ste president te kiezen.

De Democratische presidentskandidaar Al Gore weigert voorlopig te reageren op de uitspraak van het federaal hooggerechtshof. Zijn juridisch team wil eerst het besluit analyseren en zal woensdag een reactie aankondigen.

De op het oog niet beslissende uitspraak is algemeen ontvangen als de genadeslag voor Gore's hoop op het presidentschap. Commentatoren wijzen erop dat het gezien de tijdsdruk praktisch onmogelijk is nog een grondige telling van betwiste stemmen te houden. Zelfs als het hooggerechtshof van Florida hiertoe nog durft te besluiten na de reprimande door het federale hof lijken Gore's kansen dus verkeken.

De steun voor Gore in eigen kring brokkelt dan ook zienderogen af. Hoge partijfunctionarissen hebben hem opgeroepen zijn nederlaag te erkennen.

Enorme blunder basketbalbond

Stel: het Nederlands voetbalelftal bereidt zich gedurende enkele maanden voor op de EK-kwalificatie. Centrale trainingen worden afgewisseld met een verre trip naar bijvoorbeeld Brazilië. Dan vindt de loting plaats en blijkt Nederland in geen enkele kwalificatiegroep ingedeeld. Er blijkt dat de KNVB simpelweg vergeten is om Oranje in te schrijven. De wereld zou te klein zijn en de voetbalwereld zou op zijn kop staan. Iets dergelijks is de nationale vrouwen basketbalploeg overkomen. Doordat de NBB vergeten is de dames van bondscoach Meindert van Veen in te schrijven voor de kwalificatieserie dreigen ze de kans mis te lopen om zich voor het eerst sinds tijden te plaatsen voor een EK-eindronde.

"Dat zou zacht uitgedrukt heel vervelend zijn", aldus voormalig Europees topspeelster Ester Wender. Zij verzorgt sinds kort de perscontacten namens de NBB en is bovendien betrokken bij de organisatie rond de vrouwenploeg. "Toen we dit afgelopen zondag tijdens de centrale training aan de speelsters vertelden, kwam dat behoorlijk hard aan. We hebben een groot deel van onze oefencampagne achter de rug, met onder meer een trip door Amerika, en er staat nog veel meer op het programma. Dat zou allemaal voor niets zijn geweest."

NBB-directeur Peter Notten begrijpt niet hoe dit kon gebeuren. "De kans is groot dat de fout bij ons ligt, maar dat is nog niet zeker. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat de FIBA ons geen inschrijfpapieren heeft gestuurd, of dat één en ander bij de verzending is misgegaan. Maar we hebben nu al onze energie nodig om de mogelijke gevolgen ongedaan te maken. Er zijn twee poules met vier landen, in plaats van vijf, in Estland en Zweden. We gaan proberen daarin nog een plaats toegewezen te krijgen. Het probleem is echter dat de top van de FIBA aan de andere kant van de wereld zit voor één of ander congres en tot vandaag niet te bereiken was. We hebben een e-mail en een fax gestuurd en rekenen erop dat we morgen contact zullen hebben."

Storing leidt tot chaos met treinverkeer

Een gigantische storing heeft gisteren tijdens de avondspits het treinverkeer in het zuiden van ons land volledig lamgelegd. Tientallen treinen kwamen kris kras door Brabant plotseling stil te staan. Tienduizenden reizigers liepen forse vertraging op of strandden, soms midden tussen de weilanden.

Een NS-woordvoerster spreekt van een enorme chaos, vooral op de trajecten van en naar Eindhoven, Den Bosch, Tilburg Utrecht, Venlo, Breda en Roermond. Maar ook het treinverkeer in de rest van het land ondervond hinder en liep als gevolg van de storing flinke vertraging op.

Tegen vijf uur in de middag viel in het verkeerscentrum in Eindhoven door nog onbekende oorzaak de stroom uit. Als gevolg daarvan sloegen alle computers op tilt en kwam het hele geautomatiseerde systeem volledig plat te liggen. Seinen en wissels reageerden totaal niet meer. Overwegen bleven gesloten en tientallen treinen kwamen noodgedwongen stil te staan.

Tienduizenden reizigers waren woedend dat zij waren gestrand of weer eens flinke vertraging opliepen. Op tal van plaatsen klonk dan ook hevig gemopper.

Pas tegen acht uur kwam de dienstregeling weer enigszins op gang, zij het in beperkte mate. Duizenden reizigers zaten als haringen in een ton. De wagons bleken overvol omdat iedereen zo snel mogelijk naar huis wilde.

Bommenlegger Oklahoma wil executie

De ter dood veroordeelde Amerikaan Timothy McVay wil dat er een datum wordt vastgesteld voor zijn terechtstelling. Hij kreeg die straf voor de bomaanslag in 1995 op een overheidsgebouw in Oklahoma City. Daarbij vielen 168 doden en raakten vijfhonderd mensen gewond.

In 1997 werd McVay ter dood veroordeeld, z'n advocaten hebben nog hoger beroep zaken lopen, maar daar ziet hij nu van af. McVay zei dat dit niet betekent dat hij ook afstand doet van zijn recht om gratie te vragen.

Webcams in café

Sinds kort is internetcafé easyEverything in New York voorzien van webcams. Hiermee wordt het mogelijk om vanuit het café foto’s en videobeelden te versturen.

Het easyEverything filiaal in New York is recentelijk geopend en biedt plaats aan 800 mensen. Het filiaal is dan ook het grootste internetcafé ter wereld.

De meeste bezoekers blijken vooral te e-mailen. De mogelijkheden hiervan worden weer verder uitgebreid met de webcams. Eigenaar easyGroup heeft ook plannen om alle negentien Europese vestigingen van webcams te voorzien.

Bankberover laat visitekaartje achter

de_Kooning had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Oostenrijkse bankrover heeft het de politie wel erg gemakkelijk gemaakt om hem op te sporen. De 29-jarige man liet in de bank zijn visitekaartje achter. Toen agenten bij hem aanbelden, was hij juist bezig de buit van zo'n 33.000 gulden te tellen.

De man overviel maandagochtend de bank in Bruck an der Mur in de provincie Stiermarken. De bijziende man, die zijn bril had afgezet om een masker te kunnen dragen, had niet gezien dat hij bij het verlaten van het gebouw zijn visitekaartje verloor.

Kerstboom in romantische bui versierd

The Traveller had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 16-meter hoge kerstboom in Edingburgh is deze week beklommen door een man met een romantische bui. Dat ontdekten gemeentewerkers tijdens een controle. Ze vonden eerst een briefje met de tekst "Ik heb mijn vriendin beloofd haar te laten zien hoeveel ik van haar hou" en zagen vervolgens een rode gloed.

De man had één van de kerstlichtjes in de top vervangen door een rode. De gemeentewerkers hebben het lampje laten zitten.

Man blaast gebouw op na einde relatie

The Traveller had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Duitse man was behoorlijk over zijn toeren toen zijn vriendin hun relatie beëindigde. Wat voor zin had zijn leven nu nog? Hij wilde zelfmoord plegen en besloot zijn flatgebouw op te blazen. Hij had de gaskranen in het complex open gezet en wilde vervolgens een lucifer aansteken. Op het laatste moment bedacht hij zich en draaide de kranen weer dicht.

De Duitser maakte een ommetje en bij thuiskomst stak hij een sigaretje op. Hij was echter vergeten dat er gas in het gebouw was. Boem dus. Niemand raakte ernstig gewond.

Big Brother in de ruimte

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf 2002 loopt er vanuit het internationaal ruimtestation ISS onder de naam Space commander een reality-soap van het kaliber Big Brother. Dat heeft het Duitse productiehuis Brainpool maandag meegedeeld.

Over het aantal deelnemers, de duur van elke missie en de televisiezenders die Space commander gaan uitzenden, is nog niets bekend. Brainpool liet wel weten dat het tussen 2002 en 2008 zeven vluchten naar het ISS heeft gereserveerd. Het ruimtevaartfiliaal Astrium van de Europese lucht- en ruimtevaartgroep EADS is partner in dit project.

Eerder sloot MirCorp, de commerciële uitbater van het Russische ruimtestation Mir, een contract af met een Amerikaanse tv-zender. Die wil de winnaar van de serie Survivor, nog een reality-soap, naar Mir sturen. Maar of dit werkelijk gaat gebeuren, is onduidelijk. Mir wordt immers eind februari vernietigd.

Sommige waarnemers vragen zich af of de Amerikanen wel zullen dulden dat een dergelijk exploot zich in het ISS zal voltrekken, net als de reis van de eerste ruimtetoerist, Dennis Tito, die als alternatief voor zijn trip naar Mir van de Russen een reisje naar het ISS zou krijgen.

Indien het project van Brainpool geen hersenschim is, rijst ook de vraag hoe men het transport van de deelnemers kan organiseren. Europa beschikt immers niet over een eigen bemand transportsysteem naar de ruimte, en is voor zitjes aangewezen op de Amerikaanse spaceshuttle of de Russische sojoez-capsule. En die zitjes zijn beperkt, zelfs voor 'beroepsastronauten' zoals de Belg Frank De Winne.

Man overlijdt na telegram koningin

Wolk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Brit Robert Talley werd door emoties overmand toen hij op zijn honderdste verjaardag een gelukstelegram van koningin Elizabeth opende. "Ja, ik heb het klaargespeeld", zei hij tot de omstanders in het Londense verzorgingshuis waar hij woonde.

Enkele minuten later stierf hij. Talley leed aan een infectie aan de ademhalingsorganen. Hij was echter vastbesloten tot zijn honderdste in leven te blijven, zodat hij een wens van de koningin kreeg. "Hij was dolgelukkig", aldus een medewerker van het tehuis. "Hij was een charmante man, een
dekselse jongen en iedereen mocht hem graag."
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.