Storing leidt tot chaos met treinverkeer

Chris (MrBig)
Een gigantische storing heeft gisteren tijdens de avondspits het treinverkeer in het zuiden van ons land volledig lamgelegd. Tientallen treinen kwamen kris kras door Brabant plotseling stil te staan. Tienduizenden reizigers liepen forse vertraging op of strandden, soms midden tussen de weilanden.

Een NS-woordvoerster spreekt van een enorme chaos, vooral op de trajecten van en naar Eindhoven, Den Bosch, Tilburg Utrecht, Venlo, Breda en Roermond. Maar ook het treinverkeer in de rest van het land ondervond hinder en liep als gevolg van de storing flinke vertraging op.

Tegen vijf uur in de middag viel in het verkeerscentrum in Eindhoven door nog onbekende oorzaak de stroom uit. Als gevolg daarvan sloegen alle computers op tilt en kwam het hele geautomatiseerde systeem volledig plat te liggen. Seinen en wissels reageerden totaal niet meer. Overwegen bleven gesloten en tientallen treinen kwamen noodgedwongen stil te staan.

Tienduizenden reizigers waren woedend dat zij waren gestrand of weer eens flinke vertraging opliepen. Op tal van plaatsen klonk dan ook hevig gemopper.

Pas tegen acht uur kwam de dienstregeling weer enigszins op gang, zij het in beperkte mate. Duizenden reizigers zaten als haringen in een ton. De wagons bleken overvol omdat iedereen zo snel mogelijk naar huis wilde.