Politie wil Tuf-Tuf Club aanpakken

Arne had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft het Openbaar Ministerie gevraagd te onderzoeken of het mogelijk is op te treden tegen de Tuf-Tuf Club, een landelijk opererende actiegroep die ageert tegen snelheidscontroles. B. Broers, leider van het team verkeershandhaving van het korps Brabant Zuidoost, heeft dat woensdag bevestigd.

Leden van de actiegroep verstoren geregeld snelheidscontroles. Op de eigen website staan volgens Broers verkapte oproepen om flitskasten te vernielen. "Ze plaatsen ook borden om weggebruikers te waarschuwen tegen controles. Zo blokkeren en frusteren ze de politiemensen die ermee bezig zijn", aldus Broers.

Volgens hem is er sprake van belemmering van ambtenaren in de uitoefening van hun functie. De grenzen van het toelatbare zijn naar zijn mening overschreden.

Of de leden van de actiegroep, vernoemd naar een stripalbum van Suske en Wiske, daadwerkelijk betrokken zijn bij het vernielen van flitspalen, weet de politie niet. Dit jaar is in Zuidoost-Brabant al voor ongeveer zeven ton schade aangericht.

De actiegroep was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.(WOL/ANP)