FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 december 2000

Startpagina van Veronica sluit

De startpagina van Veronica en IDG, Favoriet.nl, gaat stoppen. Veronica en IDG zijn hiertoe gedwongen vanwege problemen met de filiaalhouders.

Het liep al een tijdje niet lekker met de filiaalhouders en Veronica. Veronica zou te weinig communiceren met de filiaalhouders. Zelf zegt Veronica met de site te stoppen vanwege een wijziging in de beleidsvisie.

Een aantal filiaalhouders hebben al besloten hun sites te sluiten. De samenwerking met Veronica en het contract dat hun werd aangeboden zou zeer eenzijdig zijn. Filiaalhouders zouden zelf voor alles verantwoordelijk zijn.

Veronica en IDG waren niet aanspreekbaar voor een reactie. Binnen één à twee weken komt er een reactie, aldus IDG.

Supercontract voor honkballer

Alex Rodriguez heeft een supercontract getekend voor de Amerikaanse honkbalclub Texas Rangers. Met de overgang van de korte stop van Seattle Mariners, die algemeen wordt beschouwd als de beste honkballer van het moment, is een bedrag van 252 miljoen dollar (circa 625 miljoen gulden) voor de duur van tien jaar gemoeid.

De overeenkomst wordt beschouwd als de kostbaarste voor een individuele sporter. "Met Alex hopen we onze droom de World Series te winnen te kunnen vervullen", aldus de eigenaar van de Rangers, Tom Hicks. "Dit is een uniek contract. Rodriguez is naar onze mening de enige speler die zoiets waard is." In 2000 kwam Rodriguez tot een slagpercentage van 0.316. In 148 wedstrijden sloeg hij 41 homeruns.

Manny Ramirez mag ook niet mopperen over zijn nieuwe verbintenis met de Boston Red Sox. Kort na de megadeal met Rodriguez werd bekend dat hij voor de komende acht jaar kan rekenen op een bedrag van 400 miljoen gulden.

Mariniers in Eritrea gearriveerd

Het eerste deel van de hoofdvredesmacht van Unmee is dinsdagmorgen vroeg uit Nederland gearriveerd in Eritrea. Een DC-10 van de Koninklijke Luchtmacht bracht bijna honderd leden van het Korps Mariniers naar de hoofdstad Asmara.

De mariniers vormen het leeuwendeel van de militairen die vanaf 17 december het VN-mandaat moeten uitvoeren. De rest volgt later deze week. Uiteindelijk komen ruim 1100 Nederlanders naar het Afrikaanse land.

De afgelopen weken zijn al zo'n vierhonderd militairen in de weer geweest om faciliteiten en infrastructuur aan te leggen voor de mariniers. Zo werd 4000 ton materiaal naar de logistieke basis in Dekhemare getransporteerd, veelal over bergachtig terrein. Vier Chinookhelicopters zijn eveneens inzetbaar gemaakt.

De mariniers die dinsdag aankwamen, moeten de veiligheidszone tussen Ethiopië en Eritrea gaan bewaken. Ze worden gelegerd in drie bases: in Adi Quala en May Mine in Eritrea en in het hoofdkwartier Adigrat op Ethiopisch grondgebied.

Strafvermindering voor Alanya-verkrachters

rooz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland is geschokt dat de vier daders van het verkrachtingsdrama in de Turkse badplaats Alanya strafvermindering krijgen. "Dit is kwalijk", zegt Hengeloër Y. Drost van de Stichting Alanya.

De datum 23 mei 1995 staat in het geheugen van de Hengelose letselschadespecialist Y. Drost gegrift. Op die dag worden drie Nederlandse vrouwen, Marijke van Dijk (35), Suzanne Kranenburg (27) en Hanneke Sweep (30), door vier Turkse mannen in een busje ontvoerd.

Al rijdend wordt het drietal verkracht. Hoog in het Tauresgebergte wordt Marijke doodgestoken en in het ravijn gegooid. Haar vriendinnen laten de mannen voor dood in een greppel achter. Ze overleven het drama doordat een herder ze vindt en naar het ziekenhuis brengt.

Een jaar later worden de twee hoofdverdachten in Alanya veroordeeld tot levenslang. De twee andere daders krijgen ieder 36 jaar celstraf. Door financiële steun van de door Hengeloër Drost opgerichte Stichting Alanya kunnen Sweep en Kranenburg het proces tegen hun verkrachters en de moordenaars van hun vriendin bijwonen. Dankzij de stichting ontvangen ze onder meer ook schadevergoeding. Volgens een Turkse advocate van de slachtoffers krijgen de daders strafvermindering in het kader van een amnestiewet.

Jennifer Lopez' vormen zijn 'in'

Actrice en voormalig anorexia-patiënte Elisa Donovan dankt Jennifer Lopez en andere Latijns-Amerikaanse schonen op haar blote knieën. De actrice is heel blij met de weelderige vormen van Jennifers goddelijke lichaam. Want dankzij Lopez zijn vrouwelijke rondingen weer in de mode.

Actrice Donovan was vroeger een magere tiener die op elk pondje lette. Ze wilde hoe dan ook dun blijven, omdat dat een vereiste was in Hollywood. Elisa is blij met een rolmodel als de sexy Miss Lopez. "Vrouwen als Jennifer hebben een mooi en gezond lichaam. De Latijns-Amerikaanse cultuur vindt broodmagere vrouwen absoluut niet aantrekkelijk", aldus Elisa. "Ik wil niet zeggen dat alles aan Hollywood te wijten is, maar ze helpen wel om het dunne schoonheidsideaal in stand te houden."

Maar of Jennifer Lopez zo blij is met haar vrouwelijke vormen? De sexy zangeres/actrice zou haar rondingen hebben afgevlakt met behulp van de moderne techniek.

Endeavour rondt geslaagde missie af

Het Amerikaanse ruimteveer Endeavour is maandag op aarde geland na een geslaagde missie naar het internationale ruimtestation Alpha, dat door de bemanning van Endeavour werd voorzien van nieuwe zonnepanelen.

Voor het aanbrengen van de enorme zonnepanelen waren drie ruimtewandelingen nodig. De astronauten brachten ook een dag in Alpha zelf door. Ze hielpen de commandant van het ruimtestation, Bill Shepherd, en zijn twee Russische bemanningsleden met het verhelpen van computerproblemen en het overbrengen van lading.

Door de zonnepanelen hoeft de bemanning van Alpha niet meer zo zuinig te zijn met energie. Ook kan het drietal nu het hele ruimtestation in gebruik nemen. Eerst was een van de drie ruimtes van het station afgesloten, omdat er niet genoeg energie was om deze te verwarmen.

Meisje verzint aanranding

Een 13-jarig meisje uit Nieuwegein dat afgelopen vrijdag het slachtoffer van een aanrander zou zijn geweest, heeft het verhaal volledig uit haar duim gezogen.

Na een zoekactie werd de scholiere 's ochtends totaal ontredderd in de polder tussen de woonwijk Batau Noord en de snelweg A2 aangetroffen. Zij vertelde dat een circa 30-jarige zwerver zich aan haar had vergrepen. De politie zette tien rechercheurs op de zaak.

Waarom het meisje de affaire heeft verzonnen, is vooralsnog onbekend.

Toetsenist Volumia in de sloot

De 30-jarige toetsenist/componist Axel Lindelauf van de Limburgse popgroep Volumia! is gisternacht bij een auto-ongeluk aan de dood ontsnapt. Ter hoogte van Spaubeek (Zuid-Limburg) belandde zijn auto na een slip ondersteboven in een sloot. Lindelauf was op weg naar huis nadat hij aan tv-opnames had meegewerkt.

Volgens een woordvoerder van zijn management verloor Lindelauf bij een snelheid van 120 kilometer per uur de macht over het stuur toen zijn auto door aquaplaning slipte. De wagen vloog over de kop en kwam via de berm in de sloot terecht. De brandweer heeft de muzikant uit het wrak bevrijd.

Lindelauf is behandeld in een ziekenhuis in Heerlen aan snijwonden en een gekneusde arm, maar kon daarna alsnog naar huis. De toetsenist moet het even kalm aan doen. Volgens het management van Volumia! zijn nog geen optredens afgezegd.

Portemonnees gevuld met geeltjes

De portemonnees van Nederlanders en de kassa's van winkeliers zullen de laatste weken van 2001 en begin 2002 uitpuilen met briefjes van 25 gulden.

Minister Zalm (Financiën) heeft met de banken afgesproken dat de geldautomaten vanwege de komst van de euro eind volgend jaar vrijwel geen briefjes van 50 en 100 gulden meer zullen verstrekken.

In plaats daarvan zullen de pinautomaten rond Kerst volgend jaar vrijwel alleen nog briefjes van 25 gulden afgeven. Vanaf 1 januari 2002 zullen de geldautomaten vervolgens voornamelijk kleine eurobiljetten van 5 en 10 euro uitspugen.

Daarmee wil de minister voorkomen dat veel winkeliers enorme hoeveelheden euromunten en -biljetten in voorraad moeten hebben wanneer vanaf 1 januari 2002 uitsluitend euro-wisselgeld aan de klant mag worden teruggegeven.

Nieuwe CD Smashing Pumpkins

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoewel de Smashing Pumpkins vorige week voor het laatst te zien waren, betekent dit niet dat we nooit meer wat de band zullen horen. Volgens de zanger Billy Corgan ligt er nog veel materiaal op de plank, dat nog niet eerder op de markt is gebracht. In de komende jaren komen de cd's van de Pumpkins nogmaals uit met daaraan toegevoegd de onbekende nummers.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.