FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 16 juni 2000

vooraf aan Nederland - Denemarken (foto's)

Ik ben dus weer de stad in gegaan omdat de volgende wedstrijd van Oranje op het programma staat. Aangezien Danny constant zegt dat ik geen zak te doen heb en daarom de stad in ga, plaats ik dit bericht nu zelf .



Ik moet natuurlijk toegeven dat het een rot-job is en dat ik liever de hele tijd achter mijn PC zit, maar iemand moet toch foto's maken van het feest hier in Rotjeknor .

In het vervolg zal ik de nodige foto's laten zien van het feest, dat al vroeg begon en waar je kan zien dat het bier rijkelijk vloeide. Uiteraard heb ik het zelf bij koffie en cola gehouden .

Weense Big Brother bestormd

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Demonstranten in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen
hebben donderdagavond laat de tv-container bestormd waarin twaalf
asielzoekers zitten die door het publiek het land uit gestemd
kunnen worden. Het Big Brotherspel met asielzoekers is een protest
bedacht door theatermaker Christoph Schlingensief tegen de
vooroordelen van bepaalde Oostenrijkers ten opzichte van
buitenlanders.

De demonstranten die de containers voor het operagebouw
bestormden hadden zich losgemaakt uit de reguliere
donderdagdemonstratie tegen de rechts-conservatieve regering. Het
bord op het dak met daarop de tekst: 'Ausländer raus'
(buitenlanders eruit) werd vernield, aldus het organisatiecomité
van de Weense feestweken die momenteel aan de gang zijn. De
bewoners van de drie containers zouden ontvoerd zijn.

In de Oostenrijkse media wordt de actie bestempeld als een
uiting van sympathie aan het adres van het Big Brotherproject
waarbij dagelijks twee asielzoekers weggestemd kunnen worden. De
Duitse regisseur van het programma, dat alleen op internet te
volgen is, heeft de afgelopen dagen in de media herhaaldelijk zijn
verbazing uitgesproken dat er niets werd ondernomen tegen het
provocerende bord op het dak.


Britneyfan overlijdt door dubbelgangster

Nick Lenten meldde ons via de newssubmit het volgende:

Een fan van Britney Spears is overleden na het zien van een dubbelgangster. Honderden fans kwamen opdraven nadat een radiostation in New York had aangekondigd dat Britney zou optreden in Enwell, een voorstadje van New York. In plaats van de echte Britney kwam er echter een Britney-dubbelgangster het podium op, die een Britney-achtige act opvoerde. De aanwezige fans gingen massaal uit hun dak, omdat ze dachten dat ze naar 'the real' Britney Spears stonden te kijken. Door het gedrang en de opwinding kreeg een 37-jarige vrouw een hartaanval. De vrouw is in het ziekenhuis overleden...

Witte Huis vergeet te backuppen

Hekkey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Witte Huis heeft vergeten de e-mailtjes van vice-president Al Gore te backuppen. Dit heeft het Witte Huis toegegeven. De fout zou gelegen zijn in een 'configuratiefout' van een Windows NT-machine. Het probleem kwam aan het licht toen een commissie van het Witte Huis een verzoek indiende voor het inzien van alle mailtjes van Gore vanaf 1996. Deze commissie doet onderzoek naar de fondswerving van de campagnes van Gore.

Op het verzoek schreef het Witte Huis terug dat tussen maart 1998 en april 1999 geen backups zijn gemaakt van de mailserver. Een systeembeheerder wordt door het Witte Huis verantwoordelijk hiervoor gehouden. In maart 1998 vond er een migratie van de mailserver naar Windows NT 4.0 plaats. Hierbij is iets misgegaan met de configuratie, aldus het Witte Huis.
Republikein Dan Burton – voorzitter van het comité en fanatiek tegenstander van de regering Clinton – neemt hier geen genoegen mee. Hij wil een speciaal onderzoek naar de raadselachtige verdwijning van de elektronische post.

Burton stelt dat hij door het Witte Huis van het kastje naar de muur wordt gestuurd. "Eerst vertelden ze ons dat we alle documenten die van belang zijn in ons bezit hebben. Daarna heette het dat er wat e-mailtjes ontbraken, maar dat deze bewaard zijn op duizenden backup-tapes. En nu blijkt dat zelfs dat niet waar is!"

Voor Burton valt dit alles onder het 'ethisch minimalisme' waardoor het Witte Huis wordt geregeerd, volgens MIJ is het gewoon DOM

Na 10 jaar opnieuw rij-examen

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voormalige staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat ,van der Doef, vindt dat automobilisten elke tien jaar opnieuw rijexamen zouden moeten doen. Wie dat niet haalt en ook zakt voor een herexamen, moet zijn rijbewijs kwijt raken.
"Het rijbewijs is geen vrijbrief voor de rest van het leven”, zegt van der Doef. "Elke tien jaar moet een automobilist aantonen dat hij op de hoogte is van de regels en dat hij die ook in praktijk weet te brengen. Is dat niet het geval, dan is de bestuurder een risico op de weg"..

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is ook een groot voorstander van een 10-jaarlijkse test. Het CBR wil de opfristest echter vrijwillig houden en vindt dat de automobilist niet het risico mag lopen zijn rijbewijs kwijt te raken. 3VO (de nieuwe naam van VVN) vindt een vrijwillige test veel te vrijblijvend, omdat een te kleine groep wordt bereikt. Zonder sanctiemogelijkheden maakt het ook weinig uit hoe de chauffeur zich gedraagt, vrezen van der Doef en de 3VO.

Da's lekker. Dat worden NOG langere wachtlijsten voor de examens

Opvoedcursus voor ouders criminelen

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ouders van criminele kinderen worden verplicht om een opvoedcursus te volgen. Bij weigering kan hun kind uit huis worden gehaald of onder toezicht komen van een voogd. Het AD meldt dat minister Korthals (Justitie) vandaag dit voorstel aan het kabinet voorlegt.

De rechter kan de cursus verplichten als het waarschijnlijk is dat een kind thuis wordt misbruikt, mishandeld of verwaarloosd. Korthals wil in gevallen waar dat nog kan, de ouders zeggenschap laten houden, met behulp van de cursus. Korthals wilde niet zover gaan ouders te vervolgen voor de misdaden van hun kinderen. Wel blijven ze aansprakelijk.

Leuk: Zoon breekt in en krijgt werkstraf, tegelijkertijd mogen pa en ma naar de opvoed cursus

Consumentenbond voert actie tegen Casema

Lois had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De consumentenbond voert wederom actie tegen Casema internet.
Ze hebben de snelheid van deze provider diverse malen gemeten en het blijkt dat de snelheid zelfs lager ligt dan via een gewone telefoonlijn. (Tsja, dat had ik ze ook wel kunnen vertellen )

De consumentenbond oordeelt dat Casema onvoldoende presteert. Volgens een medewerker van Casema zijn er ook geen verbeteringen te verwachten.
De bond roept gebruikers dan ook op een kwart van het abonnementsgeld niet te betalen en overwegen juridische stappen als er niet snel een redelijk voorstel tot verbetering komt.

Aanklagen die handel

Postbank wil half miljoen klanten kwijt

jvdmeer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De postbank wil van een deel van haar klanten af. Het gaat om klanten met een laag saldo die veel gebruik maken van relatief dure Postbank-diensten. Zij zullen in eerste instantie worden verleid om goedkopere kanalen te gebruiken.
Lukt dat niet, dan worden ze weggejaagd: een postzegel laten plakken op giro-enveloppen bijvoorbeeld .

Ben jij blauw genoeg ?

Helft Britse mannen draagt te strakke broek

WuzWuz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De helft van de Britse mannen draagt een te strakke broek. Ze ontkennen de realiteit dat ze de strijd tegen de steeds verder uitdijende buik verliezen. Dat blijkt uit onderzoek onder 2000 mannen, meldt professor Stephen Gray van de Nottingham Trent Universiteit donderdag.
Hij tekent aan dat maar één op de tien mannen ook toegeeft een broek te dragen die eigenlijk een maat te klein is.
"Mannen hebben de neiging voor de spiegel te staan, hun buik in te houden en dan te denken dat ze er prima uitzien. Als ze dan een strakke broek aantrekken dan puilt hun buik juist extra uit", citeert het Britse persbureau Press Association Gray.

Uit het onderzoek blijkt ook dat steeds meer mannen gebukter lopen. "Miljoenen jaren nadat de mens rechtop ging lopen, loopt 'millennium-man' juist steeds meer voorover gebogen", stelt de wetenschapper fijntjes vast. Hij wijt de houding aan de vele uren die mannen doorbrengen achter computer- en tv-schermen.

Het onderzoek is overigens uitgevoerd in opdracht van een producent van caloriearm brood.

Dacht ik effe dat ik de enige man was die dat deed

Fawlty Towers naar Duitsland

De legendarische Engelse televisieserie Fawlty Towers, met John Cleese in de hoofdrol, krijgt een Duitse variant. De BBC gaat de comedy voor een Duitse televisiezender in Duitsland situeren.

De serie, die zich afspeelt in het hotel van eigenaars Basil en Sybil Fawlty, wordt verplaatst van de Engelse kustplaats Torquay naar een Duitse badplaats. Het project is onderdeel van een nieuwe exportstrategie van de BBC in het kader waarvan ook de serie Yes minister in India zal worden gesitueerd.

Kenners zullen zich al verheugen op de omdraaing van de "don't mention the war"-aflevering, waarin Basil Fawlty in de originele versie oorlogsherinneringen ophaalt tegenover Duitse hotelgasten. De BBC twijfelt echter nog of ook deze aflevering 'vertaalbaar' is. Een in het Duits nagesynchroniseerde versie van deze beroemde aflevering is overigens al in 1996 in Duitsland uitgezonden zonder veel commotie te veroorzaken.

Ik denk toch echt dat die aflevering niet te vertalen valt...

Zweden - Turkije (0-0)

Zweden - Turkije gespeeld in het Philips-stadion van PSV. Scheidsrechter de Haagse Dick Jol. Dit is een hele belangrijke wedstrijd als een van beide niet wint is de kans op de volgende ronde virtueel onmogelijk. Larsson speelt deze wedstrijd in de basis in tegenstelling tot de openingswedstrijd tegen België. Opmerkelijk het geluid van het volkslied van Zweden viel uit maar de Zweden zingen gewoon verder zoals het hoort zou bij Nederland niet lukken denk ik
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.