Nederlanders zijn echte reetvegers

Felis Sylvestris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlanders gebruikten nog nooit zoveel toiletpapier als in 1999. Een gemiddeld gezin veegde bijna tien rollen pleepapier in de maand weg. In totaal zijn vorig jaar 759 miljoen rollen wc-papier gebruikt, dat is 409 miljoen piek aan wc-papier .

Het stijgend gebruik van de opgerolde velletjes wordt volgens papierproducenten niet alleen veroorzaakt door de bevolkingsgroei, maar ook doordat de consument overstapten van het goedkope grijze "schuurpapier" op het luxere meerlaagse spul. Gebruikers van luxe wc-papier moeten vaker naar de winkel omdat er doorgaans minder velletjes op een rol zitten.

759 miljoen rollen....hoeveel velletjes zijn dat??

Gunstige economische omstandigheden dragen er aan bij dat Nederlanders hun billen betere verzorging kunnen geven. Bewijs hiervoor is ondermeer de omzetstijging van het vochtige toiletpapier met 5 procent in vergelijking met 1998.

Het gebruik van toiletpapier dateert pas uit 1930. Daarvoor werden hulpstukken als gras, mos, platte steentjes, oude kranten, zand, water en zelfs dennenappels gebruikt. De consument is echter steeds meer op zoek naar comfort en gemak, ook op het kleinste kamertje.

De markt voor wc-papier heeft volgens de producenten haar top nog niet bereikt. De Nederlandse bevolking groeit nog steeds. Daarnaast gebruikt nu nog 16 procent van de huidige bevolking eenlaags toiletpapier. Maar verwacht wordt dat deze fanatici, die nu nog omwille van een beter milieu de ontberingen van het 'schuurpapier' doorstaan, uiteindelijk ook overstag gaan voor het zachte wc-papier. Ook de intrede van welriekend wc-papier zal niet lang op zich laten wachten, zegt een woordvoerder van fabrikant Kimberly Clark.