België - Italië (0-2)

Ted
1e helft

Italië is de ploeg die mag aftrappen in Brussel en de eerste minuten gaat het redelijk gelijk op. De beide ploegen hebben er duidelijk zin in.

In de 5e minuut meteen een perfecte kans voor Italië, maar Maldini krijgt hem er in eerste en Inzaghi in tweede instantie niet in. Nog geen minuut later komt de bal mooi voor en het is Totti die hem wel achter De Wilde weet te schieten.



8e minuut: Deflandre wordt neergehaald door Albertini, maar er komt niks uit de vrije trap die volgt.

9e minuut: Mooie paas op Strupar en de Belgen worden zeer gevaarlijk en voeren de druk op richting het Italiaanse doel. Een paar schoten op het doel door Goor en Mpenza, maar ze krijgen hem er niet in, tijdens de 2 minuten balbezit in en rond het strafschopgebied.

14e minuut: Wilmots probeert het van afstand, maar dat is een makkie voor Toldo, de Italiaanse keeper.

De Belgen, die tegen een achterstand aankijken, zullen wat moeten doen en krijgen verbazend veel ruimte van de Italianen.

21e minuut: Wilmots is dichtbij de gelijkmaker, maar door goed werk van de Italiaanse doelman, wordt het niet meer dan een hoekschop, waar niets uitkomt.

België vecht hard en maakt het hele spel, waar de Italianen wachten op de counter.

25e minuut: Vrije trap vanaf links voor de Italianen en appél voor hands, maar dat wordt niet gegeven.

32e minuut: Nog een verrassende uithaal van Vanderheaghe, maar recht op de keeper.

35e minuut: Verheyen neergelgd door Juliano vlak buiten de 16-meter. Bart Goor neemt hem prachtig en de bal draait weg richting de hoek, maar daar stond Toldo helaas.

37e minuut: Zambrotta knalt de bal buiten, omdat van Kerckhoven geblesseerd op het veld ligt.



44e minuut: Conte krijgt geel na een overtreding op ik dacht van Kerckhoven, die meteen niet meer verder kan en wordt gewisseld voor Hendrikx.

Er wordt 2 minuten extra tijd gegeven en Zambrotta krijgt het nog ff voor elkaar om vlak voor het fluitsignaal geel te krijgen.

De Belgen waren duidelijk beter in de eerste helft en hadden véél meer balbezit, maar desondanks kijken ze nog steeds tegen een 0-1 achterstand aan.

2e helft

Beide ploegen beginnen met dezelfde opstelling als waar ze in de eerste helft mee geëindigd zijn.

46e minuut Cannavaro maakt een overtreding op Strupar. Goor neemt de vrije trap en Staelens knalt de bal dwars door de Italiaanse verdediging heen, maar keeper Toldo kan hem nog net naast tikken. De hoekschop die volgt levert niets op.

47e minuut: Mpenza krijgt een vrije trap mee, na een overtreding van Totti op het randje van het strafschopgebied, maar wederom levert het niets op.

De Belgen voeren net als voor de rust de druk op Italië op en het is eigenlijk wachten op de gelijkmaker, terwijl de belgische supporters roepen om Nilis.

52e minuut: Hoekschop genomen door Goor en een mooie kopbal van Wilmots, maar helaas niet zuive genoeg.

58e minuut: Nilis mag erin voor Strupar.

We zijn een kwartier weg in de tweede helft en de Italianen beginnen weer een beetje grip op de wedstrijd te krijgen. Welliswaar een beetje, want de Belgen zijn nog steeds beter.

62e minuut: Vrije trap voor België en Totti wordt gewisseld voor Del Piero. Nilis neemt de vrije trap en doet dat prachtig, maar wederom tikt Toldo de bal net naast.

Dan krijgt Fiore de bal mooi aangegeven en knalt hem van afstand achter de belgische doelman. Zeer tegen de verhouding in staan onze zuiderburen nu opeens tegen een 0-2 achterstand aan tekijken.





68e minuut: Verheyen wordt gewisseld voor M. Mpenza.

69e minuut Wilmots krijgt geel na een overtreding op Conte, die zich natuurlijk lang aan blijft stellen met deze stand. Hij mag buiten de lijnen verder verzorgd worden en staat dan natuurlijk mteen weer op.

Nilis maakt België nog sterker dan ze al waren, maar of dat met nog ruim een kwartier te nog zal baten, is de vraag, zeker met een nu massaal verdedigend Italië, dat af en toe snel uitbreekt.

78e minuut: Inzaghi wordt gewisseld voor Del Vecchio.

80e minuut: Del Vecchio duwt Valgaeren tegen de bal, waardoor deze hem in zijn eigen doel kopt, maar het is gezien door de grensrechter en dus blijft het gewoon 0 tegen 2.

83e minuut: Fiore eruit voor Ambrosini.

87e minuut: Een prachtig lopje en een berekans voor Mpenza, maar wat de hele wedstrijd al niet wilde lukken, lukt nu ook niet.

In de 89e minuut nog een prachtige paas van Vanderheaghe op Nilis, die Mpenza niet bereikt, maar wel weer zo'n resultaatloze hoekschop eruit sleept.

Nog een paar kleine kansjes voor de Italianen, maar na nog eens 3 minuten extra tijd, houdt de scheids het voor gezien.

België verliest onverdiend van Italië met 0 tegen 2.