Dr. Zorro mag niet meer werken

Een paar maanden geleden maakten we melding van een chirurg die na een geslaagde bevalling zó trots was op zijn werk dat hij zijn initialen in de buik van de gedrogeerde vrouw kerfde met een scalpel.
Een rechter in Manhattan heeft nu toegezegd dat de man géén gevangenisstraf zal krijgen als hij stopt met werken. Volgens de rechter heeft de chirurg een hersenafwijking (goh je méént 't !)

De 61-jarige Dr. Allan Zarkin - sinds het voorval beter bekend als Dr. Zorro - kon rekenen op 25 jaar gevangenisstraf. In plaats daarvan wordt de man nu vijf jaar onder toezicht gesteld en moet hij zijn diploma's inleveren. Een verklaring voor zijn gedrag kon Zarkin niet geven.
Het slachtoffer en haar advocaat zijn beiden van mening dat een gevangenisstraf geen enkele zin heeft in het geval van Zarkin. Zolang hij niet opereert, is de chirurg geen gevaar voor de samenleving.

De vrouw wil nog wel een fikse schadevergoeding. Ze eist 5,5 miljoen dollar van het ziekenhuis omdat ze zich voelt als een gebrandmerkt dier.

Al eerder werd het ziekenhuis veroordeeld tot een boete van 14.000 dollar voor het negeren van tekens die wezen op het nogal vreemde gedrag van de chirurg. Uit onderzoek blijkt dat Zarkin lijdt aan een ziekte die nog het meest wegheeft van Alzheimer.