FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 26 april 2000

Dutch Power Cows T-Shirt

Chaos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat iedereen een week de tijd heeft gehad om zijn/haar voorkeur voor de verschillende ontwerpen voor het Dutch Power Cows T-shirt kenbaar te maken, is de poll gisteren gesloten.

Het ontwerp van Arjan B heeft met 35% van de stemmen gewonnen. Dit ontwerp kan dan ook vanaf nu besteld worden op de DPC site. Het T-shirt zal ongeveer f 30,- gaan kosten.

Van Nistelrooy toch NIET door keuring!

Ruud van Nistelrooy is vandaag NIET door de medische keuringen van Manchester United heengekomen. Gistermiddag werd nog gedacht dat Ruud zijn contract al had getekend. Gisteravond bleek dat niet waar te zijn, Ruud moest ook vandaag nog testen.

Zojuist kwam uit dat Manchester United vandaag verder wilde testen, omdat de testuitslagen van de PSV-aanvaller gisteren ook al niet naar wens van de clubartsen van Manchester United waren.

Van Nistelrooy keerde zojuist weer terug naar Nederland. Het is nog niet bekend of hij binnenkort opnieuw wordt onderzocht. Manchester United heeft ruim 60 miljoen gulden over voor een gezonde Ruud van Nistelrooy.

Vooralsnog baart de knieblessure van de topscorer de kampioen van de Engelse Premier League te veel zorg...

Een flinke tegenslag voor Ruud en PSV lijkt me!

[Tevens dank aan Woudy]

Delen Hitler's schedel tentoongesteld

Boris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Moskou wordt sinds vandaag voor het eerst een deel van de schedel van Adolf Hitler getoond. De botresten van de Duitser zijn onderdeel van een tentoonstelling ter gelegenheid van de 55e verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hitler pleegde eind april 1945 zelfmoord, toen Sovjet-troepen oprukten naar Berlijn. Het lijk van de fascist werd in brand gestoken en begraven. De geheime dienst van de toenmalige Sovjet-Unie identificeerde de stoffelijke resten onmiddellijk na de oorlog, bijgestaan door Hitlers tandarts.

De restanten van het lijk werden jarenlang opgeslagen op een militaire basis van het Sovjet-leger en in 1970 verbrand. Slechts een paar delen van de kaken en het schedelfragment werden in archieven in Moskou bewaard.

Op de tentoonstelling 'Doodsstrijd van het Derde Rijk. Vergelding' worden ook tot nu toe geheime stukken uit archieven van geheime diensten getoond, zo ook het origineel van de Duitse capitulatieoorkonde uit mei 1945.

Mobieltjes slecht voor de gezondheid

Onze eigen Femme had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is nu bewezen. Mobieltjes zijn slecht voor de gezondheid

Een Londense man is van tien verdiepingen hoogte doodgevallen toen hij probeerde verbinding te krijgen met zijn mobieltje.
De 38-jarige Noel Connelly belde regelmatig 's morgens vroeg met zijn mobieltje - om te profiteren van het goedkope tarief - terwijl hij op zijn balkon stond.
Volgens zijn kamergenoot zou hij geprobeerd hebben een beter signaal te krijgen op zijn mobieltje toen hij ter aarde stortte.

Vorige maand nog raakte een Mexicaanse man zwaargewond toen hij in de dierentuin in de leeuwenkooi was geklommen om zijn mobieltje te redden. Helaas voor hem ging zijn mobieltje af en werd het beestje wakker, waarop de man werd aangevallen.

EURO 2000 campagne van start

Premier Kok en de Belgische Eerste Minister Verhofstadt hebben vandaag in Den Haag het startsein gegeven voor een gezamenlijke publiekscampagne voor EURO 2000.

De campagne richt zich niet alleen op Nederland en België, maar ook op alle andere landen die volgende maand aan het EK voetbal deelnemen.
Zowel de Nederlandse als de Belgische overheid hechten er veel belang aan om via de campagne, die als thema 'Fans Only' heeft, duidelijk te maken dat fans gastvrij zullen worden ontvangen, maar dat verstoring van het feest niet wordt getolereerd. Via onder meer tv-spotjes en krantenadvertenties wordt iedereen er op gewezen dat alleen supporters met positieve bedoelingen welkom zijn...

Vechtende schakers

DaphneD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een schaaktoernooi is normaal gesproken niet een plaats waar je een stevige vechtpartij verwacht. De Australische denksporters David Beaumont en Alexander Gaft dachten daar echter anders over. De twee gingen elkaar te lijf tijdens een prestigieus Grand Prixtoernooi in Canberra. De knokpartij ontstond nadat Beaumont Gaft verweet hem met opzet uit zijn concentratie te halen. (Wat dus lukte ) Na wat heen en weer gescheld, rolden de twee al snel vechtend over de vloer. Collega-schakers hadden de grootste moeite de twee kemphanen uit elkaar te halen. "We hebben wel eens spelers uit het toernooi gezet, maar een vechtpartij heb ik nog nooit meegemaakt", meldde een geschokte scheidsrechter. Beide spelers werden door de organisatie voor de rest van het toernooi geschorst en kunnen een zware straf tegemoet zien van de Schaakbond.

Binnenkort op de radio?
"De burgemeester van Den Bosch heeft de schaakwedstrijd tussen Kiliminov en Krisjthekov verboden. De wedstrijd tussen de beide grootmeesters was door de Nederlandse schaakbond geclasificeerd als risico-wedstrijd. De Bosche burgemeester had volgens hem niet genoeg ME achter de hand om de openbare orde te garanderen. Wanneer de wedstrijd gespeeld zal worden is nog niet bekend."

Moorddadige kapper

Een 30-jarige man is overleden na een steekpartij in een kapperszaak aan de Amsterdamse Albert Cuijpstraat. De vemoedelijke dader is de kapper die de man waarschijnlijk met zijn schaar heeft neergestoken.

De man kwam de kapperszaak binnen en eiste dat hij direct zou worden geholpen, waarop de kapper hem zei dattie effe rustig op zijn beurt moest wachten. De man pikte dit niet en ging de kapper te lijf en bij de worsteling die daarbij ontstond heeft de barbier waarschijnlijk met zijn schaar gestoken.

Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden en de kapper is gearresteerd.

Het is tegenwoordig al link om naar de kapper te gaan

Ongelukkig nat pak voor inbreker

Axel meldde ons via de newssubmit het volgende:

Bij een achtervolging van een auto met inbrekers is in Wernhout gistermorgen een politieauto over de kop geslagen en in een sloot terecht gekomen. Nadat de agenten veilig uit hun auto waren gekropen, keken ze even verdwaasd rond en zagen toen dat de auto die ze aan het achtervolgen waren net voor hen in de sloot lag! Helaas waren de vogels alweer gevlogen. Een paar minuten later kregen ze echter een melding dat er vanaf een parkeerplaats een fiets was gestolen door een man met een nat pak, net honderd meter verderop. De verdachte kon zo alsnog worden aangehouden.

Van de regen in de dr....uh sloot?

Big Brother-huis wordt bunker

BB had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Big Brother-huis in Almere wordt een onneembare vesting. Op 22 mei begint er, zoals bekend, een nieuwe serie, waarbij bekende Nederlanders bij elkaar worden opgesloten. Om taferelen zoals bij BB1 en de BUS te voorkomen worden rond het huis drie ringen met in beton verzonken hekwerk geplaatst. De hekken zijn drie meter hoog. Op twee ervan wordt schrikdraad aangebracht waarop 10.000 volt staat.

Tijdens de opnamen eind vorig jaar bleek de beveiliging niet voldoende te zijn. Onder meer medewerkers van Willibrord Frequin wisten het huis binnen te dringen. Ook was er dreiging dat voetbalhooligans het huis zouden gaan bestormen. De politie rukte toen met man en macht uit om dat te voorkomen. Het programma met de bekende Nederlanders (Big Brother VIPS) heeft dezelfde spelregels als de serie van vorig jaar. Zo worden de deelnemers 24 uur per dag gevolgd door camera's, moeten ze opdrachten vervullen om geld te verdienen en missen ze de luxe die ze in de buitenwereld genieten...

Ik ben zeer benieuwd hoe die lui zich redden daar... zou Patty Brard ook in haar blote kont te kippen gaan voeren? En zouden Hummie en Emiel Ratelband een relatie krijgen? Wie weet...

Tien verdiepingen tetris

Basst had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Studenten van de Amerikaanse Brown-universiteit hebben de voorgevel van hun bibliotheek omgebouwd tot een gigantisch Tetris-spel. Het flatgebouw draait het Linux-besturingssysteem en is daarmee de grootste bestaande Linux-installatie.

Is het kunst? Of gewoon dom amusement? Beide, vinden de studenten. Ze doopten hun kunstwerk "La Bastille". Daarvoor transformeerden ze de voorgevel van hun 10 verdiepingen tellende bibliotheek tot een computerscherm waar je Tetris op kan spelen. Elk venster stelt één blokje voor dat kan oplichten. De studenten gebruikten daarvoor kerstverlichting van in totaal 10.000 lampjes. Die werden aan de binnenkant van alle ramen gehangen.

Tetris spelen kan er uiteraard alleen nadat de zon is ondergegaan en de bibliotheek haar deuren gesloten heeft. Aan de overkant van de straat bestuurt een laptop het hele spel, en die draait Windows Powered (CE). Wat ontbreekt, is de broodnodige massage achteraf. Ben je niet meteen uitgespeeld op dat 10 verdiepingen tellend scherm, dan kan je er een serieuze pijn in je nek aan overhouden. In 1995 werd een gelijkaardig initiatief opgezet aan de universiteit van Delft, waar een lesgebouw van 15 verdiepingen omgetoverd werd tot een Tetris-spel. Net als in Delft zal ook de Brown-versie slechts enkele weken bestaan.

Tornadoteam live te volgen op internet

Dinsdag vertrekt een Nederlands expeditieteam onder leiding van televisieweerman Reinier van den Berg naar de Verenigde Staten om voor de vierde maal jacht te maken op tornado's. Dankzij samenwerking met 12move kunnen dit jaar voor het eerst de vorderingen van het team worden gevolgd op internet.

Het Tornado Team hoopt met hun onderzoek meer inzicht te krijgen in weerprocessen die zich ook in Nederland -zij het op kleinere schaal- jaarlijks voordoen.

Op het tornadochannel van 12move doet het team dagelijks verslag van haar vorderingen met uitgebreid foto- en filmmateriaal. Bovendien kan op elk moment de actuele positie van het team op de website gevolgd worden.

Volgens een persbericht van 12move kunnen via het tornadochannel de satellietfoto's en weerkaarten die het team gebruikt ook door de bezoekers geraadpleegd worden. Vragen van bezoekers worden dagelijks door de teamleden zelf beantwoord. Ook kunnen bezoekers prijzen winnen, bijvoorbeeld door te raden hoeveel kilometer het team de volgende dag moet afleggen. Dit alles met de intentie de belangstelling voor en de kennis van het weer en in het bijzonder tornado's te vergroten.

"Twister live" ?

Crimineeltje van 5

In het Britse plaatsje Mexborough is een vrouw beroofd door een 5-jarig jochie. Het kind probeerde samen met z’n 9-jarige vriendje de handtas van een 70-jaar oude vrouw te pikken. Het slachtoffer joeg de jonge overvallers echter op de vlucht (Tae-Bo voor bejaarden gedaan ? ).

Een voorbijganger rekende de twee daders in en leverde ze af bij de politie. De vijfjarige is waarschijnlijk de jongste crimineel in Groot-Brittannië. Volgens de Britse wet kunnen kinderen pas vanaf hun tiende strafrechtelijk worden vervolgd.

Del Piero best betaalde voetballer ter wereld

Alessandro Del Piero, de bijzonder getalenteerde aanvaller van Juventus, is de best betaalde voetballer ter wereld. Aan sponsorcontracten, salaris en bonussen verdient Alex, zoals zijn bijnaam luidt, 26 miljoen per jaar.
Hij gaat spelers als Ronaldo (Inter - 21 miljoen) en Christian Vieri (Inter - 15 miljoen) voor. David Beckham (Man. Utd - 14 miljoen) en Gabriel Omar Batistuta (Fiorentina - 13.8 miljoen) volgen.
Als Ruud van Nistelrooy wordt goedgekeurd (zie ander nieuwsbericht), zou hij wel eens met stip de lijst kunnen binnenstormen.

Spring in een doos uit een vliegtuig

Chakotay had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Fries heeft het wereldrecord in een kartonnen doos uit een vliegtuig springen verbroken door tot een hoogte van 5000 ft (een kleine 2 kilometer) in een kartonnen doos te blijven zittn bij het parachutespringen.
Dit is al eerder geprobeerd door een Amerikaan, maar die klom op 7000 ft al uit de doos.

Deze Fries doet wel vaker vreemde stunts, Zo heeft hij ook al eens in de lucht een eitje gebakken, en hij is van plan om met een aantal vrienden met zijn tienen tegelijk in een grote doos uit een Hercules transportvliegtuig te springen.

What's next? Parachutespringen met een laptop in je handen zodat je gewoon op Fok! kan blijven kijken?

Laatste wens voor stervende vader

Axel had ons via de newssubmit het volgende te melden:
In Engeland hebben artsen de geboorte van een kind twee weken voor de uitrekendatum opgewekt, zodat de doodzieke vader het nog in zijn handen kon houden. De 31-jarige moeder vroeg de artsen om hulp, nadat zij had vernomen dat haar 29-jarige echtgenoot voor de uitrekendatum zou sterven. De artsen stemden met het verzoek in. De vader stierf drie dagen na de geboorte van zijn dochter Imogen.

Zzzzlapende verkeersleiding

Axel had ons via de newssubmit het volgende te melden: Slaapkop

Twee passagiers-vliegtuigen van Transavia moesten maandagmorgen noodgedwongen boven Maastricht cirkelen. Een luchtverkeersleider had zich verslapen en kon de toestellen niet naar de juiste landingsbaan leiden. De toestellen waren op weg naar Griekenland en Spanje en zouden even na zes uur passagiers oppikken op Maastricht Aachen Airport. Nadat de langslaper zich alsnog had gemeld, mochten de beide toestellen landen. De toestellen zijn uiteindelijk nog op tijd vertrokken nadat de instapprocedure werd versneld.

Maar goed dat 'ie zich niet te lang heeft verslapen. Vliegt lastig zonder brandstof

Jury bepaalt vonnis door toss

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amerika heeft een jury het vonnis "schuldig of onschuldig" aan moord of doodslag bepaald door een muntje op te gooien. Na uren overleggen kwamen de juryleden er niet uit, dus besloten ze het anders te bepalen....
("de verdachte is, ehm, jah, eh, doe maar schuldig...." )

Update:
Inmiddels is bekend geworden dat de rechter geschokt was door de aktie van de juryleden. Er zal een nieuw proces plaats vinden.

Van Nistelrooij tóch afgekeurd ?

Berichtten wij gisteren nog dat van Nistelrooij was goedgekeurd voor de transfer naar Manchester United - vandaag bericht het Algemeen Dagblad dat Manchester Utd. voorlopig de transfer geblokkeerd heeft omdat bij de medische keuring van gisteren twijfels zijn gerezen over de fysieke gesteldheid van de 23-jarige spits.

Van Nistelrooy raakte begin maart zwaar geblesseerd aan de rechterknie. De mediale band bleek ingescheurd. Van Nistelrooy moest twee weken in het gips en kreeg daarna gedurende vier weken een brace om het gewricht.
Vorige week ging hij bij PSV onder leiding van hersteltrainer Van Agt weer aan de slag, maar in Manchester kon Van Nistelrooy gisteren niet voldoen aan de strenge eisen die een onafhankelijk arst aan hem stelde.

De eerste test gistermorgen werd goed doorlopen, maar tijdens het aanvullende onderzoek 's middags in het ziekenhuis bleek dat hij een bepaalde oefening niet kon doen omdat de spierkracht in het been nog niet voldoende was om de test te doorstaan.

PSV-arts Van den Hoogenband reist vandaag naar Engeland.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.