FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 28 april 2000

Jongetje 40 minuten kopje onder!!

Luuk Schotanus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Frans peutertje van twee heeft op wonderbaarlijke wijze een val in de rivier Charente overleefd. De jongen bleef veertig minuten onder water voor hij door duikers van de brandweer boven water kon worden gehaald.
Door langdurige reanimatie en intubatie wisten zij het jochie weer tot leven te brengen.
De kleine Dimitri is in coma overgebracht naar het ziekenhuis van Saintes, waar artsen door middel van een EEG hersenactiviteit constateerden.

Voorkomen Gonorroe door hogere bierprijs

Roddja had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verhoging van de prijs van bier kan gunstig werken op het aantal gevallen van gonorroe . De Amerikaanse Federale gezondheidsdienst heeft dat na een onderzoek bekend gemaakt. Ambtenaren bekeken hoe vaak de ziekte voorkwam in staten die tussen 1981 en 1995 de accijns op bier hadden verhoogd.
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat in tweederde van de staten waar het bier duurder was geworden, het aantal gevallen van gonorroe onder tieners minder is.
De verhoging van de minimumleeftijd voor het drinken van bier had minder effect.

Het drinken van alcohol beïnvloedt het inschattingsvermogen, zegt de dienst. Als iemand drinkt komt hij eerder tot de daad, en bovendien gebeurt het onveilig.

Een heel goed onderzoek aldus, alleen wisten we dit niet al lang??

Haai springt publiek in

Een haai heeft de bezoekers van het Sea Life Centre in het Britse Portsmouth de schrik van hun leven bezorgd.
De vis sprong onverwacht uit het aquarium het publiek in .
Onmiddelijk brak er paniek uit en mensen begonnen te schreeuwen en maakten zich uit de voeten.
Medewerkers van het themapark waren stomverbaasd en wisten het nauwelijks 1 meter grote dier in de waterbak terug te krijgen.

Kort daarop sprong de haai echter aan de andere kant het aquarium uit. Medewerkers van het park, die de haai weer het water in kregen, verzekeren dat het om een ongevaarlijke soort gaat. Er komt een onderzoek naar de vrijheidsdrang van de roofvis, zo schrijft de Britse krant The Daily Mail vrijdag.

Jaws 4 ?

5-jarige dood door plastische chirurgie

In Singapore heeft een 5-jarig meisje een serie cosmetische operaties met de dood bekocht. Met instemming van haar ouders liet het kind haar voorhoofd, neus en wenkbrouwen verfraaien door een plastisch chirurg.
Het meisje onderging de operatie omdat ze op school om haar uiterlijk werd gepest.
Kort na de operatie kreeg het meisje last van ademhalingsproblemen en hevige neusbloedingen. Het kind moest terug naar het ziekenhuis voor een spoed-operatie, maar ook dat hielp niet. Kort na de operatie overleed het meisje
Justitie in Singapore heeft een onderzoek ingesteld.

Van Nistelrooij langdurig uitgeschakeld

DIGGER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor Ruud van Nistelrooij, de 23-jarige spits van PSV is de droom voorlopig over. Vanmiddag, tijdens een hersteltraining, ging de vedette door zijn geplaagde rechterknie toen hij verkeerd landde na een kopbal. Ruud schreeuwde het gelijk uit van de pijn en wist meteen dat het mis was.
Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Geldrop voor een kijkoperatie alwaar de artsen constateerden dat Ruud beide kniebanden gescheurd heeft. Deze blessure zal Ruud een maand of 8 aan de kant houden waardoor hij het EK aan zich voorbij zal moeten laten gaan. Ook de transfer naar Manchester United gaat nu zeer waarschijnlijk niet door.

Artsen leren netjes schrijven

Sandeman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Omdat er al minstens 1 Amerikaanse patiënt overleden is door het slecht leesbare handschrift van zijn arts heeft Dr. Hackmeyer een cursus opgestart waarbij dokters netjes kunnen leren schrijven.
De deelnemende artsen zijn gekozen door aan verpleegsters en secretaresses te vragen welke artsen het slechtste handschrift hebben.
Om reclame te maken voor de cursus heeft de organisator een wedstrijd georganiseerd waarbij een dokter het handschrift van twee collega's moet ontcijferen.
De artsen krijgen een drie uur durende cursus waarin ze netjes leren schuinschrijven en waarbij de nadruk ligt op de juiste positie van het papier, de lengte van de lijnen, de maat van de letters en een goede positie van de pen.

Kan ik eindelijk zelf lezen wat ik mankeer

Seksclubs straks om 1 uur al dicht?

BB had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Nederlandse seksindustrie, die 30.000 prostituees telt, is grote ophef ontstaan doordat grote gemeenten plannen voorbereiden met sluitingstijden voor clubs en de raamprostitutie.

In de meeste grote steden gelden nu nog vrije sluitingstijden, maar er bestaan in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht plannen om de seksbedrijven door de week om 01.00 's ochtends dicht te doen. In het weekeinde zouden de clubs en ramen om 03.00 of 04.00 moeten sluiten.

Amsterdam zou het voorbeeld van Den Haag gaan volgen, waar de seksbedrijven al om 01.00 moeten sluiten. "Voor Den Haag misschien een realistische tijd, maar in Amsterdam komt het om 01.00 pas net op gang", zo zei woordvoerder van Dost van de Vereniging van Relaxbedrijven (VER), de organisatie van Nederlandse seksclubs. "01.00 uur is voor ons onbespreekbaar. Dan kun je de deur net zo goed meteen dichtdoen."

Het voornemen om de seksindustrie sluitingstijden op te leggen, komt onder andere voort uit het gegeven dat sinds Den Haag om 01.00 uur sluit, er een nachtelijke trek op gang is gekomen vanuit de Hofstad naar onder meer Rotterdam en Amsterdam. De Haagse dames gaan daar dan 'overwerken', wat in praktijk een zeer lucratieve business blijkt te zijn maar ook overlast veroorzaakt...

Het nieuws over de plannen met de sluitingstijden is bij de Amsterdamse clubexploitanten als een bom ingeslagen. "Aan de ene kant hebben wij begrip dat de overheid een hanteerbare sluitingstijd wil, aan de andere kant willen wij ook niet dat onze handel om zeep wordt geholpen. Een realistische tijd voor Amsterdam lijkt ons 03.00 uur door de week en 04.00 in het weekeinde. Vanaf dat moment geen muis meer erin en gewoon afhelpen," zo luidt het voorstel van VER.
Wordt vervolgd...

Portaalsite voor Nederlandse homo's

P. Megens meldde ons op de newssubmit het volgende:

Vandaag is de eerste portaalsite voor Nederlandse homoseksuelen op internet geintroduceerd onder de naam Gaytoday.nl. Gaytoday wil dé informatiebron op internet voor Nederlandse homoseksuelen worden.

Op een startpagina-achtige manier wordt er doelgroepgerelateerde informatie aangeboden en is het mogelijk om wat makkelijker andere homoseksuelen op internet te ontmoeten.

Uit ervaringen met soortgelijke initiatieven in Amerika is gebleken dat de behoefte aan een virtuele ontmoetingsplaats erg groot is. Gaytoday.nl is het eerste Nederlandse initiatief dat de behoefte van het samenkomen van homo's op internet vervult...
Naast homogerelateerde links zijn er onder andere een chatbox, verschillende forums en een e-cards-centrum te vinden.

Barcelona gestraft

Wiedus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat Barcelona afgelopen maandag weigerde de tweede wedstrijd in de halve finale van de beker tegen Atletico te spelen vanwege een gebrek aan spelers, is de Spaanse voetbalbond om de tafel gaan zitten.
De straf die hieruit voortkwam is dat Barcelona gedurende een jaar uit het bekertoernooi is gezet en dus volgend jaar niet mee zal doen in de bekerwedstrijden. Barcelona kreeg ook nog de maximale geldstraf van zo'n 30.000 gulden door de voetbalbond opgelegd.

Trainer Louis van Gaal miste maandagavond voor het geplande duel tegen Atletico twaalf spelers wegens interlandverplichtingen. De Nederlandse trainer weigerde om met de nog beschikbare negen spelers en twee keepers de 3-0 nederlaag van de eerste wedstrijd van de halve finale te proberen goed te maken. Naast de uitsluiting en de boete heeft de beslissing van de Spaanse bond nog een nadelige consequentie voor Barcelona. Volgens de voetbalfederatie heeft Barcelona het niet gespeelde duel tegen Atletico Madrid reglementair verloren. Dat betekent dat Jerrel Hasselbaink de laatste wedstrijd van zijn schorsing van twee duels heeft uitgezeten en zaterdag met Atletico Madrid voor de competitie kan aantreden tegen Barcelona.

Vliegend internetten

Why had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Boeing, de grootste vliegtuigfabrikant ter wereld, heeft aangekondigd plannen te hebben in hun vliegtuigen speciale telefoonpluggen te plaatsen in de armleuningen zodat reizigers hun laptopje erin kunnen pluggen en, uiteraard tegen betaling van het geldende telefoontarief in vliegtuigen (een paar gulden per minuut ofzo), verbinding kunnen maken met het internet.
De planning is dat deze nieuwe service vanaf eind volgend jaar geïnstalleerd zal worden in de Boeing vloot. Begonnen zal worden met continentale vluchten boven Noord-Amerika.

Vakkenvullers naar de optiebeurs

BB had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Laurus, het moederbedrijf van Edah, Super de Boer, Konmar en de Basismarkt, gaat alle werknemers die twee jaar in dienst zijn, opties geven.
Dit betekent dat caissières en vakkenvullers in aanmerking komen voor een regeling die doorgaans alleen voor de directie geldt.

De regeling kost de 15.000 medewerkers niets. De belasting die normaal over optierechten moet worden betaald, neemt de onderneming voor z'n rekening in het kader van de kerst- en oudejaarsbonussen.

De werknemers kunnen voor ƒ1562 aan stukken Laurus kopen. Hoeveel aandelen dat precies oplevert, hangt af van de slotkoers van vanavond.

Een werknemer die de optie uitoefent, moet gedurende de eerste drie jaar wel inkomstenbelasting over de aankoopprijs betalen, na deze periode is deze belastingvrij. De koerswinst, waar het allemaal om is begonnen, is altijd belastingvrij.

Joepie, opties hebben in de basismarkt. Nu zullen ze rijk worden zeg !

Erin Brockovich afgeperst

Why had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een ex-man en ex-vriendje van de ECHTE Erin Brockovich zijn gearresteerd omdat ze probeerden een kleine 650.000 gulden van haar af te persen.
Erin Brockovich is de vrouw wiens levensverhaal momenteel in de bioscopen draait. In die fillm speelt Julia Roberts de rol van Erin Brockovich.

Erin bracht destijds een vervuilingsschandaal aan het licht en bezorgde het getroffen stadje een schadevergoeding van 333 miljoen gulden.

Volgens de aanklagers dreigden haar ex-man Shawn Brown (38) en ex-biker vriendje Jorg Halaby (46) de schandaalpers te vertellen dat ze sex had gehad met haar ex-baas, advocaat Ed Masry.
Ook wilden ze vertellen dat ze een slechte moeder voor haar drie kinderen zou zijn.
Hun advocaat deed mee met de afpersing en werd eveneens gearresteerd.

Erin wist de drie mannen opgesloten te krijgen door een gesprek met hen te filmen met een verborgen opgestelde camera. Op het filmpje tekenen de mannen een overeenkomst waarbij ze verklaren niets te zeggen in ruil voor het geld. Jorg Halaby ontving hierna een cheque van ongeveer 65.000 gulden, en Shawn Brown ving een cheque van bijna 600.000 pieken.
Ze konden echter niet lang van het geld genieten. Ze werden meteen gearresteerd

Erin en haar baas ontkennen ooit een sexuele relatie te hebben gehad.

3 kinderen ontspoorden trein in België

Drie Belgische jongens van 8, 9 en 13 jaar oud hebben bekend dat ze dinsdag in de buurt van Charleroi een betonnen steen op de treinsporen hebben gelegd om een trein te doen ontsporen.
Bij de ontsporing en de daaropvolgende treinbotsing in Aiseau-Presles kwam dinsdag een machinist om het leven.

De drie kinderen, twee broers en hun 13-jarige vriend, legden uit dat ze eerst een betonnen steen op de sporen hadden gelegd en dat de steen in stukken brak toen er een trein over reed. Ze beslisten vervolgens een trein echt te doen ontsporen en legden niet alleen een steen op de sporen, maar blokkeerden ook een wissel. Ze liepen nadien weg om geen slachtoffer van de ontsporing te worden.
Ze zullen zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden.

Leuk man, kinderen...

Dump je kindje

In Duitsland heeft men een soort 'baby-deposit-box' geopend. In Hamburg kunnen moeders die niet meer voor hun kindje willen zorgen volledig anoniem hun kindje dumpen. De organisatoren hopen dat 'de kluis' ouders die niet meer voor hun baby willen zorgen hun kindje daar brengen in plaats van ze gewoon op straat te schoppen. Het idee ontstond toen bleek dat in 1999 in Hamburg vijf babies door hun moeder in de steek waren gelaten.
Ieder jaar worden in Duitsland gemiddeld 20 babies door hun 'moeder' in de steek gelaten. Ongeveer de helft ervan sterft.

Persoonlijk denk ik dat er met deze regeling jaarlijks HONDERDEN worden opgegeven. Enige voordeel is dat er minder zullen sterven.

Buiten dat je kunt reageren onder dit bericht kun je ook meedisussiëren over dit nieuwsbericht op ons forum

Sotheby's versnippert schilderij van 3 ton

Sotheby's (je weet wel, dat veilinghuis waar regelmatig zooi wordt geveild dat miljoenen opbrengt) heeft per ongeluk een schilderij van Lucian Freud vernietigd. Het doek zou voor meer dan 300.000 gulden verkocht worden, maar belandde - met kartonnen verpakking en al - in de papierversnipperaar
De medewerker van Sotheby's die het schilderij versnipperde dacht dat de verpakking leeg was

Sotheby's heeft maatregelen aangekondigd om herhaling van dit soort incidenten uit te sluiten.

De 77-jarige Freud is een van de hoogst gewaardeerde schilders van deze tijd. Hij is vooral bekend geworden door naaktschilderijen.

Films op TV: Vrijdag 28 April 2000

SBS 6 - 14:35-16:15 - Real life (1979, Komedie, USA)
RTL 5 - 20:30-22:35 - Curse of the Pink Panther (1983, Komedie, USA)
Net 5 - 20:30-22:40 - Three days of the condor (1975, Thriller, USA)
SBS 6 - 20:30-21:55 - Naked gun 33 1/3: The final insult (1994, Komedie, USA)
FoxTV - 20:30-22:10 - Heartwood (1998, Drama, USA)
BRT 1 - 21:40-23:23 - Father of the bride, Part II (1995, Komedie, USA)
Veronica - 22:10-00:10 - Double impact (1991, Aktie, USA)
Net 5 - 22:40-00:20 - Romper Stomper (1995, Aktie, Australië)
BRT 2 - 23:00-00:40 - Par-delà les nuages (1996, Drama, Frankrijk)
Ned 3 - 23:20-01:13 - The Sweet Hereafter (1997, Drama, Canada)
RTL 4 - 00:05-01:50 - The surrogate (1995, Speelfilm, USA)
BBC 1 - 00:05-01:40 - The Temp (1993, Thriller, USA)
Ned 3 - 01:13-02:37 - Welcome to the Dollhouse (1995, Comedy/Drama, USA)
BBC 1 - 01:40-03:15 - The Monster Club (1980, Horror, GB)

14:35 - SBS 6 - Real Life
Een parodie op de Amerikaanse familie, gepresenteerd als een soort fake-documentaire met verborgen-camera-effecten, waarin komediant en filmmaker Albert Brooks zelf een hoofdrol speelt.
Regie: Albert Brooks
Cast: Albert Brooks, Matthew Tobin, J.A. Preston, Joseph Schaffler

IMDB Rating: 7.0

20:30 - RTL 5 - Curse of the Pink Panther
Hoofdinspecteur Dreyfuss van Interpol kan zijn geluk niet op wanneer hij hoort dat inspector Clouseau is vermist.
Hij hoopt dat Clouseau nooit meer wordt gevonden. Zijn blijdschap is snel voorbij wanneer hij wordt belast met het onderzoek naar de verdwijning.
Hij komt met het briljante plan om de slechtste detective ter wereld in te huren.
Regie: Blake Edwards
Cast: Ted Wass, David Niven, Robert Wagner, Herbert Lom

IMDB Rating: 4.2

20:30 - Net 5 - Three Days of the Condor
Het gemoedelijke leven van een CIA-onderzoeker die wordt betaald om boeken te lezen, staat ineens op zijn kop als hij terugkeert van zijn lunch. Hij treft al zijn collega's dood aan, in koelen bloede vermoord. 'Condor' zet alles op alles om te onderzoeken wie achter deze gruwelijke aanslag zit.
Regie: Sydney Pollack
Cast: Robert Redford, Faye Dunaway, Cliff Robertson, Max von Sydow, John Houseman

IMDB Rating: 7.4

20:30 - SBS 6 - The Naked Gun 33 1/3: The Final Insult
Hoewel Frank Drebin met pensioen is gegaan en zijn penning en wapenstok aan de wilgen heeft gehangen blijft het politiebloed door zijn aderen stromen. Zijn voormalige baas Ed Hocken ontdekt dat een terrorist van plan is om een aanslag te plegen en Drebin is de enige die de crimineel van dit plan kan weerhouden. Daarbij krijgt hij te maken met diens lelijke moeder en sensuele doch domme vriendin Tanya.
Ondertussen probeert Drebins vrouw Jane wanhopig om zwanger te worden.
Regie: Peter Segal
Cast: Leslie Nielsen, Priscilla Presley, George Kennedy, O.J. Simpson, Fred Ward

IMDB waardering: 5.7

20:30 - FoxTV - Heartwood
Een arbeidersjongen vindt ondanks moeilijkheden zowel romantiek als een plaatsje in de wereld.
Regie: Lanny Cotler
Cast: Randall Batinkoff, Jason Robards, John Terry

IMDB Rating: Niet Beschikbaar

21:40 - BRT 1 - Father of the Bride Part II
Nu John Banks eindelijk is bijgekomen van de bruiloft van zijn dochter, ziet hij het leven weer positief in. Totdat zijn dochter hem vertelt dat ze zwanger is en bovendien zijn eigen vrouw óók een kindje verwacht! John voelt zich nog veel te jong om nu al opa te worden, maar toch ook weer te oud om nogmaals vader te worden. Tot overmaat van ramp wordt de flamboyante Franck Egglehoffer ingehuurd om de 'baby showers' te organiseren.
Regie: Charles Shyer
Cast: Steve Martin, Diane Keaton, Martin Short

IMDB Rating: 5.7

22:10 - Veronica - Double Impact
Jean-Claude Van Damme speelt een dubbelrol als Alex en Chad, een tweeling die van elkaar gescheiden werd nadat hun ouders vermoord waren door gangsters uit Hong Kong. Chad en Alex groeien allebei op in een ander land. Als Chad een foto van Alex ziet, zoekt hij hem op. Samen willen ze zich wreken op de moordenaars van hun ouders.
Regie: Sheldon Lettich
Cast: Jean-Claude Van Damme, Geoffrey Lewis

IMDB Rating: 4.5

22:40 - Net 5 - Romper Stomper
Nazi skinheads uit Melbourne vieren hun raciale woede bot op de lokale Vietnamezen. Uiteindelijk krijgen de Vietnamezen hier genoeg van en gaan de confrontatie aan met de skinheads.
Regie: Geoffrey Wright
Cast: Russel Crowe, Daniel Pollock, Jacqueline McKenzie I, Alex Scott II, Leigh Russell

IMDB Rating: 6.9

23:00 - BRT 2 - Par-delà les nuages
Voorzien van een fototoestel laat een cineast zijn blik dwalen over de straten van Franse en Italiaanse dorpjes. Zijn innerlijke zoektocht inspireert hem tot vier liefdesverhalen.
Regie: Michelangelo Antonioni en Wim Wenders
Cast: Inès Sastre, Kim Rossi-Stuart, Sophie Marceau

IMDB Rating: 7.0

23:20 - Ned 3 - The Sweet Hereafter
In een vredig dorpje ergens in Brits-Colombia raakt op een doodnormale dag een schoolbus van de weg en zakt door het ijs. Veertien kinderen komen bij het ongeluk om.
Mitchell Stephens, een gerenommeerde advocaat uit de grote stad, ruikt geld en tracht de ouders van de jonge slachtoffers zover te krijgen dat ze een proces aanspannen tegen de autoriteiten. Hij wil daarbij het tienermeisje Nicole, die het busongeluk overleefde, gebruiken om zijn gelijk te halen. Zij verzet zich hier hevig tegen omdat het proces nog veel meer ellende zou veroorzaken.
Regie: Atom Egoyan
Cast: Ian Holm, Sarah Polley

IMDB Rating: 8.0

00:05 - RTL 4 - The Surrogate
Wanneer de jonge, getalenteerde studente Amy reageert op een onschuldige advertentie voor woonruimte, ontmoet ze Stuart en Joan Quinn. Amy neemt haar intrek in het gasthuis en al snel kan ze het bijzonder goed vinden met de familie Quinn.
Het gaat zelfs zo goed, dat Amy ermee instemt om draagmoeder voor ze te zijn. Maar dit duurt niet lang. Amy ontdekt het dubieuze verleden van de Quinns en krijgt ernstig spijt van haar draagmoederschap.
Regie: Jan Egleson
Cast: Connie Sellecca, David Dukes, Vincent Ventresca, Alyssa Milano

IMDB Rating: 6.8

00:05 - BBC 1 - The Temp
Een uitzendkracht in een grote bakkerij zaait dood en verderf als ze een kans ziet om het bedrijf over te nemen. Hij supervisor wordt achterdochtig, maar hoe overtuigt hij de directrice, zelf ook een vervelend mens, ervan dat de uitzendkracht niet te vertrouwen is.
Regie: Tom Holland
Cast: Timothy Hutton, Lara Flynn Boyle, Dwight Schultz

IMDB Rating: 4.8

01:13 - NED 3 - Welcome to the Dollhouse
De elfjarige Dawn Wiener woont met haar joodse familie in een buitenwijk van New Jersey. Dawn is verlegen, allesbehalve aantrekkelijk en kleedt zich opvallend. Ze wordt gepest door haar klasgenoten. Soms neemt Dawn wraak.
Van haar ouders kan ze nauwelijks steun verwachten. Haar zusje Missy zit op ballet en is duidelijk de lieveling van haar moeder. De enige met wie Dawn nog een beetje kan communiceren is haar oudere broer Mark, een computerfanaat.
Met de moed der wanhoop probeert Dawn zich door haar pubertijd heen te worstelen. De eerste verliefdheid geeft haar ook gevoelens van pijn en vernedering. Langzamerhand vraagt Dawn zich af of het leven en de toekomst buiten New Jersey niet rooskleuriger zal zijn.
Regie: Todd Solondz
Cast: Heather Matarazzo, Daria Kalinina, Matthew Faber, Angela Pietropinto

IMDB Rating: 7.5

01:40 - BBC 1 - The Monster Club
Een mysterieuze oude man nodigt een schrijver van horrorverhalen uit bij een "Monster Club". Daar worden hem drie monsterverhalen verteld.
Regie: Roy Ward Baker
Cast: Vincent Price, John Carradine, Anthony Steel

IMDB Rating: 3.8
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.