Ex-verdachte eist alsnog vervolging

Danny (FOS4)
Een ex-verdachte in een ontuchtzaak wil zichzelf alsnog laten vervolgen om eerherstel te krijgen. Zijn Advocaat, Mr. R. Speijdel, begint in opdracht van de ex-verdachte vandaag een procedure bij het Arnhemse gerechtshof, waarmee hij de eerder geseponeerde zaak aanvecht. Het hof moet beslissen of het OM alsnog tot vervolging moet overgaan.

Tegen de Hengeloër zijn vorig jaar drie aangiftes gedaan van ontuchtige handelingen met kinderen. De zaak is na een uitvoerig politie-onderzoek geseponeerd wegens 'onvoldoende, onbruikbaar of niet overtuigend bewijs', aldus het OM.
De ouders die aangifte deden blijven echter volhouden dat hun kinderen door de Hengeloër zijn misbruikt. De ex-verdachte heeft inmiddels aangifte gedaan wegens smaad, nadat zijn werkgever en die van zijn vrouw lasterlijke brieven ontvingen.

Via de artikel-12-procedure, die doorgaans door slachtoffers van een delict wordt aangewend, eist hij nu dat hij alsnog wordt vervolgd 'Omdat dat de enige manier is tot rehabilitatie', aldus Speijdel. De kans bestaat natuurlijk altijd dat bij een eventuele vervolging de man ALSNOG schuldig wordt bevonden.

Toegegeven, hij heeft wel lef