FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 14 maart 2000

Z-Afrika: elk half uur kind verkracht

Elk half uur wordt er in Zuid-Afrika een kind verkracht. Minister van Veiligheid deelde dat gisteren mee, op basis van de statistieken over het eerste halfjaar van 1999. Zuid-Afrika bevestigt hiermee zijn reputatie als extreem gewelddadig land. Het totaal aantal bij de politie bekende verkrachtingen van kinderen onder de 18 jaar was in de eerste helft van 1999 8683! Schandalig hoog dus!

15-jarige whizzkid multimiljonair

De vijftienjarige whizzkid Rishi Bhat had deze zomer niks zinnigs te doen. Daarom ging hij in z'n vakantie een beetje programmeren en daar is hij nu miljonair mee geworden. Hij ontwikkelde namelijk een stuk software, dat de gebruiker in staat stelt over het internet te surfen zonder dat zijn identiteit kan worden achterhaald. Hij heeft nu zijn programma, dat SiegeSoft heeft, verkocht aan een Canadees internet-bedrijf. Zij betaalden hiervoor maar liefst 1,6 miljoen dollar. Hij moet het programma wel blijven updaten.
Ach, dat zal-ie best wel willen voor die 3 miljoen piek

Noorse jongen gered uit beerput

De Noor Joergen Leander keek vreemd op toen hij rustig op z'n wc zat en er plotseling vanuit de toiletpot om hulp werd geroepen. Het geluid kwam van onder de grond. In de septic tank voor de uitwerpselen bevond zich namelijk zijn neefje Kjetil Svenskerud, wiens hulpgeroep door het leidingenstelsel heen het kleinste kamertje bereikte. Kjetil (14) was zaterdag op de boerderij van z'n ouders in Darbu, ten westen van Oslo, door het deksel van de beerput gevallen. Zijn hulpgeroep werd gelukkig al snel gehoord en hij kon na 20 minuten aan de stinkende smurrie worden gered. Hij had daarbij het geluk dat de ondergrondse tank vrij recent was geleegd, zodat z'n hoofd nog net boven de uitwerpselen uitstak en hij nog wat lucht kon inademen.(en dat is dan al geluk ) "Ik moet er niet aan denken dat de tank vol was geweest", zo zei Kjetils vader in de krant. De jongen had behalve een warme douche geen verdere behandeling nodig.

[Dank aan illco, die dit op de newssubmit zette.]

Pinkpop 2000 line up

Roel van der Kraan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ik heb de line up van pinkpop 2000, die eerder vandaag bekend werd gemaakt tijdens een persconferentie in Amsterdam op internet gezet.. Grote namen zijn oa. Bush, Live, Moby (de afsluiter) en Korn.. In totaal zijn er nu zo'n 29 namen bekend, maar Pinkpop kennende, kan hier nog het nodige aan veranderen.

Voor wie de totale lijst tot nu toe wil bekijken, hij staat hier.

De BUS terug in Burgers Zoo

Vanmiddag bereek ons het bericht dat de BUS in Naaldwijk zou staan. Naaldwijk is een dorp in het centrum van Neerlands' grootste kassenbouwgebied het Westland. Het ligt op ongeveer 20 km afstand van Den Haag en het had dus goed gekund. Ik ben net persoonlijk op de zogenaamde locatie geweest en er viel helaas niks te zien.

Bovendien bereek ons zojuist het bericht dat RTLLive bekend heeft gemaakt dat de BUS terug naar Burgers Zoo is...Ook de officiele BUS-site publiceerde dat net. Tussen de dieren is het in ieder geval een stuk rustiger dan in Den Haag. De live-streams kunnen ook weer gevolgd worden.


Alle speculanten over andere locaties zaten dus fout!

Bulgaar heet Manchester United

De 36-jarige Bulgaar Marin Zdravkov heeft van een Bulgaars gerechtshof toestemming gekregen zijn naam te veranderen in Manchester United. De man is al vanaf zijn jeugd verslingerd aan Man. Utd. en besloot te proberen zijn naam aan te passen. In eerste instantie vond de rechtbank de voornaam Manchester en achternaam United niet zo een goed idee, maar in hoger beroep is hij nu toch geslaagd.

Dit bericht wordt u aangeboden door Boudewijn, die vanaf nu Command & Conquer Tiberian Sun genoemd wil worden.

Tijger en dierenarts doodgeschoten

Een dierenarts die probeerde een ontsnapte Bengaalse circustijger te vangen, is dinsdag in de Poolse hoofdstad Warschau doodgeschoten door de politie. De agenten vuurden een regen van kogels af om de medicus van de tijger te redden, waarop de beiden dodelijk werden getroffen.

De tijger werd volgens lokale kranten waarschijnlijk 'bevrijd' door dierenrechtenactivisten. Deze mogen nu dus heel erg trots op zichzelf zijn, want ze hebben dus niet alleen de dood van de tijger op hun geweten, maar ook die van de dierenarts.

WAP zorgt voor prijsdaling mobieltjes

@minist8or liet ons via de newssubmit het volgende weten:

De prijzenoorlog tussen Libertel en KPN, die afgelopen week ontketend is, komt mede door de internetmogelijkheden van mobiele telefonie. Om ervoor te zorgen dat van die mogelijkheden ook ruimschoots gebruik gemaakt gaat worden, moeten vooral jonge bellers worden gepaaid. En dat kan het beste gebeuren met lage tarieven. Precies!

De komende jaren kunnen via het mobieltje allerlei spullen besteld gaan worden en allerlei diensten worden verricht -zoals het kopen van cd's of bioscoopkaartjes òf het verkrijgen van route-informatie.

Om de zogeheten WAP-technologie -het draadloze gebruikmaken van interactieve diensten- te laten doorbreken, moet een liefst zo jong mogelijk publiek worden getrokken. De WAP-telefoons zijn nu nog te duur om ze -gesubsidieerd- aan pre-paidklanten ter beschikking te stellen. Telefoniebedrijven hebben er dus veel belang bij zoveel mogelijk abonnementen af te sluiten. Vandaar ook dat de prijzen voor het bellen mèt abonnement, superlaag zijn geworden.

Mooie ontwikkelingen voor de consument zullen we maar zeggen

Vakkenvullen met GSM

Appie de Gein, 's lands grootste kruidenier kan zo moeilijk aan mensen komen in Amsterdam en Amstelveen dat men daar nieuw personeel lokt met een gratis mobiel telefoontje en een etentje voor twee. De Albert Heijn-vestigingen in de twee steden hebben maar liefst 800 partime-medewerkers nodig. De oorzaak is niet alleen de krapte op de arbeidsmarkt, maar ook het slechte imago van de winkelbediende. AH wil af van het begrip vakkenvuller.

Misschien is "mobile supplier" een betere naam

De BUS verlaat nu al Den Haag!

De BUS in vanochtend uit Den Haag vertrokken! Het is nog niet bekend waar de BUS naar toe gaat. Het voertuig zou oorspronkelijk tot en met komend weekeinde in Den Haag blijven. De BUS stond op het dak van Megastore, een groot gebouw dat dit voorjaar wordt opgeleverd. De afgelopen dagen deden zich veel ongeregeldheden voor rond de locatie, zo ook gisteravond. Zondagnacht werd de BUS bestookt met lawinepijlen en stenen. De politie verrichtte daarbij vier arrestaties.
Inmiddels rijdt De BUS weer. Het gevaarte is van het dak afgehaald. Het was even wachten op de speciale hijskraan, maar daarna is de BUS zonder problemen naar beneden getakeld. Door deze omstandigheden is de livestream op de site voorlopig niet beschikbaar. De verwachting is dat de stream vanavond weer in de lucht is. Ook de dagelijkse chatsessie is uitgesteld.

Mocht iemand eerder weten dan wij, waar de BUS nu heen gaat, meldt dat dan op de newssubmit!

De passagiers hebben volgens de redactie van de BUS weinig gemerkt van de onrust rond de bus. De passagiers zijn maandagavond wel ingelicht over wat er is gebeurd.

Op de BUS-site staat, dat na het plotselinge vertrek van de BUS uit Den Haag de spijtbetuigingen van teleurgestelde Haagse BUSfans met bakken tegelijk binnenkomen. Velen kunnen het wangedrag van de plaatsgenoten, aanleiding tot de gedwongen verhuizing, maar moeilijk begrijpen.


Met dank aan Metten, GRiM, Campista, Yoki© en Dimitri, die dit snel meldden!

De BUS weer bestormd

De politie heeft maandagavond in Den Haag de BUS opnieuw moeten beschermen tegen belagers. Volgens de politie ging het om 250 tot 300 mensen die probeerden met onder meer lawinepijlen en stenen de BUS te lijf te gaan. Drie jongens en een meisje werden opgepakt.

Een SBS-woordvoerder noemt de gang van zaken uitermate jammer. "We zijn nu vier weken onderweg en hebben al veel plaatsen aangedaan. Overal werden we met veel vreugde onthaald, maar hier is dat kennelijk niet mogelijk." Of SBS aanleiding ziet om de BUS uit Den Haag weg te halen, wil de woordvoerder niet zeggen.

Van tevoren zijn er nauwgezette afspraken gemaakt tussen SBS en de politie in de plaatsen waar de BUS staat. Volgens de politie in Den Haag is er constant overleg met de gemeente en SBS. Burgemeester Deetman kan ingrijpen op het moment dat hij vindt dat de openbare orde in gevaar komt, aldus een woordvoerster.

[GRiM, bedankt voor de tip op de newssubmit.]

Foutje in rechtbank

De rechtszaak tegen topcrimineel Mink K., die voor het grootste deel achter gesloten deuren plaatsvindt, was live in de perszaal te horen, op een moment dat de rechtszaak besloten had moeten zijn.
Zo zie je maar, ook bij rechtsbanken maken ze foutjes. Voor de advocaat van de rechter was dit natuurlijk een mooie gelegenheid, die maakte er ook gelijk gebruik van. Het was dus duidelijk geen opzet, op het journaal verscheen ook een rechter die ernstig ontstemd was toen er twee microfoons in haar gezicht geduwd werden en haar het verhaal werd verteld dat ze alles hadden gehoord.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.