Artikelen van dinsdag 18 januari 2000
Mensen die informatie achterhouden of opzettelijk valse gegevens verstrekken aan uitkeringsinstanties om zo bijvoorbeeld een uitkering te krijgen, riskeren binnenkort een celstraf van maximaal vier jaar of een geldboete van 100.000 gulden. De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het wetsvoorstel strafbaarstelling frauduleuze gedragingen.
Ik denk dat als dit ook geldt voor de studiefinanciering, we weer eens heel snel een groot cellentekort kunnen krijgen.
Lees hier verder.
Superweb eist in een bodemprocedure 150 miljoen gulden van energiebedrijf Eneco. De Rotterdamse internetaanbieder zegt tegenover Webwereld forse schade te hebben geleden doordat Eneco niet genoeg telefoonlijnen kon leveren. Het bedrijf werd eerder door de rechter gedwongen om de beloofde capaciteit te leveren, op straffe van 1 miljoen gulden per dag.
Directeur H. de Jager van Superweb eist nu 150 miljoen. Hij wil schadevergoeding wegens de negatieve publiciteit (onder meer de Consumentenbond uitte forse kritiek op de provider), gederfde inkomsten en achtergebleven groei van het aantal abonnees. Dat laatste zou zijn bedrijf vooral dwars zitten bij een gedachte beursgang. De Jager rekent Webwereld voor dat Superweb iedere klant waardeert op 5000 gulden. Een reëel bedrag, meent hij, omdat een Britse collega destijds bij de beursgang rekende met 4000 per klant. Door alle problemen blijft de groei van Superweb 100.000 abonnees achter bij de verwachting, ofwel een bedrag van 500 miljoen gulden.
Niet slecht voor een stel jochies uit Rotjeknor
Lees hier het hele bericht.
Nederlandse mannen doen veel vaker boodschappen dan hun soortgenoten in Duitsland en Engeland. Dat is kenmerkend voor de hoge 'vrouwelijkheid' van onze samenleving. Die staat in schril contrast met Amerika, Japan en veel Zuid-Europese landen, waar mannelijkheid bepalend is. Geld, winst en prestatiedrang zijn daar belangrijker dan zorg voor zwakkeren en goede relaties.
In ons land en in Scandinavië zijn vrouwen minder afhankelijk van mannen. Zij bepalen er doorgaans de gezinsomvang. Grote verschillen zijn er in het onderwijs. In Nederland is een gemiddelde student de norm. Met een voldoende zijn we tevreden, zegt Hofstede. In Amerika gaat het om de beste student. Falen op school geldt daar als ramp. De Universiteit Maastricht deed onderzoek onder Amerikaanse meisjes die in ons land studeerden. In hun opvattingen over prestaties, geld en succes blijken zij 'mannelijker' dan Nederlandse jongens.
met de intussen legendarische woorden: "Oant moarn, tot morgen", sluit weerman Piet Paulusma steevast zijn dagelijkse weerpraatje bij SBS6 af. En dat heeft de Fries geen wind- en regeneieren gelegd: hij heeft zowaar de Nationale Populariteitsprijs gekregen!
Paulusma is tijdens het nieuwjaarsfeest van evenementenbureau Henk Geels tot populairste weerman van het jaar verkozen. Daarmee laat hij concurrenten als John Bernard, Erwin Krol en Reinier van de Berg achter zich. Alleen artiesten die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd komen in aanmerking voor de prijs.
Lees hier verder.
Raymond van Barneveld vreest dat zijn hoofdsponsor, uitzendbureau Brandstaff, hem in de steek laat, nu hij tijdens de laatste twee belangrijke evenementen slecht heeft gepresteerd.
Brandstaff contracteerde de darter, die twee maal de Embassy World Darts won en dit jaar de officiële wereldtitel veroverde, voor een periode van drie jaar. Hij verzekerde zich daarmee van een inkomen van 350.000 gulden per jaar, waardoor hij zijn baan als postbode op kon zeggen en professional werd.
Er valt dus een aardig centje te verdienen met pijltjes gooien.
Lees hier het hele bericht.
Oud-topman Jan Baan van softwarebedrijf Baan Company richt het Cyber Safety Network op, een platform dat Internetgebruikers gaat wijzen op "ongewenste informatie" op het wereldwijde web.
In samenwerking met een Amerikaans bedrijf wil het Cyber Safety Network de strijd aanbinden met virussen en frauduleuze betalingen via Internet en wil het Internetpagina's die porno of geweld bevatten afschermen. Een vergelijkbaar initatief nam de EO vorige week die als internet-provider met Het Filter de markt op gaat.
Er zal een meldpunt komen voor “onveilige internetervaringen” evenals Sire-achtige televisiespotjes.
Pikant detail: De eigen Internetsite van Baan Company zou gisteren zijn gekraakt door hackers. Op de webpagina's van het bedrijf verscheen een bericht dat particuliere investeerders Baan een kapitaalinjectie zouden willen geven. Volgens een woordvoerder van Baan is het bericht onjuist en is onduidelijk hoe het op de site terecht is gekomen.
Veel succes met “filteren” dan!
De televisiezenders hebben het maar moeilijk mee: de meeste mensen zien reclame-onderbrekingen als mooie gelegenheid om even koffie te gaan zetten en te toiletteren. Ook zappen tijdens de 'commercial brake' is erg in. Sponsors zijn natuurlijk niet echt blij met deze ontwikkeling, want zij betalen tenslotte om hun product aan jou te laten zien. Ze zoeken daarom ook krampachtig naar manieren om de aandacht van de kijker vast te houden.
Het internet kent geen 'commercial brakes' en moet het hebben van banners die in het beeld meelopen. In New York heeft WUHF-TV, een zusterbedrijf van Fox Networks, een plan bedacht om de kijker bij de les te houden. Geen koffiepauzes meer, maar gewoon banners met reclame aan de zijkant van het scherm. Of de kijkers er blij mee zullen zijn, valt nog maar te betwijfelen.
Rebelse Whitney Houston is betrapt met 15 gram marihuana in haar handtasje. Ze was op weg naar San Francisco toen op een vliegveld van Hawaii haar tasje werd geïnspecteerd. De werknemer van het vliegveld die inspecteerde belde de politie, maar die arriveerde pas toen ze allang en breed in het vliegtuig op weg naar San Francisco zat.
Het schijnt dat mevrouw Houston tot 30 dagen celstraf, en 1000 dollar boete kan krijgen voor deze ‘daad’.