FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 oktober 1999

Legale download muzieknummers

Bij Radio Tros Online las ik over een muziektrack van Public Enemy die gratis te downloaden is vanaf het internet. En dit helemaal in overeenstemming met de auteursrechtenorganisaties! (jawel, er leeft ook nog wel eens wat in deze wereld ). Het nummer "There's a poison goin on" is sinds gisteren gratis te neer te halen bij themusicchannel.

De bedoeling is dat meerdere (beginnende) artiesten, zoals zeer waarschijnlijk ook op de site te vinden, hun nummer(s) beschikbaar stellen voor het grote publiek. Op deze manier maken ze zichzelf en hun eventuele nieuwe cd bekender bij het publiek.
Ik kom met geen mogelijkheid op de site, maar kijk zelf maar wat je ervan vindt: www.themusicchannel.nl

Digitale foto's afdrukken via het internet

Volgens de Webwereld zijn een aantal Netscape ex-topmannen een nieuw bedrijf gestart, genaamd Shutterfly.
Als je een digitale fotocamera hebt, maar geen kleurenprinter dan kun je heel goed gebruik maken van hun diensten. Het is namelijk de bedoeling dat je jouw zelfgemaakte digitale foto's emailt naar het bedrijf, en vervolgens via de post weer terug krijgt. Ja, beetje vaag misschien, maar ze specialiseren zich in afdrukken van de verkregen digitale foto's. Verder info is nog niet bekend, ze schijnen begin volgend jaar te starten. Kijk binnenkort eens op hun website voor meer info.

Cabaret van Visscher en Finkers op inet

Op www.cabaretweb.nl zijn sinds kort de complete voorstellingen van Bert Visscher en Herman Finkers te bekijken in realvideo formaat. Om precies te zijn "Geen spatader veranderd" van Finkers en "Fijne nuances" van Bert. De streams zijn vooral voor mensen met internet via de tv kabel aantrekkelijk, een ptt verbinding is te langzaam. De kwaliteit van het beeld is matig, niet erg groot en hapert soms, het geluid is gelukkig wel perfect. Erg leuk om te zien.

Met dank aan webwereld.

Jeroen van Inkel's Fabelachtig feit

Jeroen van Inkel maakt het wel bont zeg... Eerst 'jat' ie geluidsfragmenten van FOK!, nu is ook het dagelijkse 'Weetje v/d Dag' van www.cijfers.net het slachtoffer. Na je aangemeld te hebben op 't weetje van de dag krijg je elke dag een mailtje met.. juist Het Weetje van de dag! Meneer J.v.I heeft dat ook ontdekt en gebruikt de weetje regelmatig onder de naam 'Fabelachtig Feit' voor zijn eigen radioshow. Ondanks herhaalde waarschuwingen van de makers van Cijfers.net gaat Jeroen rustig door. Dit is natuurlijk helemaal niet netje!

En over de geluidfragmenten van FOK!... De rechten erop zijn dan wel van Veronica, maar hij had best even z'n bron kunnen noemen.

NET5 gaat Big Brother achterna

In Het Parool van vandaag stond een heel klein berichtje dat NET5 vanaf maandag de reality soap 'The Real World' van MTV gaat uitzenden. Misschien was 't al langer bekend, Danny en ik wisten 't in ieder geval nog niet. Fons van Westerloo had er erg de pest in dat niks in Big Brother zag toen hij het idee onder ogen kreeg. Met het uitzenden van The Real World hoopt hij alsnog een graantje mee te pikken van het gigantische succes van Veronica's Big Brother. Er zijn wel een paar verschillen tussen beide programma's. Zo mogen de bewoners in MTV's soap het huis wél verlaten en worden er ook geen mensen weggestemd. Het 'The Real World' huis staat op staat op 't strand van Hawaï. Das toch veel aantrekkelijker dan een stelletje aan elkaar geplakte containers ergens in Almere?!?

MicroSoft site gehackt, Billy bedreigt

Een hacker genaamd "flipz" heeft gisteren de Microsoft Conference Management Server site gehacked. De hacker verwacht binnenkort te worden opgepakt.

On Monday, the hacker replaced Microsoft's Conference Management
Server home page, which was not accessible this morning, with a message
that was part love letter and part threat, attrition.org reported.

"flipz was here and f0bic, your seksi (sic) voice helped me through the
night," it read in part before concluding with a threat against Microsoft CEO
Bill Gates.


Positioneer je muiscursor op deze link en druk voorzichtig op de linkermuisknop als je meer wilt weten...

PSV redt eer, Willem II haalt punt

In een kolkend Philips stadion heeft PSV gisteren de eer gered en zijn blazoen opgepoetst met een verdiende zege op verliezend finalist van de Champions League Bayern München: 2-1.
Voor PSV scoorde het koningskoppel opnieuw, waarbij vooral de tweede goal van Nilis uitblonk in schoonheid.
Van Nistelrooij bepaalde de ruststand op 1-0, na een een-tweetje met Nilis. Vlak na rust maakte Santa Cruz de gelijkmaker, waarna Nilis in de 57e minuut met een hard schot met zijn linkerbeen de eindstand op het bord zette.
In blessuretijd kreeg viezerik Jeremies verdiend rood na een schandalige overtreding op Bruggink, en kreeg trainer Gerets de voltallige selecties van zowel Bayern als PSV voor zijn dug-out na een provocatie tegen Matthaeus.

"Ik ben nou eenmaal iemand die zelf mee strijdt. Ik heb hem zeker niet geslagen. Een lichte duw, meer niet." PSV Trainer Gerets over het incident met Mathaeus.



Willem II haalde zijn eerste punt in de Champions League na een knap gelijkspel op een doorweekte grasmat in Moskou. Spartak, dat vorig jaar in de Russische hoofdstad Real Madrid nog met een nederlaag naar huis stuurde, kwam wel op voorsprong door een schuiver van Bezrodny.
Van Fessem behoedde de Tilburgers met enkele knappe reddingen voor een grotere nederlaag, en aanvaller Ousmane "Papa" Sanou zorgde met een lange bal in de hoek voor de eindstand 1-1.

Yankees winnen game 3 World Series

En de Yankees hebben het weer gedaan, ook game 3 van de World Series is door hun gewonnen. Dat betekent dat het nu 3 voor de New York Yankees tegen niks voor de Atlanta Braves staat in de World Series en dat de Yankees nog maar 1 wedstrijd hoeven te winnen om de Braves te verslaan en weer de World Series te winnen.
Hier wat quootjes van FOXsports.com:

"For most of the night, Game 3 looked like a lock for the
Atlanta Braves. They got hitting, they got pitching, they even got New York fans mad enough to boo their hometown heroes. And then — whack! The Yankees struck again."

"Chad Curtis hit his second home run leading off the 10th inning and the Yankees beat the Braves 6-5 Tuesday night to move within one victory of a second straight World Series sweep."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.