PSV redt eer, Willem II haalt punt

Boudewijn (Dylan Dog)
In een kolkend Philips stadion heeft PSV gisteren de eer gered en zijn blazoen opgepoetst met een verdiende zege op verliezend finalist van de Champions League Bayern München: 2-1.
Voor PSV scoorde het koningskoppel opnieuw, waarbij vooral de tweede goal van Nilis uitblonk in schoonheid.
Van Nistelrooij bepaalde de ruststand op 1-0, na een een-tweetje met Nilis. Vlak na rust maakte Santa Cruz de gelijkmaker, waarna Nilis in de 57e minuut met een hard schot met zijn linkerbeen de eindstand op het bord zette.
In blessuretijd kreeg viezerik Jeremies verdiend rood na een schandalige overtreding op Bruggink, en kreeg trainer Gerets de voltallige selecties van zowel Bayern als PSV voor zijn dug-out na een provocatie tegen Matthaeus.

"Ik ben nou eenmaal iemand die zelf mee strijdt. Ik heb hem zeker niet geslagen. Een lichte duw, meer niet." PSV Trainer Gerets over het incident met Mathaeus.



Willem II haalde zijn eerste punt in de Champions League na een knap gelijkspel op een doorweekte grasmat in Moskou. Spartak, dat vorig jaar in de Russische hoofdstad Real Madrid nog met een nederlaag naar huis stuurde, kwam wel op voorsprong door een schuiver van Bezrodny.
Van Fessem behoedde de Tilburgers met enkele knappe reddingen voor een grotere nederlaag, en aanvaller Ousmane "Papa" Sanou zorgde met een lange bal in de hoek voor de eindstand 1-1.