Eis 6 jaar en tbs na moord op avondwinkelier

Tegen de 16-jarige jongen die vorig jaar bij een overval de Amstelveense avondwinkelier Huib Krooder (62) doodstak, is vandaag zes jaar cel met tbs geëist.  Deze voor een minderjarige  relatief gezien lange straf, kan alleen worden opgelegd als de knaap wordt veroordeeld volgens het volwassenenrecht. Iets dat het Openbaar Ministerie dan ook wenst.

Volgens justitie zijn de aard van het gepleegde feit en de persoonlijkheid van de verdachte doorslaggevend geweest. Zo wist hij eerder al te ontsnappen uit jeugdinrichting De Koppeling. Tevens heeft hij toegegeven betrokken te zijn geweest bij overvallen op de Lidl in Zaandam en een kledingzaak in Amstelveen. 

De zaak gaat morgen verder.

De 62-jarige Krooder werd vorig jaar augustus neergestoken bij een mislukte overval op zijn avondwinkel Car Check in Amstelveen. De politie verspreidde daarop al snel een foto van de mogelijke dader. Hij was door de kinderrechter onder toezicht gesteld vanwege gedragsproblemen en moest nog zes maanden verblijven  in jeugdinrichting De Koppeling, maar wist te ontsnappen.