Nieuws
Kok Oliver gaat op tv kuiken elektrocuteren

Oliver toont de beelden aan zijn gasten, waaronder een aantal bazen van de voedselindustrie. Hij wil hen en de kijkers laten zien hoe dieronvriendelijk de conventionele slachtmethoden zijn.
De kok wil ook de supermarkten overtuigen om een eerlijke prijs vast te stellen voor ''ethisch gekweekt'' gevogelte. De supermarktketen Sainsbury's - waarmee Oliver een miljoenencontract heeft - weigerde medewerking.
De actie doet een beetje denken aan iets wat Midas Dekkers in de jaren 90 op de Nederlandse tv deed. Voor de VARA-televisie kookte hij in het programma 'Gefundenes Fressen' levend een kreeft, zoals dat gewoonlijk is in restaurants. Alleen deed Midas dat in een grote doorzichtige glazen pot die close-up in beeld werd gebracht, zodat iedereen de doodstrijd van de kreeft kon aanschouwen.
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
Tja, alsof slachten zowiezo al niet dieronvriendelijk is...
Er worden miljarden van die beesten zo gedood. Al je met één voorbeeld kan bewerkstelligen dat dit veel minder wordt, is het toch nuttig?
Alhoewel ik niet denk dat volwassen vleesliefhebbers zich hierdoor laten bekeren.
Gezien je reactie zal je geen bezwaar hebben foto
Wanneer een man de deur van zijn auto voor zijn vrouw openhoud is of de auto nieuw of zijn vrouw
Sorry, mind closed until further notice🍷
Als de PvdD dat hoort he... foto
Om 't nou zelf te gaan doen, pfff totaal onnodig. Wordt weer geld verdiend door de kijkcijfers, want iedereen wil 't niet zien maar kijkt toch. Ook beetje lomp dat zijn eigen sponsor niet mee wou werken foto
\[b\]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:\[/b\]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
Zal maar nog eens pleiten voor een grote schoonmaak..
foto
fotofoto
Hot chick foto
Helaas voor hem onderschat hij de intelligentie van mensen, die beseffen dat hij net zo erg is.
Bla Bla.
Da's net zoiets als een sigaret opsteken als je tegen roken bent. foto
foto
Maar wel nadat ik ze in de winkel gekocht heb.
Je naam zegt denk ik al genoeg maar ik vind de vraag of je wel of niet vlees moet eten wel aardig betrekking hebben op dit bericht. En wie bepaalt hier eigenlijk wat de vraag is? Dit is juist het voordeel van internet en van reageren op een bericht je bent vrij om te zeggen wat je vind.
Het werd weer een gelul over wel of geen vlees eten... terwijl als ik de topic lees daar niet om ging.. maar ja je kan lezen of niet he?
foto
Nog een ander filmpje
(ook niet geschikt voor mensen met een zwak hart voor kuikens)
Het hoort gewoon nu eenmaal bij het leven, de dood. Wij eten andere levensvormen op. Dus al deze manieren om je sentimentele gevoelens te geven bij het doden van een jong dier is naar mijn idee ook totaal onnodig. Tuurlijk leef je mee met de doodsstrijd van de kreeft. Natuurlijk is het zielig om een kuikentje dood te zien gaan. Maar dat zijn alleen maar middelen om je een bepaalde kant op te laten denken.
Ik vind het wel een goed dat er naar de voedselindustrie wordt gekeken en ik ben ook zeker voor het verkopen van ethisch verantwoord vlees. ALS IK WIST WAT THE FUCK DAT WAS!?
Volgens mij gaat het ook niet samen> massa voedsel industrie en ethisch.
Chit
Ananda
Maar goed, ik vind het geen slecht idee. Natuurlijk zullen mensen zich afkeren tegen deze uitzending, maar het is wel aan de orde van de dag natuurlijk.
Zo niet dan worden er kipsticks van gemaakt. foto
Hoe doe je dat humaan?
De methodes die gebruikt worden zijn juist het meest humaan mogelijk. Maar dierenknuffelende marianne thieme figuren willen maar wat graag menselijke normen poneren op dieren... nutteloos. en nogmaals hypocriet. Helemaal van zo'n ventje als Oliver... die bij de vleet ik weet niet wat opdient in zn restaurants, etc.
Het is gewoon al jaren zo dat er een hoop onacceptabele dingen gebeuren in de dierenverwerkingsindustrie. Hoog tijd dat iemand daar echt voor in de bres stapt. Zeker omdat er nu al behoorlijk wat mogelijkheden zijn om de omstandigheden te verbeteren.
Wat mij betreft moeten boeren niet toegeven aan de vraag om onrealistisch goedkoop vlees, maar kwaliteit van leven en van het vlees (dat is tegenwoordig ook ver te zoeken) voorop stellen. Van mijn part des noods met subsidie of afsluiting van de europese markt voor 'fout' vlees.
En ik snap niet dat consumenten het accepteren dat kipfilet in rundereiwitten met water geweekt wordt, dat vlees soms zelfs verkleurd is van ammoniak omdat dieren tot ver voorbij hun knieeen in de schijt stonden hun hele leven. Tegenwoordig zijn er van die enorme hypes over gezond leven, gezond eten, afvallen en idiote dingen als 'je groente en fruit uit een flesje' en duurzaamheid is hot. Maar bewustzijn houdt meestal op waar mensen de portemonnee moeten trekken lijkt het.
Het aantal dieren verminderen om het leed te verkleinen is wat hypocriet. OF je vindt het dierenleed en moeten ze er domweg mee kappen OF het aantal maakt niet uit. "Een beetje kippen vermoorden" is duf.
Probleem is overigens wel dat als we diervriendelijker dieren gaan houden het weer meer CO2 uitstoot per dier foto Dus inderdaad minder vlees eten is de oplossing, hoewel vervangend voedsel ook weer CO2 kost, en we eten al relatief weinig vlees in dit land.
Ik geloof niet in 20.000 goden. Zo'n klein verschil maar zoveel discussie.
Een andere manier om het onder de aandacht te brengen zet geen zoden aan de dijk.
sukkel!
Shit... Ik heb eigenlijk helemaal geen geweldige opmerking...
De enige die een "zwaar probleem" krijgt is de bio-industrie, die dan minder geld zou verdienen over de rug van anderen.
Zou het in elk geval zelf absoluut niet kunnen.
Of gewoon domme opmerkingen?
Gaat iemand daar iets van zeggen? foto
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken