Geen parlementair overleg met Antillen

Icoon Politiek De Staten van de Nederlandse Antillen hebben vanochtend een motie aangenomen waarin de Nederlandse politicus Hero Brinkman (PVV) de toegang tot de Staten wordt ontzegd.

Brinkman wordt verweten dat hij het Antilliaanse volk heeft beledigd door veelvuldig de Nederlandse Antillen en Aruba ''een corrupt boevennest'' te noemen. Antilliaanse politici eisten zijn excuses. Nu Brinkman dat weigert hebben ze hem de toegang tot het gebouw van het Antilliaanse parlement ontzegd.

Brinkman maakt onderdeel uit van de delegatie van Nederlandse parlementariërs die in het kader van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) de Antillen en Aruba bezoeken.

Update 23.55 uur
Delegatieleider Willibrord van Beek heeft in reactie op het besluit van de Antilliaanse Staten laten weten het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) op Curaçao af te zeggen.

Volgens Van Beek heeft de rest van de Tweede Kamerdelegatie al lang laten weten niet achter de omstreden uitspraken van PVV'er Brinkman te staan. Maar Van Beek wijst erop dat Brinkman deeluitmaakt van de officiële Tweede Kamerdelegatie.

Het kan volgens het VVD-Kamerlid niet zo zijn dat de Antilliaanse Staten gaan bepalen wie er namens de Tweede Kamer aan het overleg mag deelnemen.

Op de agenda van de parlementaire delegaties van de Nederlandse Antillen, Aruba en Nederland stonden diverse politieke en financiële onderwerpen.


Van Beek