'Aliens veroorzaken branden'

x-factorBuitenaardse wezens hebben branden veroorzaakt in onder andere koelkasten, televisies en mobieltjes. Althans, dat concluderen Italiaanse onderzoekers na een reeks branden in het Siciliaanse plaatsje Canneto di Cariona. De aliens zouden hier namelijk in het geheim hun wapens testen. Het door hen gepresenteerde onderzoeksrapport is opgesteld in opdracht van de Italiaanse regering.

Volgens de lokale bewoners zijn er bovennatuurlijke krachten aan het werk. Ook Vader Gabriele Amorth, duiveluitdrijver van het Vaticaan, draagt zijn steentje bij om het mysterie te verklaren. Volgens hem is het namelijk allemaal het werk van Satan. Experts, toegestroomd om het fenomeen te onderzoeken, hadden moeite een rationele verklaring te vinden. Eén van de deskundigen zag zelfs met eigen ogen een niet aangesloten elektrische kabel in vlammen opgaan.

Een uitgelekt onderzoeksrapport geeft een verklaring voor de branden; de vuren werden veroorzaakt "door hoge krachten elektromagnetische straling die niet door mensen gemaakt kunnen zijn. Daarbij zijn energiewaarden tussen de 12 en 15 gigawatt gehaald." Daarnaast wordt in het rapport ook gesproken over een mogelijke UFO-landing vlakbij het plaatsje.

Eén van de coördinatoren van het onderzoek verklaart: "We beweren niet dat kleine groene mannetjes van Mars de branden hebben veroorzaakt. Wel dat onnatuurlijke krachten een enorm elektromagnetisch energieveld hebben gecreëerd. Misschien dat er wel topgeheime wapens worden getest door onbekende machten."

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.