Dumoulin baalt van uitblijven verschillen

Tom Dumoulin keek na afloop van de negende met gemengde gevoelens terug. De Nederlandse kopman gaat met een goed gevoel de eerste rustdag in, maar had gehoopt op meer verschillen met andere klassementsrenners.

"De eerste vijftig kilometer was echt gekkenwerk, maar daarna toen we die stroken op kwamen, werd iedereen moe en ik niet. Mijn ploegmaats hebben echt super werk gedaan. Het was een goede koers, maar uiteindelijk geen verschillen", zo vertelt hij tegenover de NOS.

"Ik zat wel een keer achter een valpartij, ergens in het begin. Ik moest een inspanning doen om terug te komen, maar had verder geen lekke banden of zoiets", zo vervolgt hij zijn verhaal. "Eigenlijk had ik gehoopt op verschillen tussen de klassementsrenners en dat is niet gebeurd."

"Er stond veel tegenwind, dus het was moeilijk om verschillen te maken", keek Dumoulin terug. "Ik heb één strook volle bak doorgetrokken en toen waren er wel overal gaten. Dat was mooi om te zien, maar uiteindelijk valt het dan toch weer stil. Daarover ben ik wel teleurgesteld, want ik was vandaag de sterkste of één van de sterkste."