Oranje onder 17 pakt Europese titel

Het Nederlands Elftal onder de 17 jaar is voor de derde keer Europees kampioen geworden. In het Engelse Rotherham speelde het met 2-2 gelijk tegen Italië waarna de ploeg van Kees van Wonderen de strafschoppenserie won.

In de eerste helft was Nederland de betere ploeg maar gescoord werd er niet, met 0-0 gingen beide ploegen de rust in. Vlak na rust kwam Oranje wel op voorsprong, Jurriën Timber scoorde via een Italiaans been. Er leek niks aan de hand maar vanuit het niets keek het binnen een paar minuten tegen een achterstand aan. Samuele Ricci en Alessio Riccardi zorgden met fraaie treffers voor een Italiaanse voorsprong. Brian Brobbey was uiteindelijk de redder voor Nederland door in de slotfase de 2-2 binnen te tikken.

Daardoor waren strafschoppen noodzakelijk en daar begon Nederland met vertrouwen. Zowel de kwartfinale tegen Ierland als de halve finale tegen Engeland werden al na strafschoppen gewonnen. Keeper Joey Koorevaar stopte de eerste twee strafschoppen van de Italianen en aan Nederlandse kant maakte niemand een fout waardoor Nederland net als in 2011 en 2012 de Europese titel voor voetballers onder 17 jaar veroverde.

Nederland viert de Europese titel (Pro Shots / Action Images)