Nederland onder 17 op bizarre wijze naar halve finales EK

Nederland onder 17 staat in de halve finales van het EK in Engeland, maar dat had nogal wat voeten in de aarde. Liam van Gelderen (Ajax) zette Nederland na een dik uur op voorsprong, maar Troy Parrott bracht Ierland in Chesterfield al na twee minuten langszij.

Verder werd er niet meer gescoord, ook niet in de verlenging, en dus moesten strafschoppen uitkomst bieden. Aanvoerder Daishawn Redan kon Nederland naar de winst schieten, maar keeper James Corcoran hield zijn penalty tegen.

De Tsjechische scheidsrechter floot de boel echter terug: Corcoran kwam te vroeg van zijn lijn af en dus moest de penalty overgenomen worden. De doelman kreeg zelfs geel en dat was zijn tweede, dus hij mocht zijn biezen pakken.

Corcoran - spelend bij het piepkleine Cherry Orchard op het derde Ierse niveau - gaf zijn shirt en handschoenen af aan verdediger Oisin McEntee, maar die kon Redan's tweede poging niet keren. Nederland plaatste zich zo voor de halve finales, waarin Engeland de tegenstander is.

In Walsall zette Alejandro Baena Spanje al na acht minuten op voorsprong tegen België, maar onze zuiderburen sloegen in de eerste tien minuten van de tweede helft terug. PSV'er Yorbé Vertessen zorgde voor 1-1, Jamie Yayi Mpie bracht België de 2-1 winst.