'Bosz krijgt nog twee duels bij Dortmund'

Peter Bosz krijgt volgens Duitse media nog twee wedstrijden de tijd om het tij te keren bij Borussia Dortmund. De club zit in een crisis.

Onder leiding van Bosz begon Dortmund prima aan het seizoen, maar de ploeg is inmiddels ver teruggezakt. Vrijdag werd verloren van VfB Stuttgart, waardoor BVB in de Bundesliga al negen punten achter koploper Bayern München staat. In de laatste vijf competitieduels pakte Dortmund maar één punt.

In de Champions League vallen de resultaten ook erg tegen, met slechts twee puntjes in vier speelronden. Dinsdag speelt het elftal van Bosz tegen Tottenham Hotspur en voor zaterdag staat de beladen derby tegen Schalke 04 op het programma. Volgens Bild moet Bosz in beide duels een goed resultaat halen om ontslag te voorkomen.

De derby tegen de rivaal uit Gelsenkirchen zou dus wel eens beslissend kunnen zijn. Schalke speelt zondag thuis tegen Hamburger SV en bij winst staat de ploeg drie punten boven Dortmund, dat zowel tegen Tottenham als Schalke komende week thuis mag spelen.