Agressieve man hindert politie

Een 56-jarige automobilist uit Dronten is in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 augustus aangehouden wegens poging doodslag. De verdachte reed tot twee keer toe bijna in op een agent die het verkeer stond te regelen na een verkeersongeval op de Bunschoterstraat in Hoogland. 

Omstreeks 23.35 uur vond onderaan de afrit van de Rijksweg A1 een aanrijding plaats tussen twee auto’s. Een 30-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg belandde daardoor met haar auto tegen een verkeerslicht en kwam daarbij bekneld te zitten. De brandweer knipte haar uit haar auto, waarna zij met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

De bestuurder van de andere auto, een 59-jarige Amersfoorter, werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Op het bureau blies hij een alcoholgehalte van 265 ugl, iets meer dan de maximaal toegestane 220 ugl.

Terwijl de politie nog bezig was met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval, viel de Drontenaar op door zijn agressieve rijgedrag. De man kwam met flinke snelheid aanrijden. Hij kreeg een stopteken, maar remde pas op het laatste moment. Toen hij vervolgens weer gas gaf, werd hem te verstaan gegeven dat hij aan de kant moest. Dit deed de bestuurder echter niet, waarna de agent opzij moest stappen om een aanrijding te voorkomen. Pas toen de agent zijn zaklamp tegen de auto gooide, ging de automobilist opzij, waarna hij direct werd aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau.