Israël bombardeert huis Palestijnse politicus

Icoon Israël/PalestinaDe Israëlische strijdkrachten hebben zondagavond het huis van een Palestijnse politicus, Khalil al-Haya, in Gaza gebombardeerd. Volgens zegslieden van de Islamitische Verzetsbeweging Hamas is al-Haya zelf niet onder de slachtoffers omdat hij niet thuis was.

Bij de aanval op het huis in de hoofdstad van de dichtbevolkte Gazastrook zijn zeker acht mensen onder wie gezinsleden van de Hamas-voorman al-Haya gedood, aldus medische hulpverleners. Ook raakten er zeker twaalf mensen gewond. Eerder op de dag werden al drie Palestijnen gedood door een Israëlische raketaanval op de Gazastrook.

Volgens de omroep van het Israëlische leger is al-Haya een belangrijke figuur binnen de gewapende vleugel van Hamas en betrokken bij de bouw van projectielen 'al-Qassam'. Die vuren Palestijnen vooral op het Israëlische stadje Sderot af. Het waren er in een week tijd naar schatting honderd en voorzover ze doel troffen veroorzaakten ze zestien gewonden.

Vanochtend waren er in een Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon tevens gevechten tussen regeringstroepen van Libanon en de milities die het kamp beschermen. Hierbij vielen ook meerdere doden.

Vernietigende lading op weg?