Bram Moszkowicz klaagt Jort Kelder aan

Bram Moszkowicz doet aangifte tegen Jort Kelder wegens smaad en laster. Volgens Moszkowicz heeft Kelder vrijdag in het radioprogramma Stand.nl uitlatingen over zijn persoon gedaan die ver over de schreef gaan. De advocaat zal Kelder tevens langs civielrechtelijke weg aanpakken.

Moszkowicz heeft een advocaat in de arm genomen, zei hij vrijdagavond. De aangifte zal maandag worden gedaan. Volgens Moszkowicz heeft Kelder, hoofdredacteur van het blad Quote, hem onder meer "maffiamaatje" genoemd en gezegd dat hij "koffers met zwart geld" aanneemt. Voor Moszkowicz is de maat vol.

De raadsman en de journalist liggen al enige tijd met elkaar overhoop. Kelder meent dat Moszkowicz volstrekt ongeschikt is als advocaat van Willem Holleeder, omdat hij in het verleden is opgetreden als raadsman van de in 2004 doodgeschoten vastgoedmagnaat Willem Endstra. Deze zou een van de slachtoffers zijn geweest van de vermeende afpersingspraktijken van Holleeder.

Moszkowicz heeft Kelder vrijdag per brief op de hoogte gebracht van zijn voorgenomen juridische stappen. Kelder zegt in een reactie niet onder de indruk te zijn van de aangifte. Hij vindt dat hij met recht een principiële discussie aanzwengelt, omdat Moszkowicz in zijn ogen een dubbel belang dient.

"Hij is de ex-advocaat van Endstra en hij heeft een belang bij Holleeder. Nu begint hij een soort pr-charmeoffensief door mij aan te klagen terwijl hij zich moet verantwoorden bij de Deken. Het is voor mij een fatsoenskwestie. Waarom dien je Holleeder, terwijl je eerder Endstra diende?", aldus Kelder.

Jort Kelder Bram Moszkowicz
Jort Kelder en Bram Moszkowicz