Affleck geïnteresseerd in regie Batman-solofilm

We moeten nog zien hoe hij het er vanaf heeft gebracht in zijn eerste verschijning als Batman, maar dat Ben Affleck na Batman v Superman: Dawn of Justice het vleermuispak opnieuw zal dragen is wel al zeker. De vraag is echter of hij wellicht interesse heeft in de regie. Dat antwoord lijkt positief.

De solofilm over Bruce Wayne zal worden geschreven door Geoff Johns, creatieve topman bij DC Comics, en Affleck samen. Het zal zijn eerste schrijfklus worden sinds The Town, uit 2010, dat hij ook regisseerde, of iets nauwkeuriger de Dennis Lehane-verfilming Live By Night, die nog uit moet komen, maar waarvan Affleck ook verantwoordelijk is voor zowel scenario als regie. In een gesprek met USA Today over Batman v Superman, dat over iets meer dan twee maanden uitkomt, leek hij open te staan voor het idee om ook achter de camera plaats te nemen voor de Batman-solofilm.

"Ik kan alleen zeggen dat nu ik het allemaal zo meemaak, ik nooit zou hebben gedacht een dergelijke film te kunnen of willen regisseren. En nu ik heb gewerkt met Zack Snyder en heb gezien wat hij doet en dat elke dag meemaak, raak ik daar erg geïnspireerd door, ook door te zien op welke schaal hij het verhaal vertelt, hoe hij een dergelijk mythisch verhaal op zo'n grote schaal neerzet."

Dat is wat vaag gelul, natuurlijk, maar de man is duidelijk geïntrigeerd. En dat hij een beetje kan regisseren hebben we inmiddels kunnen zien, al ontbrak het bij Argo, dat bij de Oscars de prijs voor Beste Film won, wel aan een beeldje voor Beste Regisseur.

De Batman-solofilm, waarvoor een eenvoudige titel als 'The Batman' onofficieel de ronde deed toen deze werd aangekondigd, heeft nog geen verschijningsdatum. De eerstvolgende verschijning van Batfleck, na Batman v Superman en Suicide Squad dit jaar, zal de eerste Justice League-film in 2017 zijn. Het vervolg daarvan verschijnt in 2019.

Batman v Superman: Ben Affleck als Bruce Wayne