Stevens houdt Stuttgart in Bundesliga, playoffs voor HSV

Huub Stevens is er in geslaagd om VfB Stuttgart in de Bundesliga te houden door in de laatste wedstrijd van het seizoen, de uitwedstrijd met SC Paderborn met 1-2 te winnen. Na vier minuten moest het elftal van Huub Stevens het hoofd al buigen, toen Vucinovic ongedekt het leder achter de arme goalie kon binnenschieten: 1-0 voor Paderborn. Het noopte Stuttgart om aan te zetten en de achtervolging in te zetten.

De thuisploeg gaf langzaam maar zeker de touwtjes uit handen, waarna de bezoekers die gretig uit de handen gristen. Dat zorgde er voor dat de gasten tien minuten voor rust de gelijkmaker konden produceren. Op aangeven van ex-Groningen speler Kostic, kon Divadi Stuttgart scoren: 1-1.

Ook gedurende de tweede helft was het Kostic die de defensie van Paderborn meer dan eens in verlegenheid kon brengen. De thuisploeg kon niet echt meer een vuist maken, waardoor men eigenlijk zat te wachten op een goal van Stuttgart.

Die bevrijdende treffer voor het elftal viel twintig minuten voor het einde van de wedstrijd. Na een prima voorzet van Maxim, kon Ginczek, de man in vorm bij Stuttgart, de bal binnenwerken: 2-1. Het bleef spannend tot de laatste minuut, maar Stevens en zijn mannen sleepten de overwinning binnen.

De drie punten betekende niet alleen winst, maar ook handhaving voor VfB Stuttgart in de Bundesliga.De reservespelers van Stuttgart stormen het veld op. (PRO SHOTS/Witters)
De reservespelers van Stuttgart stormen het veld op. (PRO SHOTS/Witters)

Hamburger SV heeft directe degradatie voorkomen door een 2-0 thuisoverwinning op Schalke, maar zal zich via de play-offs veilig moeten zien te spelen. Het elftal uit Hamburg speelde in het eerste gedeelte van de wedstrijd gepassioneerd en won daarin driekwart van alle duels. Schalke werd ver teruggedrongen, maar men kon vervolgens de muur van het elftal uit Gelsenkirchen niet slechten.

In de laatste minuten van het eerste bedrijf moest Hamburg het initiatief laten aan Schalke, dat via ex-PSV’er Farfan dreigend kon worden. Echter, door de weinige kansen voor beide elftallen moest men doelpuntloos gaan rusten.

Vier minuten na de thee was het Olic die de Hanzestedelingen op voorsprong kon brengen. Na een prima actie van Djourou aan de linkerzijde van het veld, kon de Kroatische aanvaller de bal achter keeper Fährmann prikken: 1-0.

Enkele minuten later was het voormalig PSV-verdediger Rajkovic, die vanuit een corner de score voor voetbalclub uit Hamburg kon verdubbelen: 2-0. De winst werd daarmee veiliggesteld, maar HSV zal beslissingsduels met een club uit de 2. Bundesliga moeten spelen om handhaving veilig te stellen.

Hannover 96 en SC Freiburg hadden voorafgaand na 33 wedstrijden beide 34 punten, één meer dan Stuttgart, Beide clubs troffen elkaar in de laatste speelronde en het werd een strijd op leven en dood. Hiroshi Kiyotake opende namens de thuisclub al na drie minuten de score. De Japanner kopte binnen op aangeven van Miiko Albornoz, waardoor Freiburg moest komen.

Zes minuten voor tijd viel het doek definitief voor SC Freiburg. Pavel Krmas schoot de bal in eigen doel voor 2-0. In de extra speeltijd werd het nog wel even spannend door een treffer van Nils Petersen, maar dichterbij kwam Freiburg niet. De gasten eindigden als zeventiende mogen volgend seizoen het een divisie lager proberen. Hannover wordt dertiende en is veilig.