Batman v Superman: eerste blik op Aquaman

Met nog meer dan een jaar te gaan tot de release is het nog flink lang wachten op de eerste zinnige beelden van Batman v Superman: Dawn of Justice, maar gelukkig is er regisseur Zack Snyder, die af en toe een tipje van de sluier oplicht via zijn Twitter-account.

Vandaag toonde hij zijn volgers een eerste blik op Jason Momoa als Aquaman. Momoa heeft een wat kleinere rol, naast Batman, Superman, Wonder Woman en Cyborg, en zal naar verwachting voornamelijk te zien zijn als inleiding naar de Justice League-films in 2017 en 2019, en de Aquaman-solofilm in 2018.

Jason Momoa als Aquaman
Jason Momoa als Aquaman

Aquamans outfit in deze foto is vergelijkbaar met de look van Wonder Woman: hoewel gebaseerd op de comics, zijn de kleuren sterk verminderd en heeft hij een wat meer duistere uitstraling. Een belangrijk verschil met de comics is dat Arthur Curry, zoals Aquamans echte naam luidt, hier geen shirt aan heeft, maar zijn look bereikt met tattoos (en/of lichaamsverf) en accessoires. Ook is zijn klassieke drietand vervangen door een vijftand. De tekst op de foto is waarschijnlijk een verwijzing naar de zeven zeeën: Aquaman heeft doorgaans de status van koning in het vloeibare deel van onze planeet, of meer specifiek, van Atlantis.

Batman v Superman: Dawn of Justice, met Henry Cavill als Superman, Ben Affleck als Batman, Gal Gadot als Wonder Woman, Ray Fisher als Cyborg, Jesse Eisenberg als Lex Luthor en Jeremy Irons als Aflred Pennyworth, verschijnt eind maart volgend jaar in de bioscopen.