Junkie XL maakt soundtrack Batman v Superman

Junkie XL is samen met componist Hans Zimmer verantwoordelijk voor de soundtrack van Batman v Superman: Dawn of Justice. Dat heeft Zimmer laten weten aan de Amerikaanse website Comic Book Resources.

De Duitse filmcomponist vroeg de Nederlandse dj zelf om mee te werken aan de muziek. "Ik werk samen met Junkie XL, die een hele goede vriend van me is", zegt Zimmer. "Hij heeft net de soundtrack van Mad Max gedaan en ik zei tegen hem: jij zorgt voor Batman, dan doe ik die andere vent." Regisseur Zack Snyder stemde ook in met Zimmers plan.

Junkie XL, die eigenlijk Tom Holkenborg heet, heeft naast Mad Max: Fury Road vaker soundtracks van films verzorgd. Zo was hij verantwoordelijk voor de muziek van Bringing Up Bobby, De Heineken Ontvoering, Divergent en 300: Rise of an Empire.

Het superheldenepos moet in maart 2016 in de Nederlandse bioscoop te zien zijn. Ben Affleck kruipt voor de film in de huid van Batman. Henry Cavill neemt, net als in Man of Steel, de rol van Superman op zich. Ook Gal Gadot, Amy Adams, Jesse Eisenberg en Holly Hunter zijn te zien in de film.


Junkie XL maakt soundtrack Batman v Superman (Foto: Novum)