De Vroome slaat 18 dubbele fouten in één set, maar wint wel

Tennisster Indy de Vroome heeft geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-25k toernooi in Minsk. De als tweede geplaatste De Vroome won van Anastasia Rudakova (Rus) in drie sets: 5-7, 6-0 en 6-1. Ze bracht zichelf in de eerste set in de problemen door maar liefst achttien dubbele fouten te slaan. 

Ze moest in de eerste set vier keer haar eigen servicegame inleveren. In de tweede en derde set waren de serviceproblemen er niet meer. Ze sloeg in het resterende deel van de wedstrijd slechts drie dubbele fouten. Het problem met haar service is niet nieuw. Zo sloeg ze onlangs een duel bij een toernooi in Hamatsu (ITF-25k) maar liefst 25 dubbele fouten. In de volgende ronde treft De Vroome Elizaveta Ianchuk (Oek). 

Ook Lesley Kerkhove is door in Minsk. Ze versloeg Olga Doroshina (Rus) met 6-7(2), 6-3 en 6-4. De als derde geplaatste Kerkhove treft in de tweede ronde de Litouwse qualifier Lina Stanciute. 

Richel Hogenkamp is in de eerste ronde gestrand van het ITF-75k toernooi in Dubai. Carina Witthoeft was in nog geen uur klaar met de Doetichemse. Het werd 6-3 en 6-1. Met haar nederlaag is er een einde gekomen aan het tennisseizoen voor Hogenkamp, die deze week met een 135ste plek op de wereldranglijst de beste notering uit haar loopbaan inneemt.