Nieuws
Brit vangt gigantische zwaardvis in Noordzee

De vis werd gevangen in de buurt van New Biggin-by-the-Sea. Peter: ''Deze wateren zijn aan het veranderen en je kan er dezer dagen zomaar verrassingen tegenkomen.'' De visser heeft zijn vangst naar de haven in Blyth gebracht. Het dier is in ijs opgeslagen door handelaar Mark Watson en vervolgens verkocht aan de Black Pearl pub in Newbiggin. Naar verwachting kan deze kroeg zijn klanten nog zeker de komende weken zwaardvissteaks voorzetten.
Britten hebben blijkbaar iets met zwaardvissen. Onlangs ging een exotisch exemplaar van deze diersoort nog een rechtstreeks duel aan met een Engelse visser.

Peter Dent met zijn nieuwe huisdier. En de award 'mediageilste vis van deze zomer' gaat naar.......
Well polish my nuts and serve me a milkshake.
A-one and a-two and a-chicka booma chick!
Een grote vis!
In Mekka
Dat is pas leuk
Edit: typo
fotofoto
is die soort niet beschermd?
Een walvis in de Thames is apart maar dit? tja.
Fijn: Queen (bekend van TV)
ik zie het verschil niet zo.
Er wordt daar een hoop troep in de Ierse zee gedumpt.
Jammer dat ie op een bord komt te liggen foto
dus ook dat de zwaardvis zo ver is gezwommen om in het nieuws te komen foto
hoe vangt de zwaarvissen hun prooien? door ze te spietsen? dan is het wel lastig eten zo.
vissers foto
Trouwens, zwaardvissatèh:
Ingrediënten
1 kleine ui
8 eetlepels olijfolie
4 eetlepels citroensap
2 teentjes knoflook
4 laurierblaadjes
1/2 theelepel paprikapoeder mild
zout
(versgemalen) peper
4 zwaardvissteaks (ca. 750 g)
1 groene paprika
16 cherrytomaatjes
4 takjes dille
Materialen
metalen spiesen
Voorbereiden
Ui pellen en in dunne ringen snijden. In diepe kom 5 eetlepels olie en 2 eetlepels citroensap doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Laurierblaadjes, ui, paprikapoeder, zout en peper erdoor roeren. Zwaardvissteaks elk in 8 blokjes snijden. Visblokjes door marinade scheppen en ca. 1 uur in koelkast laten intrekken, af en toe voorzichtig omscheppen. Intussen paprika wassen, schoonmaken en in 16 stukjes snijden. Cherrytomaatjes wassen. Dille fijn knippen. In kommetje rest van olie en citroensap met dille, zout en peper tot dressing roeren.
Grill voorverwarmen op de hoogste stand (of barbecue aansteken). Aan 8 spiesen afwisselend 4 visblokjes, 2 stukjes paprika en 2 tomaatjes rijgen. Spiesen bestrijken met rest van marinade. Spiesen onder hete grill of op barbecue in 8 à 10 minuten gaar roosteren, halverwege voorzichtig keren. Dilledressing apart erbij serveren. Serveren met in olijfolie gebakken aardappels en een frisse salade.
In Mekka
Dat is pas leuk
geslaagd? fotofoto
ik lust het niet..maar goed.. ohohohooohgossie wat zielig foto
Die lig een de Noord-West kant. foto
www.kubus-biets.nl
www.kubus-biets.nl
www.kubus-biets.nl
Nooit die malloot op Discovery gezien zeker??
Prive: http://pixels.ontheweb.nl
Zijn die beesten van piepschuim ofzo?
Bovendien jiften de druimels me teveel in de luimtenissen van kwappipappi.
Ze drijven hun prooi naar de oppervlakte en tikken die aan/bewusteloos met de "bill".
Dan.., hap! foto
Ik was op vakantie naar een grieks eiland,
en mijn vriend en ik hadden een bootje gehuurd.
We hadden ons bootje even voor anker gelegd en hadden wat gezwommen en waren net weer aan boord. Toen kwam der ook zon beest voorbij.
IK SCHROK ME KAPOT!!!
Ik dacht eerst ook aan een haai, maar toen ik goed keek zag ik toch dat het zo'n zwaardvis was. Hij had een paarsachtige kleur.
Was ik ff blij dat ik op het bootje was hahaha foto
Wel een erg mooi beest om te zien, maar ook erg eng idee dat je in het water hebt gezwommen waar zon beest in zwemt hahaha.
foto
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken