Muizenplaag aan boord van vliegtuig

Icoon Algemeen Uit een geheime video-opname die door een onderhoudsmedewerker van vliegtuigen is gemaakt, blijkt dat American Airlines zich weinig bekommert om de hygiëne binnen hun vliegtuigen. Op de videobeelden is te zien dat een Boeing 767 door een compleet muizenvolk wordt bewoond. In de luchtkanalen zitten muizennesten en in zuurstofmaskers zitten dode muizen. Ook is te zien dat het hele vliegtuig vol zit met uitwerpselen van muizen.

Amerikaanse nieuwszenders melden dat het vliegtuig tien dagen lang in deze toestand heeft gevlogen, totdat het bedrijf besloot om wat tegen de plaag te ondernemen. Doordat muizen, vooral wanneer ze honger hebben, aan kabels en isolatiemateriaal knagen, vormen ze een groot veiligheidsrisico.

Inmiddels heeft American Airlines het toestel grondig gereinigd en zijn de zuurstofmaskers vervangen. Ook schade aan isolatiemateriaal is hersteld. De maatschappij zegt in een verklaring dat er 'slechts' 17 muizen aan boord zaten, waar de klokkenluider spreekt over wel duizend muizen.