Politie houdt supporters op de hoogte via WK FM

Icoon WK 2006Het Korps Landelijke Politiediensten heeft de samenwerking gezocht met Radio 1 om Oranjesupporters die naar het WK in Duitsland gaan beter te informeren, schrijft Radiofreak.nl. Radio 1 heeft speciale lokale FM-frequenties gekregen in de speelsteden in Duitsland waarop een speciaal programma wordt uitgezonden onder de naam 'Radio 1 WK FM'. Via deze zenders informeert de KLPD de voetbalfans.

De KLPD gaat supporters scherp in de gaten houden als ze onderweg zijn of terug komen uit Duitsland. "Alles wat via de auto, boot, trein, vliegtuig of wat dan ook naar Duitsland gaat of juist terug gaat wordt door ze in de gaten gehouden", zo zegt Robbert Meeder, presentator van NOS Langs de Lijn en initiatiefnemer van Radio 1 WK FM.

"Twee keer per uur hebben we contact met het KLPD over actuele zaken. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een bus die supporters naar het stadion brengt die vertraging heeft. Als maar één iemand bij de bushalte dat al hoort, dan weet iedereen het natuurlijk snel. Of als er ergens een vechtpartij is, melden wij dus waar je niet moet zijn als supporter. De KLPD heeft mensen in de stad rondlopen. Dus als ze ook een melding krijgen dat er ergens in bijvoorbeeld Leipzig valse kaartjes worden verkocht, dan melden wij dat. En natuurlijk hebben we actuele informatie over waar files staan naar de speelsteden toe of ervan af", aldus Meeder.

Overigens worden niet alleen Nederlandse fans gevolgd. Ook buitenlandse supporters zoals Engelsen die via Nederland naar Duitsland gaan, worden in de gaten gehouden.