Imams: Geef moordenaars van Joe aan!

Icoon MisdaadBij het vrijdaggebed, vanmiddag in de moskees in Brussel, zullen de imams de gelovigen oproepen om de moordenaar van Joe aan te geven. Joe werd vorige week vermoord op het centraal station van Brussel, omdat hij zijn mp3-speler niet af wilde geven aan twee jongeren. Op de videobeelden is te zien dat de daders getint zijn en daarom gaat men er vooralsnog van uit dat de daders deel uitmaken van de Brusselse moslimgemeenschap.

Said Dakkar, de voorzitter van de Unie van Brusselse Moskeeverenigingen, zegt dat het ongehoord is dat bekenden van de daders zwijgen. Justitie moet haar werk kunnen doen. Daarom moeten de jongens aangegeven worden. De imams willen een duidelijk standpunt tegen geweld innemen en zullen de gelovigen ook vragen te bidden voor de familie van Joe. "Onze christelijke broeders krijgen al onze steun in hun leed", aldus Dakkar.

Morgen hebben de imams een bijzondere bijeenkomst om over de moord te praten. Ze vinden het erg jammer dat nu wéér de hele gemeenschap in een kwaad daglicht gesteld wordt doordat twee mensen zich schuldig maken aan iets waar de rest van de gemeenschap niets mee te maken staat en ook zeker niet achter staat. Dakkar: "Een leven is een leven, van wie dan ook."

Met dank aan Clourhide voor de submit.