Doden na instorting dak Duitse ijshal

calvobbes, bastiaanuhl, Belthazor en SoeperdweeP hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenIn de stad Bad Reichenhall in de Duitse deelstaat Beieren is vandaag het dak van een kunstijsbaan ingestort. Er zijn zeker vijf doden gevallen, onder hen zijn twee kinderen. Bij de instorting vielen daarnaast meer dan dertig gewonden. Op dit moment zijn er nog tien mensen vermist.

De oorzaak van het instorten is nog niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk is het dak bezweken door hevige sneeuwval. Volgens de eigenaar is de hal van de ijsbaan, 60 bij 30 meter, in de jaren zeventig gebouwd naar de geldende internationale normen. Overigens lag er wel een renovatie in het verschiet. De Duitse politie onderzoekt of de eigenaar van de ijshal nalatigheid kan worden verweten.

Door de weersomstandigheden worden de reddingswerkzaamheden nog eens extra bemoeilijkt. Voortdurende sneeuwval maakt het voor de zevenhonderd reddingswerkers niet makkelijk om slachtoffers onder het puin vandaan te halen. Zes zware kranen zijn nodig om alle brokstukken van de plek des onheils te verwijderen. Ook worden speurhonden door de politie ingezet om overlevenden te zoeken.

De dakconstructie zou in de middag al krakende geluiden hebben vertoond. Hierdoor werd een ijshockeytraining, die voor die middag gepland was, afgelast. De ijshal werd niet vroegtijdig voor publiek gesloten. Wel schijnt de ijsmeester een paar minuten voor het ongeval nog snel mensen van het ijs te hebben gestuurd.

Het ongeval komt na een ander ongeval in de Duitse Alpen vlakbij Bad Reichenhall. Hierbij werden tien mensen bedolven onder een lawine. Er zijn twee doden geborgen en één persoon wordt nog vermist. Zeven andere personen slaagden erin zichzelf uit de sneeuw te bevrijden.

De ijshal is nu één grote ravage
De ijshal is nu één grote ravage